Kotimaa Politiikka

PS:n Mika Raatikainen: EU rynnii kohti liittovaltiota

Jean-Claude Juncker. Kuva EP.
EU komission puheenjohtaja Juncker on pitänyt vuotuisen linjapuheensa Strasbourgissa Ranskassa. Hän puhui muun muassa päätöksenteon tehostamisesta.

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan komissio ehdottaa, että joissakin ulkopolitiikan kysymyksissä luovutaan yksimielisyyden vaatimuksesta ja siirrytään määräenemmistöön. Nykyisin ulkopolitiikan tietyt päätökset päätetään vain jäsenmaiden toimesta ja tuolloin vaatimuksena on jäsenmaiden yksimielisyys. Yksikin maa voi estää päätöksen.

Mika Raatikaisen (ps.) mielestä linjapuheen uutisoinnissa on korostettu liikaa komission ehdotusta kellojen siirtelystä luopumiseen. Sillä yritetään viedä huomio paljon vakavammalta ja vaarallisemmalta ehdotukselta: vaatimukselta yksimielisyydestä luopumisesta tietyissä päätöksissä.

Raatikainen ei hyväksy Junckerin ehdotusta.

– Nyt ajetaan ja lujaa kohti liittovaltiota ja eurostoliittoa. Juncker korosti, että muutos olisi mahdollinen jo nykyisten sopimusten puitteissa. Näemme, kuinka pitkällä suunnitelmissa ollaan. Jos tämä suunnitelma toteutuu, olemme niin syvällä, että sieltä on enää vaikea nousta. Kansallisvaltioilta viedään tuhkatkin pesästä, mitä tulee päätösvaltaan, kritisoi Raatikainen.

– Tätä pitää vastustaa ja varmistaa, ettei Suomen itsenäisyyttä viedä kokonaan, sitä vähää, mikä on enää jäljellä, Raatikainen vaatii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa