Kotimaa Politiikka

PS:n Tavio: Ratkaisu siirtolaiskriisiin on turvapaikkapolitiikan siirtäminen kansallisiin käsiin

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio. Kuva Wikimedia Commons.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Tavion mukaan ratkaisu siirtolaiskriisiin on turvapaikkapolitiikan siirtäminen EU:n jäsenmaiden kansallisiin käsiin.

Kansanedustaja Ville Tavio sanoo ensi viikolla pidettävän EU-huippukokouksen alla, että turvapaikkapolitiikan uskominen kansalliselle tasolle voidaan tehdä palauttamalla EU:ssa ulkomaalaispolitiikka kokonaan jäsenvaltioiden omaan toimivaltaan tai antamalla vähintään kansallisvaltioille suuri liikkumavara EU:n yhteisessä maahanmuuttopolitiikassa.

Nykyiset turvapaikkapolitiikkaa koskevat sopimukset voidaan irtisanoa tai niihin voidaan tehdä muutoksia

Suomi on kuulunut EU:n yhteiseen turvapaikkapolitiikkaan vuonna 1995 tapahtuneesta liittymisestään lähtien. Lisäksi Suomea sitoo 1950-luvulla tehty Geneven pakolaissopimus. Juristitaustainen Tavio sanoo sopimusten olevan irtisanottavissa tai uudelleenneuvoteltavissa ja lisäksi niihin voidaan sopia poikkeuksia.

– Jokaisella jäsenmaalla tulisi olla ehdottomasti oma turvapaikkapolitiikka. Ilman EU:n yhtenäistä turvapaikkapolitiikkaa emme olisi alkuunkaan tässä tilanteessa, vaan meillä voisi olla Suomessa samanaikaisesti kansalaisten korkea sosiaaliturva, EU:n vapaa liikkuvuus ja olematon määrä elintasosiirtolaisuutta, Tavio pohtii.

– Euroopan kansojen ja valtioiden tulee alkaa jälleen luottaa toistensa päätöksentekoon. Sen sijaan, että tuputamme Euroopassa toisillemme asioita, joita toinen kansakunta ei tahdo, voimme antaa jokaisen valtion itse valita. Näin myös kansalaiset saisivat kansallisten parlamenttien vaaleissa äänestämällä vaikuttaa asioihinsa ilman, että kaikki tulee EU:sta määrättynä, Tavio sanoo.

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi