Eurooppa Maahanmuutto

Puolet turvapaikanhakijoista tulee Saksaan ilman papereita – osa turvapaikanhakijoista tuhoaa dokumentit, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet jäädä Eurooppaan

Kuva Metropolico.org / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Viime vuonna puolet Saksaan saapuneista turvapaikanhakijoista ei kyennyt todistamaan antamiaan henkilötietoja oikeiksi jonkin dokumentin avulla.

– Vuonna 2020 yli 18-vuotiaista turvapaikanhakijoista 51,8% saapui maahan ilman henkilöllisyyspapereita, kuului Saksan sisäministeriön vastaus liberaalin FDP-puolueen liittovaltiopäiväryhmän maahanmuuttopoliittisen asiantuntijan Linda Teutebergin kysymykseen.

Vuoteen 2019 verrattuna oli tapahtunut pienoista kasvua. Silloin 49% turvapaikanhakijoista saapui ilman papereita. Henkilöllisyysdokumenteista on laadittu tilastoja vuodesta 2017 lähtien, jolloin 61% turvapaikanhakijoista kykeni antamaan vain suullista tietoa henkilöllisyydestään.

Saksan hallitus on antanut aiemmin useitakin perusteluja puuttuville papereille. Syynä tähän saattoivat olla lähtömaan rekisterijärjestelmän ongelmat, papereiden katoaminen matkalla tai ihmissalakuljettajat olivat mahdollisesti ottaneet ne pois. Samalla Saksan hallitus myös myönsi, että osa turvapaikanhakijoista tuhoaa paperinsa, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet jäädä Saksaan.

Sosiaalidemokraatit torjuivat seuraamukset väärien tietojen antamisesta

Teuteberg painotti, että ilman papereita saapuvien maahanmuuttajien suuri määrä on iso haaste viranomaisille. Turvapaikka kun tulisi antaa vain sellaisille henkilöille, ”jotka tarvitsevat turvaa poliittisen vainon takia”.

Saksan hallituksen mukaan Saksan maahanmuuttovirasto tutki viime vuonna 190 608 dokumentin aitouden. Näistä 4 488 dokumenttia ei hyväksytty.

Tammikuussa 2019 tuli julki, että turvapaikanhakijan väärien suullisten henkilötietojen antamisella ei ollut mitään merkitystä heidän hakemuksensa käsittelyn kannalta. Ainoastaan väärennettyjen tai toisten henkilöiden dokumenttien esittäminen on rangaistavaa.

Sosiaalidemokraattien (SPD) johtama Saksan oikeusministeriö torjui tuolloin Saksan sisäministeri Horst Seehoferin (CSU) esityksen, että väärien tietojen antaminen turvapaikkaprosessissa muutettaisiin rangaistavaksi.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit