Eurooppa Politiikka

Puolalainen poliitikko laittomille siirtolaisille: ”Älkää tulko Puolan rajoille, silloin olette turvassa”

Puolan rajalla. Kuva Wikimedia Commons.

Puolalaisen poliitikon viesti Eurooppaan pyrkiville laittomille siirtolaisille kertoo heidän olevan turvassa, jos pysyttelevät poissa Puolan rajoilta.

Kolmansista maista paremman elämän toivossa liikkeelle lähteneet laittomat siirtolaiset ovat juuttuneet Balkanille. Kroatian poliisia on syytetty kovista otteista heidän palauttaessaan laittomasti rajan ylittäneitä siirtolaisia Bosniaan. Puolan Laki- ja Oikeus -puolueen (PiS) europarlamentissa varalla oleva edustaja Dominik Tarczyński osallistui keskusteluohjelmaan, jossa käsiteltiin Balkanin siirtolaistilannetta.

Tarczyński antoi laittomille siirtolaisille selkeän viestin.

– Minulla on viesti kaikille laittomille siirtolaisille. Jos ette halua tulla käännytetyiksi, jos ette halua tulla pidätetyiksi, jos ette halua tulla ammutuiksi – älkää tulko rajoillemme. Älkää tulko Puolan rajoille, silloin olette turvassa.

– Ei meidän poliisimme tullut pahoinpitelemään teitä, työntämään teidät takaisin tai pidättämään teidät. Se olette te, jotka yritätte rikkoa maamme lakeja.

Vuosi takaperin Britannian Channel 4 -kanavan haastattelussa Tarczyński painotti Puolan olevan tänä päivänä turvallinen, koska se ei ole ottanut vastaan muslimisiirtolaisia.

Channel 4:n juontaja kysyi Tarczyńskilta, kuinka monta pakolaista Puola on ottanut vastaan. Tarczyńskin vastaus kuului ”0”. Juontajan kysyessä, onko hän ylpeä asiasta, Tarczyński vastasi: – Jos tarkoitatte laittomia muslimisiirtolaisia, yksikään ei tule Puolaan, sillä se on laitonta.

Juontaja muistutti Tarczyńskia rasismista, mihin tämä vastasi: – Tätä kansamme odottaa hallitukselta … tämän vuoksi Puola on niin turvallinen, tämän vuoksi meillä ei ole tehty ensimmäistäkään terrori-iskua.

  • 808
    Shares