Eurooppa Maahanmuutto

Puolan varapääministeri: ”Puola puolusti itseään vuoden 2015 siirtolaisaallolta ja puolustaa itseään myös nyt”

Puolan raja. Kuva Shutterstock.

Puola ei taivu Afganistanista liikkeelle lähtevän siirtolaisaallon alla, hallituksen korkea virkamies vahvisti.

Kun otetaan huomioon Afganistanin nykytilanne, Puola on valmis tarjoamaan apua, mutta omilla ehdoillaan. Apu ei kuitenkaan sisällä siirtolaismassan vastaanottamista, sanoi varapääministeri ja kulttuuri- ja kansallisen perinnön ministeri Piotr Glinski.

Piotr Glinski. Kuva
Kancelaria Premiera / Flickr / public domain.

Hän puhui Afganistanin tilanteesta, joka johtui Nato-joukkojen vetäytymisestä, jolloin ääri-islamistinen Taliban valloitti maan.

– Meidän tehtävämme ei ole arvostella Yhdysvaltojen presidenttiä. Tilanne on erittäin vakava ja jokainen järkevä ihminen olisi voinut odottaa Talibanin ottavan Afganistanin nopeasti haltuunsa amerikkalaisten sotilaiden lähtiessä, hän sanoi.

Ministeri lisäsi, että Afganistanin asiantuntija-analyytikot kuitenkin odottivat Talibanin ottavan maan haltuunsa hyvin nopeasti.

Hän korosti, että Puolan rooli on nyt antaa humanitaarista apua sitä tarvitseville, ja hallitus on jo lähettänyt lentokoneensa Kabuliin.

Uudesta siirtolaisvyörystä puhuttaessa ministeri Gliński sanoi Puolan olevan valmistautuneena siihen ja että Puolalla on tarvittavat toimenpiteet ja voima käytössään.

– Riippuu vain meistä, kuinka monta ihmistä hyväksytään. Puola puolusti itseään vuoden 2015 siirtolaisaallolta ja puolustaa itseään myös nyt. Jatkamme vastuullisesti ja puolustamme Puolaa, Gliński sanoi.

Lähde Remix.

Tilaa
Ilmoita
guest
17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
dyyniheppu

Ja Suomessa heppatytöt vetävät veronmaksajia laukalla kohti rotkoa, kääntäen sitten laukan kohti Brysseliä, ja kansa sinkoutuu tangentin suuntaan.

Hätätila tai väärinymmärrys

Suomessa taas pelastettiin myös Ruotsiin kelpaamattomat tuntemattomat henkilöt. Suomessa sitten kiltit virkamiehet loivat uuden ja puhtaan henkilöllisyyden, niin ei vanhat jutut paina. Joku piti tätä jo laittomana, mutta näin tehtiin.

Ilkka Mänttäri

Jos joku vielä äänestää kokoomusta ja etenkin Orpoa pidän häntä kyllä täysin idioottina.No jokaisella saa olla mielipiteensä, myös minulla.

sitä saa mitä pilaa

Puomi-, vokki- ja motiivipetteri on aivan liian mokuryvettynyt Kokoomuksen kapteeniksi.

Hätätila tai väärinymmärrys

Suomessa virkamies luo yhdessä paperinsa hävittäneen kanssa tulijalle uuden puhtaaksispestyn henkilöllisyyden. Ja kaikki konnuudet ja pahuudet ovat poispyyhittyjä. Uudella tahrattomalla mutta keksityllä nimellä on kiva sitten hakea kansalaisuus ja matkustella ympäri maailmaa aidolla suomalaisella passilla. Rikokset ja raiskaukset ovat nyt anteeksiannettuja. Armahduksen suoritti suomalainen virkamies. Kansalaisuuden hakemisessa vaaditaan, että henkilöllisyys pitää pystyä aukottomasti todistamaan. Virkamies hoitaa senkin puolen tuntemattoman tulijan puolesta.

Huru-ukko

No tuota noin, eikös sieltä unikkopelloilta saada myös oopiumia, joka taas on vanha kiinalaien päänsekoitusaine? Kun katselee vanhoja kiinalaisia filmipätkiä, niin monissa niistä on ukoilla ooppiumipiippu käryämässä suupielessä. Eli tuskin taliban ooppiumipeltoja kylvää riisillä tai vehnällä tai muullakaan ihmisravinnoksi kelpaavalla kasvilla.

