Kotimaa Politiikka

PS:n Siika-aho ja Veltheim: Nykyfeminismi tai sukupuolikiintiöt eivät edusta tasa-arvoa

Kuva Shutterstock.

Perussuomalaiset Auri Siika-aho ja Erika Veltheim haluavat kyseenalaistaa tasa-arvon aatteen ja nykyfeminismin ideologian.

Auri Siika-aho ja Erika Veltheim, Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaat Pirkanmaalla, kyseenalaistavat nykyfeminismin ideologian ja sukupuolikiintiöt. Heidän mukaansa ne vaarantavat todellisen tasa-arvon.

– Me ja monet muut naiset olemme kyllästyneitä tämän nykyisen tasa-arvoaatteen irvikuvan viime vuosien tempauksista, joiden takia voidaan perustellusti sanoa, ettei nykyfeministisellä aatteella ole enää mitään tekemistä tasa-arvon kanssa.

Erika Veltheim

– Aikanaan tärkeitä asioita, kuten naisten ääni- ja omistusoikeutta sekä muita tasavertaisia juridisia oikeuksia ajanut tärkeä yhteiskunnallinen liike on muuttunut eturyhmäpolitikoinniksi, jossa ihmisen sukupuolen ja ihonvärin perusteella määritellään oikeuksia ja sanojen painoarvoa, toteaa eduskuntavaaliehdokas Erika Veltheim.

Eduskuntavaaliehdokkaiden mukaan nykyinen media ja etenkin Helsingin Sanomien Nyt-liite on täynnä feminismin kritiikitöntä ajamista, jossa journalismi on kadonnut jo ajat sitten.

– Samoin sukupuolentutkimuksessa yliopistoissa ei ole enää tieteellistä metodia noudattavaa faktapohjaista tarkastelua, vaan kyse on lähinnä puhtaasta ideologian pönkittämisestä. Toisaalta taas esimerkiksi Saara Särmä ja muut kokevat jotenkin edistävänsä asiaansa piirtelemällä sukupuolielinten kuvia väitöskirjoihin ja pukeutumalla vastaaviin päähineihin kulkueissaan.

Auri Siika-aho

– Tällä hetkellä liikkeeseen kuuluu olennaisena osana miesten syrjiminen, eri sukupuolille ja etnisyyksille rakennetut erioikeudet kiintiöillä, sananvapauden rajoittamispyrkimykset vihapuheen varjolla sekä naisia ja vähemmistöjä uhriuttava retoriikka, jossa kaikkiin ongelmiin on syynä lähinnä valkoihoinen mies joka on jossain mystisessä valta-asemassa, naurahtaa Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Auri Siika-aho.

– Emme kiistä etteikö lapsilla voisi olla jotain vanhoja roolimalleja miehille ja naisille sopivista ammateista, mutta enemmistö opettajista ja varhaiskasvatusalan työntekijöistä sekä yliopisto-opiskelijoista on naisia, joten naisethan ovat siten etuasemassa purkamassa vanhahtavia sukupuoliin liittyviä ammattikuvia ja ovat varmasti tulevaisuudessa enemmänkin edustettuina muilla aloilla, miettivät eduskuntavaaliehdokkaat yhteistuumin.

Heidän mukaansa on naisia halventavaa, jos työhön tai tehtävään valitaan nainen vain sukupuolen takia vaikka tarjolla olisi ollut pätevämpi mieshakija.

– Mitä tasa-arvoa edustaa 50/50 ajattelu asiassa kuin asiassa? Vaadimme kiintiöiden purkua. Ei ole millään tavalla hyväksyttävää asettaa ihmisiä erilaiseen juridiseen asemaan etnisyyden tai sukupuolen mukaan, vaan tehtäviin pitää ehdottomasti valita pätevimmät ja kyvykkäimmät hakijat, pirkanmaalaiset eduskuntavaaliehdokkaat toteavat ja jatkavat: – Toisaalta jos feministien mukaan sukupuoli on sosiaalinen konstruktio, niin mihin me sitten edes tarvitsemme kiintiöitä?

Eduskuntavaaliehdokkaat Siika-aho ja Veltheim haluavat haastaa kaikki kyseenalaistamaan ”tasa-arvon aatteen, sillä oikeaa tasa-arvoa se ei enää edistä mitenkään”.

– Voiko yhden sukupuolen ja etnisyyden merkitystä jatkuvasti joka asiassa korostava aate olla tasa-arvoinen?

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit