Kotimaa Maahanmuutto

Pudasjärvellä vaaditaan kuntalaisaloitteella vastaanottokeskuksen lopettamista

Lapin sodan muistomerkki Pudasjärvellä. Kuva Kovako-1 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Pudasjärvellä tammikuun lopulla kannatusilmoitusten keräykseen siirtynyt kuntalaisaloite vaatii paikkakunnan vastaanottokeskuksen lopettamista.

Pudasjärvellä on ollut kymmenen vuoden ajan 110-paikkainen vastaanottokeskus. Pudasjärven asukkaat ovat erittäin huolestuneita Suomessa ja eritoten Oulussa viime aikoina ilmitulleisiin, kiintiöpakolaisina ja turvapaikanhakijoina maahan tulleiden miesten tekemien, lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vuoksi. Epäiltyjen joukossa on myös vastikään Pudasjärvellä asunut henkilö.

– Tästä on hyvin pieni askel kohti sitä tosiasiaa, että sama ilmiö laajenee meidän kuntaamme. Haluamme estää ja olla ennaltaehkäisemässä tällaisen toiminnan laajenemisen Pudasjärvelle, kuntalaisaloitteessa kerrotaan.

Kuntalaisaloitteen allekirjoittaneet vaativat, että Pudasjärven kaupunki lopettaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen sekä lakkauttaa vastaanottotoimintaan tarkoitetut tilat Pudasjärvellä viipymättä.

– Haluamme turvata pudasjärveläisille mahdollisuuden liikkua kaupungilla vapaasti ilman raiskatuksi tai hyväksikäytetyksi tulemisen pelkoa. Etenkin nuoret ovat Pudasjärvellä kertoneet, etteivät uskalla lähteä kauppoihin ja keskustaan tai harrastuksiin häirityksi tulemisen pelossa. Emme voi antaa tämän jatkua, emmekä ottaa riskiä, että lopulta tämä uhka toteutuu konkreettisina tekoina. Riski on todellinen, eikä se häviä vaikenemalla, aloitteessa kerrotaan.

Jos aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista, on asia otettava käsiteltäväksi kuuden kuukauden kuluessa asian vireille tulosta.

Pudasjärven kaupunki reagoi kuntalaisaloitteeseen hieman ohi aiheen, sillä vaikka aloitteen mukaan kyse on turvapaikanhakijoista ja vastaanottokeskuksesta, Pudasjärven kunta järjestää avoimen keskustelutilaisuuden kansainvälisyys- ja maahanmuuttoasioista keskiviikkona 13.2.

Kuntalaisaloite: Pudasjärvellä oleva vastaanottokeskus tulee lakkauttaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen lopettaa

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa