Kulttuuri

Puolassa järjestettiin lauantaina manifesti islamisaatiota vastaan

Kuva Wikimedia Commons.

Kymmenet tuhannet puolalaiset katoliset laittoivat lauantaina maan rajoille pystyyn ihmisketjun, jolla kuvaannollisesti merkattiin raja Euroopan islamisaatiolle. Puolassa islamisaatioon ei suostuta.

Manifestin tarkoituksena oli osoittaa ”henkistä asetta Euroopan islamisaatiota vastaan”. Tapahtumalla  myös muisteltiin vuoden 1571 Lepanton laivastotaistelua paavin ja ottomaanien valtakunnan välillä.  Taistelussa katoliset voittivat, ja Eurooppa säästyi islamisaatiolta.

Rajoille kokoontui kymmeniätuhansia ihmisiä ja heitä kuljetettiin useilla busseilla maan kirkoista. Ihmismuuri tehtiin Itämeren rannalla, siellä täällä pelloille ja kaupunkeihin.

Krakowassa arkkipiispa Marek Jedraszewski piti messun, jossa hän pyysi puolalaisia uskovaisia rukoilemaan ei vain Puolan vaan koko Euroopan puolesta, jotta Eurooppa pysyy Eurooppana ja kristityillä juurillaan, ja islamisaatio saadaan loppumaan.

Eri medioiden mukaan rajalla ihmismuuria tekemässä oli ihmisiä vauvasta vaariin kymmeniä tuhansia.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Keräämme joitain tietoja käyttäjäkokemusten parantamiseksi. Mikäli ette halua auttaa meitä, voitte kieltäytyä seurannasta GDPR-asetuksen mukaisesti. Kieltäytyminen lisää evästeen, joka on voimassa yhden vuoden. Hyväksyn, Kieltäydyn, Lisää tietoa.
621