Muu maailma

Puoli miljoonaa afgaania on palannut Iranista kotimaahansa vapaaehtoisesti huonontununeen taloudellisen tilanteen vuoksi

Kuva Wikimedia Commons.
Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön mukaan lähes puoli miljoonaa afgaania on palannut kotimaahansa Iranista pelkästään tämän vuoden aikana. Syynä on Iranin huonontunut taloudellinen tilanne.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) raportin mukaan naapurimaasta Iranista on palannut Afganistaniin tämän vuoden aikana 442 000 afgaania, kertoo itävaltalainen Kleinezeitung.

Palanneet henkilöt eivät ole rekisteröityneitä turvapaikanhakijoita vaan ovat asuneet ja työskennelleet Iranissa ilman oleskelulupaa. Iranin hallituksen mukaan maassa oleskelee 1,5 – 2 miljoonaa laitonta afgaanisiirtolaista.

IOM:n mukaan afgaanien vapaaehtoista paluuta siivittää Iranin huonontunut taloudellinen tilanne. Afganistanissa on myös korkea työttömyys ja maan talouden kehitys on vaatimatonta.

Kansalainen kertoi aiemmin, että Afganistanissa on useita alueita, joihin Suomi ei palauta turvapaikkaa hakeneita henkilöitä. 62 prosenttia afganistanilaisista hakijoista on saanut tämän vuoden aikana turvapaikan Suomesta.

  • 189
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset