Eurooppa Maahanmuutto

Puolan rajavartiolaitos teki pidätyksiä laittomien siirtolaisten uudessa aallossa

Puolan raja. Kuva Shutterstock.

Puolan rajavartiolaitoksen virkamiehet pysäyttivät Valko-Venäjän ja Puolan rajalla 24 laitonta siirtolaista, jotka olivat enimmäkseen Afganistanista ja Tšetšeniasta.

Laittomien siirtolaisten ryhmä oli saavuttanut Puolan jalkaisin maan itäosassa. Heidät pysäytettiin lähellä Zubrzyca Małan pikkukaupunkia.

Rajavartiolaitoksen tiedottaja majuri Katarzyna Zdanowicz ilmoitti, että pidätettyjä oli yhteensä 24 – yksitoista afgaania, yhdeksän tšetšeeniä, kaksi palestiinalaista, yksi armenialainen ja yksi jordanialainen.

Tuomioistuin päätti siirtää siirtolaiset vartioituihin ulkomaalaiskeskuksiin Białystokiin, Kętrznoon ja Lesznowolaan. Tuomioistuimen päätösten perusteella tällaisiin keskuksiin siirretään ulkomaalaiset, jotka on pidätetty laittoman rajanylityksen yhteydessä, kiertävät karkottamismääräyksiä, asuvat Puolassa ilman asianmukaisia ​​asiakirjoja tai työskentelevät Puolassa laittomasti.

Kyseessä on jo 13. laittomien siirtolaisten ryhmä, jonka rajavartiolaitos pidättää. Laittomien siirtolaisten kokonaismäärä on noussut jo 112:een.

Tiistaina toisessa tapauksessa Sleesian rajavartiolaitos pidätti Etelä-Puolassa joukon naispuolisia laittomia siirtolaisia. Etiopialaisiksi itseään väittävät naiset olivat ylittäneet laittomasti Puolan ja Slovakian rajan piiloutumalla kuorma-auton perävaunuun. Kuorma-auton valkovenäläinen kuljettaja oli hälyttänyt poliisin epäiltyään salamatkustajia ajoneuvossaan.

Vaikka naiset väittivät olevansa Etiopiasta, tiedot on vielä vahvistettava, sillä maahantulijoilla ei ollut tunnistamiseen vaadittavia asiakirjoja mukanaan. Kaikki kolme naista aikoivat hakea turvapaikkaa.

Lähde Remix.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit