Kotimaa Maahanmuutto

PS:n Tavio: Sisäministeri Mykkäsen toimet lisäävät laitonta maahantuloa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio. Kuva Wikimedia Commons.
Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen hallitukselle sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ideoimasta irakilaisten passidelegaatiosta.

Irakista saapuu Suomeen virkamiesryhmä jakamaan halukkaille irakilaisille turvapaikanhakijoille passeja. Perussuomalaisten kansanedustajan Ville Tavion mukaan tämä voi lisätä Suomen houkuttelevuutta turvapaikanhakijoiden kohdemaana sekä irakilaisten laitonta maahantuloa.

Tavio huomauttaa, että yhtäkään laittomasti Suomeen saapunutta irakilaista ei onnistuta palauttamaan tämän passidelegaation avulla.

– Hallitus keskittyy vääriin asioihin. Laittomasti saapuneille irakilaisille tarjotaan varasuunnitelma Suomessa pysymiseksi, vaikka pitäisi keskittyä lähettämään heidät takaisin Irakiin, Tavio sanoo.

Tavio katsoo Sipilän hallituksen toimien tähtäävän laittomasti maassa olevien maahan jäämiseen sen sijaan, että heidät poistettaisiin maasta.

– Sipilän hallitus on nyt neuvotellut Irakin hallituksen kanssa irakilaisten Suomeen jäämisen keinoista ja tekee toimenpiteitä maahan jäämisen helpottamiseksi, mutta ei ole vastavuoroisesti edellyttänyt Irakia vastaanottamaan laittomasti Suomessa olevia irakilaisia, Tavio toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit