Kotimaa Politiikka

PS:n Tavio ehdottaa karkotettavien ulkomaalaisten massapalautuslentoja suoritettavaksi sotilaskoneilla

Casa C 295. Kuva Radomil / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio ehdottaa, että karkotettavien ulkomaalaisten palautuslentoja voitaisi myös toteuttaa kurinalaisina massapalautuksina sotilaskoneilla.

Kansanedustaja Ville Tavion mukaan karkottavien ulkomaalaisten massapalautuksiin sopiva konetyyppi voisi olla ilmavoimien omistama Casa C-295M. Vaihtoehtoisesti ilmavoimille voitaisiin harkita uutta joukkojenkuljetuskonetta, jota hyödynnettäisiin jatkuvassa palautuslentokäytössä.

– Nykyiset palautuslennot, joissa vähintään kaksi poliisimiestä saattaa yhtä palautettavaa, ovat poliisiresurssien tuhlausta. Lisäksi palautuslento hankaloituu siviliikoneessa liikaa, jos palautettava alkaa käyttäytymään huonosti tai jos ulkopuolinen matkustaja aloittaa protestin, Tavio toteaa.

Tavio muistuttaa, että sotilaskoneilla tehtävät massapalautukset olisivat kustannustehokas ja turvallinen vaihtoehto.

– Poliisimiehiä ei tarvittaisi saattajiksi yhtä paljon ja järjestyksen ylläpito olisi helpompaa. Lento ei estyisi vaikka palautettava huutaisi kurkku suorana koko lennon, kansanedustaja perustelee.

Tavio kertoo itsekin olleensa ilmavoimien Casan kyydissä, joten hän on vakuuttunut konetyypin soveltuvuudesta.

– Jos yhteen kohteeseen palautettavia olisi kasassa riittävä määrä, voitaisiin heidät palauttaa Casassa, Tavio muotoilee.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi