Kotimaa Politiikka

PS:n Olli Immonen: Nykyinen pakolaissopimus on vanhentunut ja siitä tulee erota

Olli Immonen (ps.) Oulussa tammikuussa 2019. Kuva Petri Saarela.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen muistuttaa, että täysin erilaisiin olosuhteisiin aikoinaan luotu pakolaissopimus on vanhentunut. – Jos joku sopimus käytännössä estää valtiojohtoa suojelemasta omaa kansaamme, silloin sellaisesta sopimuksesta tulee erota, hän toteaa.

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas Olli Immonen kirjoittaa Facebook-sivullaan, että poliitikot piiloutuvat kansainvälisten sopimusten taakse ja käyttävät sopimuksia perusteluna sille, ettei maahanmuuttopolitiikkaa sen vuoksi voisi muka tiukentaa Suomessa nykyistä enempää.

Kansanedustaja muistuttaa, että Suomella on tällä hetkellä Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka, mitä tulee esimerkiksi perheenyhdistämiskäytäntöihin.

– Tämä kertoo siitä, että tiukentamisen varaa löytyy – kyse on ainoastaan poliitikkojen tahtotilasta, hän toteaa.

– On sanottu – Immonen jatkaa – että pakolais- ja ihmisoikeussopimukset velvoittivat Suomen päästämään maahan syksyllä 2015 yli 30 000 ”turvapaikanhakijaa”. Toisaalta EU:n Dublin-asetus ei olisi sitä edellyttänyt, ei myöskään Schengen-järjestelmä.

Täysin erilaisiin olosuhteisiin aikoinaan luotu pakolaissopimus on vanhentunut, eikä se toimi

Kansanedustaja huomauttaa, että halutessaan Suomi voisi tulkita pakolaissopimusta sekä EU:n lainsäädäntöä siten, ettei valtion olisi pakko ottaa käsittelyyn turvallisten maiden kautta saapuvia turvapaikanhakijoita.

– Suomen poliittisten päättäjien tulisi uskaltaa lausua ääneen se tosiasia, että täysin erilaisiin olosuhteisiin aikoinaan luotu pakolaissopimus on vanhentunut, eikä se toimi. Se ei enää sovi nykyisenlaisiin muuttoliikkeiden määriin ja turvapaikanhaun korostumiseen, kansanedustaja toteaa ja jatkaa, että pakolaissopimuksen uudelleen neuvottelu puolestaan olisi pitkä prosessi, koska se pitäisi tehdä kansainvälisen oikeuden puitteissa ja yhteisymmärryksen löytyminen vahvasti jakautuneessa maailmassa olisi lähes mahdotonta.

Yksikään kansainvälinen sopimus ei saa estää Suomen valtiojohtoa suojelemasta omia kansalaisiaan

Immonen painottaa, että yksikään kansainvälinen sopimus ei saa estää Suomen valtiojohtoa suojelemasta omia kansalaisiaan. Jo nykyisin kansainvälisiä sopimuksia tulkitaan eri maissa eri tavoin, mikä näkyy muun muassa turvapaikanhakijoiden kohtelussa. Esimerkiksi hän nostaa muun muassa Australian, Tanskan, Itävallan, Norjan, Belgian ja Japanin.

Hänen mukaansa Suomen tulee ottaa mallia edellä mainituista maista ja ryhtyä tulkitsemaan sopimuksia tiukimman mukaan.

– Jos joku sopimus käytännössä estää valtiojohtoa suojelemasta omaa kansaamme, silloin sellaisesta sopimuksesta tulee erota. Pakolaissopimuksesta, kuten muistakin kansainvälisistä sopimuksista, voi erota yhden vuoden ilmoitusajalla. Pidän enemmän kuin todennäköisenä, että koko muuttoliikkeitä koskeva kansainvälinen sopimusjärjestelmä hiljalleen murtuu, koska se ei yksinkertaisesti enää sovellu nykyiseen maailmaan, perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen toteaa.

  • 933
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset