Eurooppa Maahanmuutto

Puolet tunisialaisnuorista harkitsee hakeutumista Eurooppaan laittomia kanavia pitkin

Kasbah Tunisia

Enemmän kuin 45 prosenttia tunisialaisista nuorista suunnittelee hakeutumista Eurooppaan laittomina siirtolaisina vasta julkistetun tutkimuksen mukaan, ja arviolta 35.000 on jo tehnyt niin muutaman viimeisen vuoden aikana.Tutkimuksessa paljastui, että vaikka 75 prosenttia nuorista tunisialaisista on varsin tietoisia laittomien siirtolaisten Euroopassa kohtaamista ongelmista, 45,2 prosenttia 18 – 34 -vuotiaiden ikäryhmässä haluaa lähteä liikkeelle. 41 prosenttia vastaajista sanoi olevansa tietoisia Tunisian laitonta siirtolaisuutta koskevista laeista, eritoten siitä, että laiton maastamuutto on rikos.

42 prosenttia Tunisian nuorista puolustaa lakia tehokkaana välineenä Välimerellä tapahtuvien hukkumisten estämisessä, mutta 57 prosenttia nuorista haluaa purkaa laittoman siirtolaisuuden kieltävän lain.

Tunisian Taloudellisten ja Sosiaalisten Oikeuksien Foorumin (Forum Tunisien des Droits Economiques et Sociaux, FTDES) järjestämään tutkimukseen osallistui 1.168 nuorta tunisialaista, joista 53 prosenttia oli miehiä ja 47 prosenttia naisia.

FTDES:n presidentti Abderrahmane Hédhili kertoi esitellessään tutkimuksen tuloksia, että 30.000 tunisialaista on siirtynyt laittomasti Eurooppaan Tunisian vuonna 2011 päättyneen vallankumouksen jälkeen.

Hän lisäsi, että suurin osa laittomasti muuttaneista on nuoria opiskelijoita ”syrjäytyneistä lähiöistä” ja ”taloudellisen ja sosiaalisen syrjinnän uhreja”. Noin 1.000 tunisialaista on kuollut matkalla Eurooppaan, Hédhili painotti.

Rosa Luxemburg -säätiön kanssa yhteistyössä tehdyn tutkimuksen mukaan syyt siihen, miksi nuoret ihmiset harkitsevat vakavasti hakeutumista Eurooppaan, löytyvät terroriuhasta Tunisiassa sekä heikoista elinolosuhteista.

82 prosenttia vastaajista vastaajista ilmaisi halukkuutensa rahoittaa pääasiassa itse maksut salakuljettajille, mutta 44 prosenttia luottaa vanhempiensa viime kädessä tekevän niin.

24 prosenttia tutkimukseen osallistuneista tunisialaisista kertoi tuntevansa salakuljettajia ja 15 prosenttia sanoi jo ottaneensa näihin yhteyttä.

Maanantaina 19. joulukuuta Anis Amri, tunisialainen laiton siirtolainen, jyräsi rekka-autolla Berliiniläisellä joulutorilla olleiden ihmisten päälle, jättäen jälkeensä 12 kuollutta ja noin 50 loukkaantunutta.

Heinäkuussa tunisialainen Mohamed Lahouaiej Bouhlel jyräsi Nizzassa kuorma-autolla hengiltä 86 Bastiljin päivää juhlinutta ihmistä.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit