Kotimaa Politiikka

PS:n Mika Raatikainen Hazardin ja Roihan 50 000 euron hintaisista kotikutoisista videoista: verorahoja ei pidä käyttää yhdentekeviin ja ylihintaisiin mediatuotantoihin

Mika Raatikainen (ps). Kuva Eduskunnan kuvapalvelu.
Kaarina Hazardin ja Mikko Roihan tekemien kotikutoisilta vaikuttavien videoiden 50 000 euron lasku veronmaksajille on liikaa myös perussuomalaisten kansanedustalle Mika Raatikaiselle.

Viime päivinä mediassa on ihmetelty Liikenne- ja viestintäministeriön tilaamia kotitekoisilta vaikuttavia videoita, joista on laskutettu kymmeniä tuhansia euroja. Kaarina Hazardin ja Mikko Roihan tekemät videot ovat tähän mennessä tulleet maksamaan veronmaksajille 50 000 euroa. Yhden n. 10-15 minuutin jakson hinta on viisi tuhatta euroa. Videoissa henkilöt puhuvat epämääräisesti ja varsin rönsyilevästi suomalaisista liikenteen infrakohteista. Videot on kuvattu kännykkäkameralla ja selfietikulla. Ennen median asiaan kiinnittämää huomiota videoita oli katsottu erittäin vähän

Raatikaisen mukaan verorahojen käyttö tällaiseen tuotantoon ei vaikuta vastuulliselta, varsinkaan kun kyseessä olevien videoiden todellinen informatiivinen anti on erittäin niukka.

– Kansalaisia ei hyödyttäne kuunnella lähinnä taiteilijoiden tajunnanvirraksi luokiteltavaa puhetta. Kansalaisilta kerättyjä verovaroja tulisi käyttää harkiten, mutta nyt vaikuttaa siltä, että harkintaa ei ole käytetty riittävästi, Raatikainen sanoo.

Raatikainen on jättänyt hallitukselle 25.9.2018 kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy: ”Kuinka hallitus aikoo varmistaa, ettei verorahoilla tuoteta yhdentekeviä ja ylihintaisia videoita, joiden katselumäärät sekä niiden antama informaatio jäävät vähäisiksi?”

  • 182
    Shares