Eurooppa Politiikka

Puolan Laki ja oikeus -puolue ei vetäydy oikeusjärjestelmäuudistuksesta EU:n uhkailujen edessä

Jarosław Kaczyński. Kuva Piotr Drabik / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Puolan hallitseva Laki ja oikeus -puolue ei aio luopua oikeusjärjestelmäuudistuksesta EU:n uhkailujen vuoksi.

Puolan Laki ja oikeus -puolueen (Prawo i Sprawiedliwość, PiS) johtaja Jarosław Kaczyński sanoo, että hänen puolueellaan ei ole aikomusta luopua oikeusjärjestelmäuudistuksesta EU:n uhkailuista huolimatta.

– Tietenkään Puola ei missään tapauksessa anna päätösvaltaa oikeusjärjestelmäuudistuksessa [EU:n] tuomioistuimelle, tämä on sisäinen asiamme, Jarosław Kaczyński kertoi.

– Maassamme isoja muutoksia aikaansaavia ohjelmia ei suinkaan pysäytetä, päinvastoin, hän painotti.

Viime kuussa EU liipaisi Puolaa vastaan artikla 7:n, ”ydinaseartiklan”, pyrkimyksissään painostaa Puolaa luopumaan oikeusjärjestelmäuudistuksesta, jonka pyrkimyksenä on poistaa kommunismin aikaiset viranhaltijat tehtävistään. Artikla 7:n seurauksena Puola saattaisi menettää äänioikeutensa EU:ssa, mutta kaikkien jäsenmaiden tulisi kannattaa tätä. Unkari on jo ilmoittanut, että se ei hyväksy Puolan kohtelua.

”Pyrkimyksenä vapauttaa Puolan politiikka EU:n taakasta”

Puolan aiempi pääministeri Donald Tusk sanoi aiemmin tässä kuussa, että hän uskoo Puolan lähtevän EU:sta, jos siitä tulee EU:n nettomaksaja.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että PiS:n yksi tavoite on vapauttaa Puolan politiikka EU:n taakasta, Tusk totesi.

– Jos Puola jonain päivänä huomaa olevansa nettomaksajien joukossa, Puolan hallitus päättää, että on aika kysyä puolalaisilta, vieläkö he haluavat Puolan kuuluvan EU:iin, ja he tulevat tekemään lujasti töitä päästäkseen siihen lopputulokseen, että jäsenyydelle sanotaan hyvästit, Tusk jatkoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa