Eurooppa Politiikka

Puolalainen parlamenttiedustaja: Miksi Saudi-Arabia ja Qatar eivät ota vastaan muslimipakolaisia?

Saudi-Arabialainen moskeija. Kuva Max Pixel.

Puolalainen parlamenttiedustaja kysyy, miksi Lähi-idän kriisialueita lähellä olevat muslimimaat eivät ota vastaan muslimipakolaisia.

Puolalainen parlamenttiedustaja Dominik Tarczyński kysyi turkkilaisen TRT-kanavan The Newsmakers-ohjelmassa, miksi Lähi-idän kriisialueiden naapurimaat, kuten maailman rikkaimpien maiden joukkoon kuuluvat muslimimaat Qatar ja Saudi-Arabia, eivät ota vastaan muslimipakolaisia.

Syyriasta on  alle 100 kilometrin matka Saudi-Arabiaan, ja Irakilla ja Saudi-Arabialla on yhteinen raja. Vauraaseen Länsi-Eurooppaan Syyriasta matkaa tulee noin 3 000 kilometriä.

Kyse ei pitäisi olla eurooppalaisesta ongelmasta

Tarczyńskin mukaan näiden maiden tulisi ottaa naapurimaidensa pakolaisia, eikä kyse pitäisi millään muotoa olla eurooppalaisesta ongelmasta.

– Missä on Saudi-Arabia, yksi maailman rikkaimmista maista, missä on Qatar? Useimmat pakolaisista ovat muslimeja ja naapurimaista, joten miksi tätä sanotaan eurooppalaiseksi ongelmaksi? parlamenttiedustaja ihmetteli.

Parlamenttiedustaja Tarczyński arvosteli ohjelmassa voimakkaasti myös rajat vuonna 2015 turvapaikanhakijoille avannutta Saksan liittokansleri Angela Merkeliä.

– Euroopan unioni ei ole vastuussa Angela Merkelin hulluudesta ja tavoitteesta etsiä halpatyövoimaa, Tarczyński painotti.

Ohjelman arvoliberaali juontaja vastusti Tarczyńskin väitteitä sillä, että Eurooppa on vastuussa kolmansien maiden heikosta taloudesta siirtomaa-ajan sorron vuoksi.

Sanamuotoja muutettu 2.8 klo 12:34

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit