Eurooppa

Puolalainen piispa: ”Sukupuoli-ideologia on haitallinen perheille ja kansalle”

Jasna Góra, katolinen luostari. Kuva John Menard / Flickr / CC BY-SA 2.0

Puolalaisen piispan mukaan Puolan katolinen kirkko ei hyväksy haitallisia ideologioita, kuten sukupuoli-ideologiaa.

Ignacy Dec. Kuva Lzur / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Piispa Ignacy Dec julisti Jasna Góran 28. pyhiinvaellustapahtumassa pitämässään saarnassa, että kirkko ei hyväksy haitallisia ideologioita, huonoja lakeja ja moraaliliberalismia, kertoo TVP.

Piispa painotti, että sukupuoli-ideologia on haitallista perheille.

– Sanomme ”ei” perheille ja kansalle haitalliselle sukupuoli-ideologialle, sanomme ”ei” LGBT-piirien ohjelmiin sisältyvälle moraaliliberalismille, sanomme ”ei” kumppaniliitoille, sanomme ”ei” huonojen lakien laatimiselle – sanoi piispa.

Pyhiinvaellustapahtumaan otti osaa myös Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki.

Valtamedian harhautus herätti suuttumusta

”Käsky rakastaa lähimmäistä koskee myös LGBT-henkilöitä”. Meillä on piispojen uusi kirje – Gazeta Wyborczan artikkelin otsikossa luki. TVP:n mukaan Puolan toiseksi suurimman päivälehden artikkelissa olevaa kirjettä eivät kuitenkaan kirjoittaneet hengenmiehet, vaan Gazeta Wyborczan toimittaja Bartosz Bartosik.

– Jeesuksen oppilaiden yhteisönä pyrimme homoseksualismia koskevien Raamatun sanojen parempaan tunnistamiseen ja täydellisempään ymmärtämiseen, jossa meitä auttaa myös nykyaikainen tiede, joka tutkii psykoseksuaalisiin orientaatioihin liittyviä kysymyksiä – muun muassa lukee Gazeta Wyborczan julkaisemassa ”Puolan piispojen kirjeessä”.

Vasta artikkelin lopussa käy ilmi, että kirje ei tosiasiassa ole aito eikä sitä ole kirjoittanut kukaan piispoista. Tosin tämän tiedon saavat lukea vain ne, jotka ovat ostaneet pääsyn lehden internet-sivujen koko artikkeleihin.

Gazeta Wyborczan harhauttavan ”valeuutisen” lopussa lukijat kommentoivat kitkerästi  aidoksi luulemaansa piispojen kirjettä.

– Keitä nämä piispat ovat?

– Pelkäävät allekirjoittaa omilla nimillään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa