Kotimaa Politiikka

PS:n Jari Ronkainen: ”Turvapaikanhakijoiden päiväkoti- ja kouluvierailut tulee lopettaa!”

Jari Ronkainen. Kuva Eduskunnan kuvapankki.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen vaatii turvapaikanhakijoiden päiväkoti- ja kouluvierailuja lopetettavaksi.

Yle uutisoi muutama päivä sitten, kuinka asiantuntijat lyttäsivät Oulun kaupungin päätöksen keskeyttää turvapaikanhakijoiden päiväkoti- ja kouluvierailut kaupungissa paljastuneen laajan lapsiin kohdistuneen seksuaalirikosten sarjan jälkeen, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen blogissaan.

– Perusteluinaan nämä nk. asiantuntijat väittivät, että ”päätös lähettää väärän signaalin”. Rasismia halutaan nähdä kaikkialla. Samalla kuitenkin halutaan sulkea silmät poikkeuksellisen suurelta määrältä lapsiin kohdistuneita seksuaalisen hyväksikäytön rikosepäilyjä, joissa turvapaikanhakijat näyttelevät isoa roolia.

Ronkainen ihmettelee, kuinka asianosaisille on tullut edes mieleen kotouttaa kolmansista maista tulleita taustoiltaan tuntemattomia nuoria miehiä viemällä heitä lasten pariin.

– Mielestäni päätös [vierailujen lopettaminen] oli ainoa mahdollinen ja kyseinen ”kotouttamiskeino” tulisi lopettaa kokonaan kaikista kunnista, joissa se on käytössä. Ihmettelen suuresti sitä, kenelle on edes tullut mieleen ”kotouttaa” Lähi-idästä ja Afrikasta tulleita turvapaikanhakijoita, joilla on yleispohjoismaisestikin verrattuna äärimmäisen korostunut tilastollinen esiintyvyys seksuaalirikoksissa, viemällä heitä lasten pariin?

Oulussa ja Helsingissä paljastuneiden, lapsiin kohdistuneiden kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden aiheuttamien seksuaalirikosten jälkeenkin löytyy päiväkoti- ja kouluvierailuja puolustavia, mitä Ronkainen ei ymmärrä lainkaan.

– Vielä ihmeellisempää on, että nyt paljastuneiden rikostenkin jälkeen tämän toimintamallin puolustelijoita löytyy etenkin korkeakoulutettujen ihmisten piiristä. Puolustelijat käyttävät perusteena mm. sitä, että toiminnasta on hyviä kokemuksia ja henkilöstö on ollut aina läsnä turvapaikanhakijoiden kanssa. Kuitenkin jos päiväkodissa on mahdollista, että 10-kuukautista vauvaa purraan ilman, että hoitaja siihen heti puuttuu, epäilen ettei vierailuillakaan kaikkea voida valvoa.

– Ainakin Saksasta kiinniotettu seksuaalirikoksesta epäilty poseerasi eräässä kuvassa päiväkotilasten kanssa. Jos tämä ei lähetä kylmiä väreitä päättäjien selkäytimiin, niin en tiedä minkälaista herätystä todellisuuteen voi enää tarvita? kansanedustaja Jari Ronkainen kysyy.

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset