Eurooppa Maahanmuutto

Puola ei ota siirtolaisia Lähi-idästä tai Afrikasta

Puolan rajalla
Puola on avoin eurooppalaiselle siirtolaisuudelle, ja sääntelee siirtolaisuutta työmarkkinatilanteen ja demografian pohjalta.

Puolan sisäministeri Witold Waszczykowski totesi venäläisen Ria Novostin haastattelussa, että Puola voi ottaa vastaan siirtolaisia Euroopasta, mutta ei Lähi-idästä eikä Afrikasta.

Waszczykowski sanoi, että EU:n turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusjärjestelmä ei ole eurooppalaisten perustamissopimusten mukainen.

“Puola on avoin siirtolaisuudelle. Esimerkiksi viime vuonna myönsimme 1 267 000 viisumia, Puolet näistä viisumeista oli työlupia. Tämä asia on kiinni työmarkkinatilanteesta sekä demografiasta. Puolan hallitus sääntelee siirtolaisuutta työvoimatilanteen sekä demografian perusteella,” ministeri jatkoi.

“Emme halua osallistua Euroopan unionin Afrikasta ja Lähi-idästä saapuvia siirtolaisia koskevaan uudelleensijoitusjärjestelmään,” Waszczykowski painotti.

Puola sitoutui vuonna 2015 ottamaan vastaan 6 200 pääasiassa syyrialaista pakolaista. Uusi viime vuonna muodostettu hallitus, jonka suurin puolue on oikeistokonservatiivinen Laki ja Oikeus -puolue (PiS), sanoutui kuitenkin irti ohjelmasta.

Euroopan komissio aloitti kesäkuussa rikkomusmenettelyt Puolaa, Tsekkiä ja Unkaria vastaan. Komissio syyttää maita EU-lainsäädännön rikkomisesta, koska maat kieltäytyvät ottamasta vastaan EU:n uudelleensijoitettavia siirtolaisia.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset