Kotimaa Politiikka

PS:n Lapin piiri: Laiton siirtolaisuus uhkaa Lapin matkailua

Kuva Janne Karaste / Wikimedia Commons / cc-by-2.0
Perussuomalaisten Lapin piiri näkee, että turvallisuus on matkailun kannalta olennaista. Piirin mukaan turvallisuustaso on alentunut Suomessa valtakunnallisesti massiivisten turvapaikanhakijoiden vastaanottamisella.

Perussuomalaisten Lapin piirin tiedotteen mukaan Lapin pelastuslaitos on varautunut laskettelukeskuksiin kohdistuviin terrori-iskuihin ja suojelupoliisi on todennut terroriuhan kohonneen. Tämä uhkaa Suomen ja Lapin asemaa turvallisena ja houkuttelevana matkailukohteena.

– Tiukka maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka takaavat Lapin maineen turvallisena matkailukohteena. Jo yksi terroriteko voi surmata lukuisia viattomia ihmisiä ja saisi aikaan dramaattista tuhoa Lapin maakunnan taloudelle. Kunnat ja matkailukeskukset on pidettävä turvallisina, jotta turismin kasvua olisi jatkossakin ja asukkaat voivat liikkua rauhallisin mielin, toteaa piirin puheenjohtaja Mika Mikkonen.

Tiedotteen mukaan Suomi ei osaa tällä hetkellä varautua seuraavan turvapaikanhakijoiden aallon saapumiseen eivätkä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden karkotukset toimi lainsäädännön puutteellisuuden ja poliittisen tahdon puuttumisen vuoksi.

– Kun turvapaikanhakijat ovat päässeet Suomeen liikkumaan vapaasti, on paljon vaikeampaa ratkaista heistä mahdollisesti aiheutuvia ongelmia, olivat ne taloudellisia, sosiaalisia tai yhteiskunnallisia. Turvapaikkajärjestelmää käytetään siirtolaisuuden kanavana, joka mahdollistaa laittoman maassaolon erittäin helposti, kertoo piirisihteeri Matti Haapala.

Perussuomalaisten Lapin piiri vaatii houkutustekijöiden karsimista turvapaikanhakijoiden ja laittoman siirtolaisuuden määrän hillitsemiseksi Lapin ja valtakunnan tasolla.

– Vain perussuomalaiset on ehdottanut, että turvapaikanhakijat otettaisiin säilöön, tiedotteessa painotetaan.

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi