Eurooppa

Psykiatri näki jo viisi vuotta sitten, että Merkelin narsismi on vaara Saksalle

Angela Merkel. Kuva Drop of Light / Shutterstock.

Tunnetun saksalaisen psykiatrin Hans-Joachim Maazin mukaan Angela Merkelillä on ”narsistinen ongelma”. Psykiatri on kuvaillut Saksan liittokanslerin käyttäytymistä ”täysin järjettömäksi” ja nähnyt hänessä vaaran Saksalle.

Reitschuster.de -julkaisun artikkeli käsittelee psykiatrin haastattelua Huffington Postissa. Haastattelu on edelleen yhtä ajankohtainen kuin julkaisun aikaan vuonna 2016.

Saksalainen psykiatri Hans-Joachim Maaz kuvaili haastattelussa Angela Merkelin politiikkaa ”täysin irrationaaliseksi”. Hän näki Merkelin suhtautuvan täysin välinpitämättömästi kritiikkiin.

– Liialliset viranomaisvaatimukset, eristyneisyys Euroopassa, yhteiskunnan jakautuminen, oman puolueen kritiikki – hän ei näytä välittävän.

Siten Merkelistä oli tulossa yhä suurempi vaara Saksan liittotasavallalle, ja Maaz pelkäsi hänen hajonneen psyykkisesti.

Yhteys todellisuuteen kadonnut

Kansleria ylistettiin ja juhlittiin ”kansan äitinä”, mutta hänen ei koskaan tarvinnut osoittaa todellisia johtajuusominaisuuksia.

– Hän ei ole tehnyt vaikeita päätöksiä pitkään aikaan, selitti Maaz, ja jatkoi, että Merkel ei ole koskaan ollut johtaja – hän on aina vain reagoinut.

Kun Merkelin aika liittokanslerina päättyy, sillä saattaa olla arvaamattomia seurauksia.

– Seurauksena voi olla yksinäisyys, alkoholin väärinkäyttö ja psyykkinen hajoaminen.

– Tapa, jolla Merkel käyttäytyy tällä hetkellä – järjettömästi ja käsittämättömästi – herättää pelkoa siitä, että hän on menettänyt yhteyden todellisuuteen.

Psykiatrin mukaan Merkelillä on ”narsistinen perusongelma” ja ”keinotekoisesti paisutettu minäkuva”.

– On pelättävissä, että Merkel itse uskoo olevansa tehokkain nainen maailmassa, Maaz sanoi.

Maaz näki jo vuonna 2016 vaaran yhteiskunnan jakautumisesta Merkelin vuoksi, koska yhä useammat ihmiset eivät enää hyväksyneet hänen näkemyksiään ja pitivät niitä vaarallisina Saksalle.

Saksalainen psykiatri ja psykoanalyytikko Hans-Joachim Maaz oli vuosien ajan Hallen psykiatrian päälääkäri ja on kirjoittanut useita bestsellereitä, muun muassa kirjan ”The Narcissistic Society: A Psychogram”.

Lähde Wochenblick.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Narsistit ovat taitavia manipuloimaan ympärillään olevia ihmisiä, miten muuten Angela Merkel olisi päässyt ”tulisieluisen kommunistin” taustallaan tuohon asemaan.
Tuo Maazin lausunto Angela Merkelistä selittää monet holtittoman sekopäiset toimet, joita Merkel on perustellut yleensä vielä sekopäisemmin.

Kansalaisen verkkokauppa