Eurooppa Politiikka

Puola uhkaa Ikeaa boikotilla yhtiön erotettua LGBT-tapahtumaa arvostelleen työntekijän

Kuva Ted Eytan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Puola uhkaa Ikeaa boikotilla tämän erotettua katolisen ja konservatiivisen työntekijänsä.

Puolalaiset poliitikot uhkaavat ruotsalaista huonekalujätti Ikeaa boikotilla, sillä yhtiö erotti katolisen ja konservatiivisen työntekijän tämän arvosteltua sukupuoli-ideologista LGBT-tapahtumaa.  LGBT on lyhenne nykyistä sukupuolikirjoa kuvaavista sanoista ”lesbian, gay, bisexual, transgender”. Sukupuoli-ideologioiden katsotaan liittyvän kulttuurimarxismiin ja länsimaiden moraaliseen rapautumiseen.

Puolalainen Ikean työntekijä erotettiin toimestaan, koska mies oli kirjoittanut internetiin kriittisesti sukupuoli-ideologioista ja esittänyt kritiikkiä LGBT-tapahtumaa kohtaan, kertoo Bloomberg.

Ikea oli vaatinut miestä poistamaan kommenttinsa, mistä hän oli kieltäytynyt. Tämän seurauksena mies menetti työpaikkansa Ikeassa.

– Olin shokissa. Minut oli palkattu myymään huonekaluja, mutta olen katolinen, eikä tällainen ole arvojeni mukaista, mies kommentoi puolalaiselle TVP-kanavalle.

Ikea kertoo joutuneensa ryhtymään toimenpiteisiin jotta toiset työntekijät eivät pahoittaisi mieltään.

Puolan hallitus on kuitenkin pahoittanut mielensä. Puolan oikeusministeri Zbigniew Ziobro uskoo, että tapahtuma on todisteena ulkomaisten yritysten harjoittamasta syrjinnästä, jos työntekijät eivät jaa yritysten arvoja. Oikeusministerin mukaan kyseessä on skandaali.

Yhdistynyt Puola -puolueen (Solidarna Polska, SP) MEP Patryk Jaki vaatii Laki ja Oikeus -puoluetta (Prawo i Sprawiedliwość, PiS) boikotoimaan Ikeaa, jos tutkimuksissa paljastuu, että miestä on syrjitty hänen arvojensa tähden.

Ikea on toiminut Puolassa vuodesta 1991 lähtien.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit