Kotimaa Politiikka

PS:n eurovaaliehdokas Kotro: ”EU:n laajetessa suomalaisen leipä kapenee”

Kroatian EU-liittymisjuhlallisuudet Strasbourgissa 2013

Perussuomalaisten Olli Kotro vaatii loppua Euroopan unionin laajentumiselle uusiin jäsenmaihin.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro on huolissaan EU:n laajentumisen kielteisistä vaikutuksista suomalaisten hyvinvoinnille ja turvallisuudelle.

Olli Kotro Oulussa 28.4.2019. Kuva Petri Saarela.

Kotro syyttää EU-eliittiä halusta lakaista maton alle laajentumiseen liittyvät kysymykset. Hän viittaa ranskalaisen Le Figaro -sanomalehden esille nostamaan (30.4.2019) tietoon, jonka mukaan Ranskan presidentti Emmanuel Macron olisi vaatinut EU-komissiota siirtämään laajentumispolitiikkaan liittyvän raportin julkaisua pelätessään EU-kriittisten puolueiden nousua eurovaaleissa.

EU:lla on käynnissä jäsenyysneuvottelut Montenegron, Serbian ja Turkin kanssa. Lisäksi EU pyrkii aloittamaan osana EU:n ja Länsi-Balkanin vakautus- ja assosiaatioprosessia jäsenyysneuvottelut Albanian, Bosnia-Hertsegovinan, Kosovon ja Pohjois-Makedonian kanssa.

Kotron mielestä EU:n laajentumispolitiikka tuo ongelmia vanhoille jäsenmaille.

– Uudet jäsenmaat vaativat EU:lta suuria panostuksia infrastruktuurin ja maatalouden kehittämiseen. Osa ehdokasmaista kasvattaisi myös islamilaisen terrorismin uhkaa EU-alueella, perustelee Kotro.

– EU:n laajetessa suomalaisen leipä kapenee, kiteyttää Kotro.

EU:n tulisi Kotron mukaan keskittyä demokratian levittämisen sijaan turvaamaan kansanvalta nykyisissä jäsenmaissaan.

– EU haluaa uusien jäsenmaiden olevan tahdottomia ja kuuliaisia alamaisia. EU-eliitti haluaa rankaista kaikkia pyrkimyksiä omaan itsenäiseen linjaan, kuten olemme nähneet Unkarin vastustettua EU:n pakolaiskiintiöitä, sanoo Kotro.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa