Kotimaa Politiikka

PS:n Lehto: Kansanedustajien yltiömäisille sopeutumiseläkkeille vihdoinkin loppu

Kuva Wikimedia Commons.
Kansanedustajien yltiömäisille sopeutumiseläkkeille vihdoinkin loppu! iloitsee perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii, että sopeutumiseläkkeiden lakkauttamiseen ei saa koplata etuuksien nostoa.

-Jätin lakialoitteen sopeutumiseläkejärjestelmän lakkauttamisesta jo huhtikuussa 2016. Esitin aloitteessani, että sopeutumiseläkettä nauttivien ex-kansanedustajien eläke tulisi lopettaa ja saattaa samalle tasolle nykyisten kansanedustajien kanssa. Aloitteeni sai tuolloin eduskunnassa laimean vastaanoton muiden kuin perussuomalaisten keskuudessa, kansanedustaja Lehto toteaa tiedotteessaan.

Lakialoite sai kuitenkin tuolloin median kiinnostumaan aiheesta ja julkaisemaan monia räikeitä esimerkkejä sopeutumiseläkkeen väärinkäytöksistä.

-Uskoisin, että lakialoitteeni ja mediajulkisuuden myötä syntyi myös idea kansalaisaloitteesta, joka toi lopullisesti tämän räikeän epäkohdan päivänvaloon, kansanedustaja Lehto iloitsee.

Suomen Uutiset kertoo, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei hyväksy kansanedustajien etuuksien korottamista, jota ollaan oltu koplaamassa sopeutumiseläkkeiden lakkauttamiseen. Ryhmä vaatii kohtuuttoman sopeutumiseläkejärjestelmän lakkauttamista asiasta tehdyn kansalaisaloitteen mukaisesti sekä perussuomalaisten asiasta tekemän lakialoitteen mukaisesti.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset