Kotimaa Maahanmuutto

PS: Vuonna 2015 yli 5000 turvapaikanhakijaa Afganistanista Suomeen – tehokkaat palautukset avainasemassa

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.
Afganistanista tuli Suomeen vuonna 2015 5214 turvapaikanhakijaa. Perussuomalaiset katsovat, että erityisesti palautuksia koskeva yhteistyö on tärkeä osa Suomen Afganistan-politiikkaa. Tavoite tulee olla edelleen paluuta tehostavat järjestelyt kielteisten päätösten saaneiden turvapaikanhakijoiden osalta.

Hallitus asetti vuonna 2015 turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassa – silloin kun perussuomalaiset olivat sitä vielä laatimassa – yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi palautussopimuksen solmimisen sekä tehokkaat palautukset Afganistaniin, ja sopimus on myös tehty.

Perussuomalaisten mukaan Afganistaniin suuntautuvia palautuksia tulee tehostaa.

– Laittomasti maassa olevat ja kielteisen päätöksen saaneet sekä rikoksiin syyllistyneet tulee saada palautettua kotimaahansa tehokkaasti kehittämällä yhteistyötä Suomen ja Afganistanin viranomaisten välillä entistä toimivammaksi, perussuomalaiset kertovat tiedotteessaan.

Maahanmuuttovirasto päivitti Afganistanin turvallisuustilanteen joulukuussa 2017, jolloin siinä todettiin, että maa ei ole sotatilassa kokonaisuudessaan eivätkä maan yleiset olosuhteet ole peruste kansainvälisen suojelunmyöntämiselle. Perussuomalaiset vaativatkin, että toteutetaan mahdollisuus palauttaa henkilö kotimaansa toiseen rauhalliseen osaan, mikäli se osa, josta turvapaikanhakija on tullut, ei ole katsottavissa turvalliseksi.

Monikulttuurisuus ei näytä toimivan Afganistanissakaan

Etniset jakolinjat jakavat Afganistania poliittisesti. Valtaosa väestöstä on pashtuja, mutta merkittäviä väestönosia ovat myös tadzikit, hazarat ja uzbekit. Paikallisilla ja alueellisilla voimahahmoilla on paljon valtaa. Myös hallitus on jakautunut eri etnisten ryhmien edustajien mukaan ja siksi sen sisäiset ristiriidat ovat suuria.

– Tässä taas yksi esimerkki siitä, ettei niin sanottu monikulttuurisuus näytä toimivan, perussuomalaisten tiedotteessa todetaan.

  • 148
    Shares

Tietoa julkaisijasta

Avatar

Petri Saarela

Vapaan sanan tuki ry - puheenjohtaja.
Verkkolehti Kansalainen - vastaava toimittaja.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset