Eurooppa Politiikka

Puolan pääministeri: Puola ei suostu alistumaan EU:n kiristykseen

Beata Szydło. Kuva Wikimedia Commons.
Puolan pääministeri sanoi sunnuntaina 3. syyskuuta, että Puola ei alistu EU:n suurimpien jäsenmaiden kiristykseen. Puola ei ole suostunut ottamaan vastaan EU:n sille määräämiä uudelleensijoitettavia turvapaikanhakijoita.

”Meitä ei voi kiristää uhkaamalla rangaistuksella, että osa EU-rahoituksestamme lopetetaan, koska emme hyväksy Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä tulevien turvapaikanhakijoiden pakkouudelleensijoittamista,” Puolan pääministeri Beata Szydło sanoi sunnuntaina .

EU:n siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulos uhkasi heinäkuussa, että Bryssel ryhtyy oikeustoimiin Tsekkiä, Unkaria ja Puolaa vastaan, koska maat ”ovat epäonnistuneet uudelleensijoittamisohjelman mukaisissa maita koskevissa velvoitteissa”. Maat saattavatkin joutua turvapaikanhakijakiistassa Euroopan unionin tuomioistuimeen.

EU on myös uhannut liipaista Puolaa vastaan ”artikla 7:n”, mikä poistaisi Puolan äänioikeuden Euroopan unionissa.

Heinäkuun loppuun mennessä vain 24 676 EU:n uudelleensijoitusohjelman mukaisista 160 000 turvapaikanhakijasta oli siirretty Italiasta tai Kreikasta johonkin muuhun EU-jäsenmaahan. Suomi on ottanut vastaan jo  yli 80% sille määrätyistä uudelleensijoitettavista turvapaikanhakijoista.

 

  • 3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi