Eurooppa

Puolalainen arkkipiispa sanoo sukupuoli-ideologiaa ”punaiseksi rutoksi”

Pyhän Marian basilika Krakovassa. Kuva Bart Van den Bosch / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Puolalaisen arkkipiispan mukaan maan sukupuoli-ideologinen LGBT-yhteisö vastaa kommunistiajan ”punaista ruttoa”.

Marek Jedraszewski, Krakovan arkkipiispa puhui Pyhän Marian basilikassa viime torstaina. Puhe liittyi Varsovan saksalaismiehityksen vastaisen kansannousun 75-vuotisjuhlallisuuksiin.

Irish Times kertoo arkkipiispan verranneen puheessaan sukupuoli-ideologiaa neuvostolaiseen kommunismin ideologiaan, jonka ikeessä maa joutui elämään lähes puolen vuosisadan ajan toisen maailmansodan jälkeen.

– Punainen rutto ei enää purista maatamme, mikä ei tarkoita sitä, etteikö uusi sellainen pyrkisi ottamaan hallinnan sieluistamme, sydämistämme ja mielistämme. Ei punainen, vaan sateenkaaren värinen – arkkipiispa sanoi.

Jedraszewskin mukaan sukupuoli-ideologioiden edistäminen kieltää ihmisen arvokkuuden, koska ”sateenkaarivitsaus” on uusmarxistinen tavoitteiltaan.

Päivä aiemmin arkkipiispa kehotti Czestochowassa ihmisiä puolustamaan ”totuutta, että mies ja nainen on luotu elämään yhdessä ja saamaan lapsia”.

LGBT-yhteisöissä arkkipiispan viesti on nostattanut kulmakarvoja.

– On vastenmielistä, että kirkonmies sanoo meitä vitsaukseksi, puolalainen homojen oikeuksien puolesta kampanjoiva Bartosz Staszewski sanoi.

”Kirkko ei hyväksy haitallisia ideologioita, huonoja lakeja ja moraaliliberalismia”

Arkkipiispa ei ole ensimmäinen Puolan katolisessa kirkossa, joka ilmaisee kritiikkiä sukupuoli-ideologioita kohtaan.

Piispa Ignacy Dec julisti Jasna Góran 28. pyhiinvaellustapahtumassa pitämässään saarnassa heinäkuussa, että kirkko ei hyväksy haitallisia ideologioita, huonoja lakeja ja moraaliliberalismia.

Piispa painotti, että sukupuoli-ideologia on haitallista perheille.

– Sanomme ”ei” perheille ja kansalle haitalliselle sukupuoli-ideologialle, sanomme ”ei” LGBT-piirien ohjelmiin sisältyvälle moraaliliberalismille, sanomme ”ei” kumppaniliitoille, sanomme ”ei” huonojen lakien laatimiselle – sanoi piispa.

  • 426
    Shares