Mahtavaa Puola

Miksi jenkit jättivät Afganistanin. Eikö unikkopellot enää tuottaneetkaan toivottua määrää heroiinia? Onko kaikki kaasu ja öljy jo saatu haltuun?

Idiootit

Niin hyvä kysymys. Kiina ottaa nyt ns ohjat. Siinä ei muslimi Kitise, kun dollarit on jo tilillä. Ja aseet on länsi hölmölästä lahjoitettu. Kiina saa ns valmiin pöydän. Venäjä siinä sivussa. Typerä länsi. Teitte valmiiksi kattauksen koko setillä. Ja nyt ne vain korjaavat sadon. Kiina vie ja muut vikisee.

Seppo-Sisko

Jenkit taitavat tietää jo tulevat alueen ongelmat ja minimoivat vain jo nykyiset tappionsa.

Tuo alue on kohta vain aavikoitunutta malmivarantoa.

Kannattaa lukea:

https://www.bbc.com/news/science-environment-53450688

”So much water is now being used that ground water levels in Helmand are estimated to be falling by 3m a year.

The fear is that pretty soon the water will simply run out.

”Maybe this boom will not last longer than 10 years,” says Orzala Nemat, who runs the Afghanistan Research and Evaluation Unit, the country’s biggest think tank”.

Yksinkertainen totuus

Niin. Siellä tajutaan, mitä tarkoittaa miehitys. Eli ideologia, mikä nyt ei vaan käy.

Kaino-Vieno Huttunen

Suomen Armeija taas kantoi turvapaikanhakijoiden laukkuja vuoden 2015 pakolaiskriisissä. Tästä on sen verran hyviä kokemuksia, että Petteri Orpo aikoo lähettää Suomem Armeijsn Afganistaniin, kun EU:n on aika seurata Neuvostoliittoa ja Yhdysvaltoja imperiumien hautausmaalle:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2bd0c745-a77e-4fde-ac32-6156eddb1a36

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
yhden hapsen poliitikko

”SISÄMINISTERI Maria Ohisalon (vihr) mukaan sisäministeriö ehdottaa budjettiesityksessä pakolaiskiintiön nostamista 2 000:een”
Ei voi olla totta !
Suomen KOKO vuotuinen kotouttamiskapasiteetti liikkuu sadoissa, ei tuhansissa.

Jouni S.

Ihan tyypillistä ”paremman ihmisen” hyvesignalointia ja moraaliposeerausta nuo Ohisalon puheet. Vaikka nostettaisiin 20 tuhanteen, ei Afganistan (populaatio lähes 40 milj) sillä ole autettu, eivätkä ilmaisen elämän perässä pyrkijät sieltä lopu, jos annetaan tapahtua. Seurauksena on ainoastaan, että Suomi yhteiskuntana saadaan sekaisin ja polvilleen, taloudellisesti ja sosiaalisesti. Mitäs sitten tehdään, kun tulee se nro 2001 ??
Ilmeisesti on joitakin ymmärrystä vailla olevia, joihin tuollainen propaganda vielä uppoaa (jopa halllituksen & eduskunnan riveissä) ja/tai sitten noudattavat vain ns ryhmäkuria. Jokainen järjellään ajatteleva tietää, että kaikki tuohon laitettu raha on jostakin muualta pois ja niitä tärkeämpiä kohteita on kyllä aivan tarpeeksi omasta takaa.

Minä vaan

Menisi Ohisalo vaan lisääntymään ja pysyisi edes hetken poissa ihmisten silmistä 😁

kolme nuolta

Olisko peräti Viipurin menetykseen verrattavissa oleva episodi Suomen puolustusvoimien historiassa ?

Irmeli

Valitettavasti täällä pohjolan perukoilla on hölmölä joka viis veisaa omien kansalaisten turvallisuudesta…

Daddy Degröna

Vihreä ideologia haluaa auttaa pakolaisia, mutta tulee samalla edistäneeksi sodan siementen kylvämistä Suomen maaperään.
Niiden versot eivät kuitenkaan sido hiiltä vaan sylkevät nikkeliä.