Kotimaa Politiikka

PS:n Purra: Emme voi suojella oman maamme kansalaisia, koska kansainväliset sopimukset estävät?

Kuva Shutterstock.

Yliopistoasiantuntijoiden mukaan Suomella ei ole liikkumavaraa maahanmuuttoa koskevissa kansainvälisissä sopimuksissa. Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Riikka Purra kyseenalaistaa näkemyksen.

Kansainvälisen oikeuden suomalaisten asiantuntijoiden mukaan Suomi ei pysty muuttamaan eikä irtisanoutumaan maahanmuuttoa sääntelevistä kansainvälisistä sopimuksista. Yliopistoasiantuntijat näkevät, että liikkumavaraa ei ole.

– Emme voi suojella oman maamme kansalaisia, koska kansainväliset sopimukset estävät? Kylläpä on skitsofreeninen tilanne, mikäli suvereeni valtio Suomi osallistuu kansainvälisiin sopimuksiin, jotka estävät suvereenin valtion oleellisimman suvereniteetin toteuttamisen, toteaa perussuomalaisten poliittinen suunnittelija, eduskuntavaaliehdokas Riikka Purra Facebook-sivullaan.

Eikö ongelmalle voida tehdä mitään? Tässäkö nyt olemme, kansainvälisten sopimusten löysässä hirressä? Purra kysyy ja vastaa itse: – No emme.

Eduskuntavaaliehdokas listaa yleisiä toimenpiteitä, joilla tilanteeseen voidaan vaikuttaa.

  • Sopimuksia voidaan tulkita uudelleen omaksi eduksi
  • Niitä voidaan neuvotella uusiksi
  • Sopimuksia voidaan rikkoa
  • Sopimuksista voidaan irrottautua

Eduskuntavaaliehdokas myös muistuttaa, että samoihin sopimuksiin sitoutuneilla länsimailla on myös erilaisia maahanmuuttopoliittisia kantoja.

– Voisiko hallitus hyödyntää asiantuntijoina ulkomaalaisia oikeustieteilijöitä näiden suomalaisten sosialistien ja oikeusfundamentalistien sijaan? Purra perää.

Kansainväliset sopimukset eivät ole luonnonvoima

Kansainväliset sopimuksetkaan – Purra painottaa – eivät ole luonnonvoima, vaikka kuinka yliopistossa moralisoituneet/meritoituneet tutkijat niin väittäisivät: ne on joskus tehty ja neuvoteltu, ja monet ovat nykymaailmaan nähden täysin vanhentuneita. Esimerkiksi Geneven pakolaissopimusta ei hänen mukaansa luotu maailmaan, jossa kehitysmaiden ihmiset siirtyvät massasiirtolaisvirtoina paremman elintason perässä länsimaihin.

– Kansainvälisissä sopimuksissa, erityisesti ihmisoikeuksiin liittyvissä, on sellainenkin ongelma, että juuri ”hyvillä” valtioilla on taipumus ”ylitulkita” niitä, kun taas ne valtiot, joiden käytöstä ja toimintaa erityisesti tulisi muuttaa, eivät noudata minkäänlaisia sopimuksia tai noudattavat niitä hyvin valikoiden.

– Mikäli olemme sitä mieltä, että nimenomaan Suomen tulee erityisesti ”kantaa vastuuta” – jopa omien kansalaistensa suojelemisen kustannuksella – asiasta pitäisi vähintäänkin käydä demokraattista keskustelua.

Eduskuntavaaliehdokas Riikka Purra muistuttaa, että äänestäjien pitäisi saada äänensä kuuluviin siinä, kuinka ”hyvänä” valtiona Suomen pitää esiintyä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit