Eurooppa Maahanmuutto

Puolan sisäministeri: mieluummin EU-sanktiot kuin pakolaiset

Puolan sisäministeri Mariusz Błaszczak. Kuva Wikimedia Commons.
Siirtolaisten ottaminen EU:n pakolaisten uudelleensijoitusohjelmasta aiheuttaisi Puolalle enemmän vahinkoa kuin Euroopan unionin sanktiot, sanoo Puolan sisäministeri Mariusz Błaszczak. EU on uhannut maata rangaistustoimenpiteillä sen kieltäydyttyä ottamasta vastaan pakolaisia kolmansista maista.

Puolan sisäministerin vastine EU:n Puolalle ja Unkarille asettamaan takarajaan pakolaisten vastaanottojen aloittamiselle oli selkeä: ”Puolan ja puolalaisten turvallisuus on vaarassa” EU:n siirtolaisten uudelleensijoitusohjelman vuoksi.

EU:n vaatimuksia Puolalle ottaa vastaan 6 000 turvapaikanhakijaa sisäministeri Błaszczak kommentoi, että ”se olisi maalle aivan varmasti paljon pahempaa kuin Brysselistä käsin uhkaavat rangaistukset”.

Błaszczak viittasi läntisen Euroopan siirtolaisuuden seurauksena kokemaan terroriuhkaan: ”Emme saa unohtaa läntisen Euroopan terrori-iskuja, emmekä sitä, että suuremmissa EU-maissa nämä ovat jo jokapäiväistä elämää”.

”Täytyy muistaa, että suuret muslimiyhteisöt Länsi-Euroopassa alkoivat hyvin pieninä,” hän painotti.

EU:n pakolaisten uudelleensijoittamista EU:n jäsenmaihin Italiasta ja Kreikasta – mihin siirtolaiset saapuvat kansalaisjärjestöjen ja Frontexin kuljettamina jopa Afrikan maiden aluevesiltä – Błaszczak pitää vain mekanismina, mikä kärjistää kaikki maanosan laittoman siirtolaisuuden aiheuttamat ongelmat.

”Selitän Länsi-Euroopan kollegoilleni, että uudelleensijoitusohjelma vain kiihdyttää laitonta siirtolaisuutta, koska ihmissalakuljettajat saavat enemmän asiakkaita, kun Eurooppaan pyrkivät kuulevat, että Eurooppaan kuljetetut ihmiset saavat turvapaikan muista EU-maista kuin Italiasta ja Kreikasta,” Błaszczak sanoi.

”Järjestelmä myös asettaa Eurooppaan pyrkivien ihmisten hengen vaaraan,” hän lisäsi.

Bryssel asetti tiistaina kesäkuun takarajaksi Puolalle ja Unkarille siirtolaisten vastaanoton aloittamiselle EU:n uudelleensijoitusohjelman mukaisesti.

”Vaadin Puolaa ja Unkaria – jotka eivät ole vielä ottaneet yhtään pakolaista vastaan – aloittamaan pakolaisten vastaanoton EU:n ohjelman mukaisesti,” EU:n siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulos kertoi lehdistölle.

”Jos mitään toimenpiteitä ei ole suoritettu seuraavaan komission raporttiin mennessä kesäkuussa, komissio ei epäröi käyttää sopimusten mukaista valtaansa ja aloittaa rangaistustoimenpiteitä,” EU:n siirtolaiskomissaari Avramopoulos sanoi.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit