Eurooppa Politiikka

Puolet unkarilaisista haluaa Viktor Orbánin jatkavan pääministerinä

Viktor Orbán Budapestissä 23.10.2018 pitämänsä puheen jälkeen. Kuva: Unkarin hallitus.

Pääministeri Orbánin tuki unkarilaisten äänestysikäisten keskuudessa on edelleen noin 50 prosenttia, eikä muutoksia ole havaittavissa, vaikka Budapestin liberaali pormestari on ilmoittautunut kilpailijaksi.

Nézőpont-instituutin kannatuskyselyn mukaan 50 prosenttia unkarilaisista äänestysikäisistä haluaisi nähdä Viktor Orbánin (Fidesz) pääministerinä, kun taas 18 prosenttia sanoi tukevansa Budapestin liberaalia pormestaria Gergely Karácsonya.

Kyselyn mukaan Karacsonyn tuki oli 16 prosenttia sen jälkeen, kun hänen kampanjansa aloitettiin toukokuun puolivälissä, ja nousi 21 prosenttiin kesäkuun alussa, mutta laski 18 prosenttiin kuukauden loppuun mennessä.

Samaan aikaan pääministeri Orbánin tuki unkarilaisten aikuisten keskuudessa jatkui noin 50 prosentin tasolla, eikä muutosta ollut havaittavissa.

Hallitusta kritisoivista äänestäjistä Karácsonyia kannattaa 42 prosenttia, kun taas 41 prosenttia sanoi, että he eivät äänestäisi kumpaakaan ehdokasta.

Unkarissa järjestetään parlamenttivaalit vuonna 2022.

Unkarin kuusi suurinta oppositiopuoluetta – vasemmistolaiset MSZP, Demokratikus Koalíció, vihreät LMP ja Párbeszéd, liberaali Momentum ja oikeistokonservatiivinen Jobbik – sopivat asettavansa vain yhden yhteisen ehdokkaan Fidesziä vastaan ​​kaikissa 106 vaalipiirissä.

Fideszin vastaisella koalitiolla tulee olemaan yhteinen pääministerikandidaatti, yhteinen vaaliohjelma ja yhteinen ehdokaslista. Kuuden puolueen koalition kannatus on samalla tasolla Fideszin kannatuksen kanssa.

Lähteet About Hungary, Wikipedia.en (1, 2, 3), Euractiv.

Tilaa
Ilmoita
guest
6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jyrki Pukki

Viime viikon numerossa HS Lasten Uutiset otti asiakseen kouluttaa suomalaisia lapsia Unkarin hallituksen epädemokraattisista toimista – isolla, koko aukeaman pride-jutulla. Tässä kulttuurisodassa ei näytä olevan mitään estoja tai pyhää.

peterK

1970-luvullakin piti lapsienkin niinku tiedostaa. Ja tiedostaa OIKEIN. Tampereen Yliopiston journalismiperinne elää.

murre iisakki riepunen

Eipä ole pitkä aika kuinka maamme johto ylvästeli Unkarin olevan meille kuin veljeskansa, äänenpainot ovat muuttuneet…valitettavasti, nyt vollotetaan kuinka Unkari joka omaa kansaa yrittää suojella, ja suojelee myös, voidaan rangaista. Jahka praid-viikon kiimasta suvakit selviävät, huuto ja mekastus yltyy.

John Quiman

Mitähän suvakit keksivät ”pelastaakseen demokratian”. Heille demokratia on heidän yksivaltaansa. Siinä näkee selvän sukulaisuuden kaikenlaisten kansandemokratioiden kanssa, siis diktatuurien kanssa.

Ilkka Mänttäri

Miksi eivät haluaisi. Niitä harvoja järkimiehiä euroopan politiikassa.

Kata

Voi unkarilaiset älkää antako momenttumien jobbikkia teitä!Siitä ei hyvät heilu!Katsokaapa Suomen tilannetta!Haluatteko samaa saapastelua maahanne?