Kotimaa Rikos

PS:n Tavio: Pedofiiliringin pääepäilty vapaana – oikeusjärjestelmän uskottavuus koetuksella

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio. Kuva Wikimedia Commons.

Ville Tavio pitää kestämättömänä, että lapsiin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista epäilty pedofiiliringin päätekijä on edelleen vapaalla jalalla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio pitää täysin kestämättömänä sitä, että lapsiin kohdistuvan raiskausvyyhdin pääepäillyn annetaan olla vapaalla jalalla, eikä epäilty ole millään tavalla poliisin seurannassa.

57-vuotiasta miestä epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä. Poliisi epäilee, että ainakin osa uhreista oli huumattu metamfetamiinilla tekojen aikaan.

Rangaistuksia kovennettava ja oikeuslaitoksen resursseja lisättävä

Tavio nostaa esiin, että löysien rangaistusten lisäksi ongelma on oikeuslaitoksen liian vähäisissä resursseissa. Tavio pitää tärkeänä, että tulevaisuudessa poliisin esitutkinta ja rikosoikeudenkäynti saataisiin hoidettua nopeammin.

Tavio on tehnyt eduskunnassa lakialoitteen, jossa vaaditaan törkeiden rikosten tuomioiden kärsimistä kokonaisuudessaan vankilassa.

– Lapset ovat turvassa pedofiileilta parhaiten, kun pedofiilit pidetään vankilassa, Tavio sanoo.

Tuomittujen pedofiilien kuvat julkisiksi

Tavio ehdottaa, että tuomittujen pedofiilien henkilöllisyyksien salailu lopetetaan Suomessa. Tavio nostaa esiin ongelmallisena varsinkin ne tilanteet, joissa vankilasta vapautuva pedofiili pyrkii myöhemmin työskentelemään tai viettämään aikaansa lasten parissa.

– Tuomituista pedofiileista tulisi tehdä julkinen rekisteri ja tuomittujen työskentely lasten parissa estää täysin, Tavio vaatii.

  • 712
    Shares