Eurooppa

Puolan jalkapallojoukkue kieltäytyi BLM-polvistumisesta Wembley-stadionilla

Kuvakaappaus Youtube.

Britannian Valioliigassa Black Lives Matter (BLM) -polvistuminen ennen ottelua on nykyään yleinen käytäntö. Pelaajien mukaan eleellä vastustetaan rasismia ja osoitetaan solidaarisuutta Black Lives Matter -liikkeelle, joka väittää olevansa rasisminvastainen järjestö, mutta jota on syytetty väestön kahtiajakautumisen edistämisestä.

Ennen Puolan ja Englannin vuoden 2022 MM-karsintaa Lontoon Wembley-stadionilla puolalaiset pelaajat kieltäytyivät polvistumasta. Sen sijaan he osoittivat UEFA:n ”Respect” -tarraa pelipaidan vasemmassa hihassa kuten tšekkiläiset pelaajat Wales-ottelunsa alussa.

– He eivät polvistuneet. Tässä hullussa maailmassa on vielä järkeviä. Olen ylpeä puolalaisuudestani! Solidaarisuuspuolueen parlamenttiedustaja Mariusz Kałużny kirjoitti.

Puolan television (TVP) urheilukanava korosti puolalaisten pelaajien eleen merkitystä ja ilmoitti, että polvistumisesta kieltäytyminen merkitsi sitä, että puolalaiset kunnioittavat reilun pelin sääntöjä.

Puolan jalkapalloliitto (PZPN) muistutti, että Puolan maajoukkueen ele oli neutraali ja epäpoliittinen ja että kaikki Puolan edustajat vastustavat suvaitsemattomuutta.

Puolan hallitus on aiemmin ilmaissut vastustavansa Black Lives Matter -liikettä, ja pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi viime vuonna, että perinteisten arvojen turvaaminen on erityisen tärkeää Unkarin ja Puolan kaltaisille maille Black Lives Matter -liikkeen väkivallan edessä.

– Kun historiallisia muistomerkkejä tuhotaan Yhdysvalloissa ja joissakin osissa Eurooppaa, haluamme tasapainottaa tätä tuhoa positiivisilla toimilla. (…) Meidän on varmistettava, että Keski-Eurooppa pysyy terveen järjen ja rauhan keitaana, hän sanoi.

Lähde RMX News.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa