Eurooppa Maahanmuutto

Puola ei taivu maahanmuuttokannassaan ulkoisesta painostuksesta huolimatta

Mariusz Błaszczak. Kuva Puolan hallitus.
Puolan puolustusministeri sanoo, että maa toimii maahanmuuttokysymyksessä johdonmukaisesti ulkoisesta painostuksesta huolimatta.

Puolan entinen sisäministeri ja nykyinen puolustusministeri Mariusz Błaszczak kertoo TVP:n mukaan, että Puola toimii maahanmuuttokysymyksessä johdonmukaisesti ulkoisesta painostuksesta huolimatta.

– Kun olin sisäministeri, niin huolimatta Donald Tuskin Puolaan kohdistamasta painostuksesta, huolimatta vuosi sitten heinäkuussa aloitetusta Puolan, Tšekin ja Unkarin rankaisemisprosessista, koska emme ota vastaan muslimimaahanmuuttajia, kaikesta tästä painostuksesta huolimatta emme antaneet periksi. Puolan kanta on johdonmukainen, Błaszczak sanoi.

– Tilanteeni oli siinä määrin mutkikas, että Puolalta yritettiin ottaa pois maan suurin EU-virasto Frontex. Painostuksesta huolimatta Frontex on edelleen Puolassa, ministeri jatkoi.

Ministerin mukaan Visegrád-maiden maahanmuuttopolitiikalla on merkittävä vaikutus siihen, että siirtolaiskriisi ei kurita enää Eurooppaa niin vakavasti kuin vuonna 2015.

– Visegrád-maiden aloitteesta tilkitsimme EU-rajat. Puolalaiset rajavartijat toimivat Unkarin ja Serbian, Bulgarian ja Turkin, sekä myös – he olivat siellä ja ovat edelleen – Makedonian ja Kreikan välisillä rajoilla. Visegrád-maiden ryhmä sai aikaan sen, että maahanmuuttokriisi ei ole enää niin vakava kuin vuonna 2015, Błaszczak jatkoi.

Saksan liittokansleri Angela Merkel väitti aiemmin, että hänellä on ”poliittinen sopimus” maahanmuuttajien ottamisesta muihin Euroopan maihin. Puola, Unkari ja Tšekki ovat jo aiemmin torjuneet, että maat olisivat sopineet tällaisesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit