Kotimaa Politiikka

PS:n Packalén ja Raatikainen: Poliisiresursseja lisättävä – kyky ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta heikentynyt

Perussuomalaisten poliisikansanedustajat Packalén ja Raatikainen vaativat, että Suomen poliisien minimimääräksi on saatava 7 850 poliisia.

Perussuomalaisten poliisikansanedustajat Tom Packalén ja Mika Raatikainen vaativat eduskunnalle jättämässään talousarvioaloitteessa 72 miljoonaa euroa lisää rahaa poliisin toimintamenoihin. Tällä lisäpanostuksella poliisimiesten määrä olisi tarkoitus nostaa 7 850 poliisimieheen vuoteen 2023 mennessä.

Packalén ja Raatikainen korostavat sitä, että Suomen poliisi tarvitsee pitkäjänteisen rahoitusratkaisun tuleville vuosille, ei siis vain yhden vuoden kertaluontoista kehystason nostoa, ja aloitteessa esitettyä 72 miljoonan euron summaa on syytä tarkastella uudestaan tulevien vuosien talousarvioissa.

– 7850 poliisia on se Suomen poliisin minimitaso, jonka eduskunnan hallintovaliokunta on linjannut minimitasoksi jo vuosituhannen alussa. Poliisiresurssien ollessa jo pitkään liian alhaiset, poliisin kyky ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta on heikentynyt. On kestämätön tilanne, että Suomen koko ajan heikentyvässä turvallisuustilanteessa Suomessa on edelleen poliisien määrä Euroopan maiden häntäpäässä, Packalén ja Raatikainen linjaavat.

Packalén ja Raatikainen muistuttavat, että vaikka poliisien määrä saataisiinkin nostettua 7 850 poliisimieheen, niin silloinkin Suomessa olisi nykyisen väkiluvun perusteella 100 000 asukasta kohden vain noin 141 poliisia, mikä on reilusti alle Euroopan maiden keskiarvon, 340 poliisia 100 000 asukasta kohden (Lähde: Eurostat 2015).

  • 232
    Shares

Liity kannattajajäseneksi