Eurooppa Politiikka

Puola ei tue EU:n ajamaa siirtolaisten uudelleensijoitusmekanismia

Anna Maria Anders. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Puola haluaa vain maahanmuuttajia, jotka haluavat oppia maan kielen ja hyväksyvät Puolan kulttuurin ja perinteet. Maria Anders, Puolan suurlähettiläs Italiassa, lähettää tästä vahvan viestin Brysseliin.

Anna Maria Anders, Puolan suurlähettiläs Italiassa, kertoo maansa kielteisestä kannasta Brysselin ajamaan siirtolaisten uudelleensijoitukseen Euroopan unionin jäsenmaihin.

– EU haluaa uudelleensijoittamista, mutta me emme muuta kantaamme, Anders kertoo Il Giornalen mukaan.

Suurlähettiläs muistuttaa, että Puolassa on jo kaksi miljoonaa Ukrainasta sotaa paennutta siirtolaista. Ukrainasta saapuneet ihmiset ovat integroituneet hyvin puolalaiseen yhteiskuntaan, oppivat helposti kielen sekä hyväksyvät Puolan arvot ja perinteet.

Anders muistuttaa, että Puolan perustan määrittää kristillisyys, ja sitä tulee kunnioittaa. Hän myös muistuttaa kommunismin alistavasta ajasta.

– Puolen vuosisadan ajan emme saaneet näyttää lippuamme, ilmaista itseämme vapaasti, laulaa kansallislauluamme. Nyt meillä on vapaus tehdä niin, eikä Puolaa voi kansakuntana syyllistää siitä, että ylpeänä tuomme identiteettimme esille.

Italian uuteen vasemmistolaishallitukseen suurlähettiläs Anders suhtautuu vielä varovaisesti.

– Italian uusi hallitus on kysymysmerkki, katsotaan puolen vuoden kuluttua …

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit