Kotimaa Politiikka

PS:n Juho Eerola teki kirjallisen kysymyksen monikulttuurisen vihapuheen seurannasta ja torjunnasta

Juho Eerola. Kuva Eduskunnan kuvapankki
Perussuomalaisten kansanedustaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerola on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa haluaa kiinnittää huomiota vihapuhetta seuraavien nettipoliisien kielitaitoon.

Juho Eerolan taustoittaa kirjallisessa kysymyksessään, että vihapuheesta puhuttaessa on ymmärrettävä, ettei se rajoitu kansalliskieliimme vaan on monikulttuurinen ilmiö.

”Poliisilla pitäisi olla riittävä määrä esimerkiksi somalia ja arabiaa osaavia henkilöitä palveluksessaan, jotta ilmiötä voitaisiin torjua ennen kuin se johtaa todellisiin tekoihin, kuten Tanskassa on jo tapahtunut. Radikaalisaarnaajat ja muut ääriryhmät pääsevät pälkähästä, jos vihapuheen torjunta rajoitetaan vain kotimaisiin kieliin ja kotimaisiin tekijöihin,” Eerola sanoo.

Suomessa ongelmaa on lähestytty lähinnä siitä näkökulmasta, että ongelma olisi kotoperäinen.

”Tanskan esimerkki kuitenkin osoittaa, että vihapuhe ja radikalismi ovat ennen kaikkea maailmanlaajuisia ja tekijät ja tekotavat monikulttuurisia,” Eerola toteaa ja jatkaa: ”Tanskassa radikalisoituneet ulkomaalaiset saarnaajat on laitettu mustalle listalle ja heiltä on evätty pääsy maahan”.

”Tanskan Maahanmuuttoministeriö on todennut, että lista on selkeä signaali siitä, etteivät demokratian ja ihmisoikeuksien horjuttamista yrittävät fanaattiset uskonnolliset saarnaajat ole tervetulleita Tanskaan. Kielto perustuu salaa kuvattuun dokumenttiin, jossa kerrottiin tanskalaismoskeijoissa toimivista radikaaleista saarnaajista,” Eerola toteaa.

Tanskassa sananvapautta vastaan on tehty jopa kuolemaan johtaneita iskuja, ja Eerolan mukaan Suomen pitää valmistautua siihen, että ilmiö eskaloituu myös omassa kotimaassamme, jos keskitymme Suomessa pelkästään paikallisiin tekijöihin.

Vuonna 2013 muslimisaarnaaja Anjem Chourdary sanoi, että Ison Britannian pääministeri David Cameronin pitäisi kuolla. Pari päivää tämän jälkeen hän matkusti Suomeen, kehotti kuulijoitaan kapinaan ja ennusti, että islamin lippu liehuu vielä jonain päivänä Suomen eduskuntatalon salossa.

Lopuksi Eerola esittää asianomaisen ministerin vastattavaksi kysymyksen, ”onko poliisilla riittävästi somaliaa ja arabiaa osaavaa henkilöstöä monikulttuuristen vihapuheilmiöiden ehkäisemiseksi ja onko viharikollisuuden torjunnassa painotettu tilanteen kansainvälistä kehittymistä?”

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa