Eurooppa Maahanmuutto

Puoli vuotta Ruotsissa oleillut maahanmuuttaja pääsee asuntojonon ohi uuteen asuntoon – ”Tuntuu kivalta”

Kuva Pixabay.

Ruotsalainen Kungsbacka joutuu majoittamaan kuntaan vuosittain saapuvat noin 300 maahanmuuttajaa. Kunnanvaltuuston päätöksen mukaan maahanmuuttajat pääsevät asuntojonon ohi 52:een vasta valmistuneeseen asuntoon, joihin ensimmäiset uusruotsalaiset ovat nyt asettuneet.

Göteborgin eteläpuolella sijaitseva Kungsbackan kunta on joutunut vuoden 2016 jälkeen ottamaan vuosittain noin 300 turvapaikan saanutta maahanmuuttajaa. SVT kertoi toukokuussa, että vuonna 2019 heitä saapuu kuntaan 200.

Kunta on rakentanut Annebergin alueelle 52 uudisasuntoa, ja nämä uudet asunnot menevät 300 maahanmuuttajalle. Kunnassa on pitkä asuntojono, mutta maahanmuuttajat menevät asuntojonon ohi. Näin päätti Kunsbergin valtuusto toukokuun lopussa.

”Kiitos kovasti Ruotsi ”

Ensimmäiset turvapaikan saaneet maahanmuuttajat ovat SVT:n mukaan nyt päässeet muuttamaan upouusiin asuntoihin,  ja he ovat ikionnellisia.

Yksi kunnan uusiin asuntoihin muuttaneista on puoli vuotta maassa ollut syyrialainen Nihad Kassas. Asunnon saamisen lisäksi hän on onnistunut tuomaan perheensä Ruotsiin.

– Tuntuu kivalta. Olen onnellinen. Kiitos kovasti, Ruotsi –  sanoo upouuden asunnon haltija. Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä iloisia. Maahanmuuttajien tulo ja siihen liittyvä kunnan päätös päästää maahanmuuttajat asuntojonon ohi ovat herättäneet kritiikkiä. Nihadia kritiikki ei kuitenkaan vaivaa.

– Minä olen Syyriasta ja naapuri Tunisiasta. Mutta ei se ole vaarallista, me olemme kaikki samanlaisia, Nihad perustelee.

Viime syksynä Kungsbackan kunta pyysi asukkaita auttamaan asuntopulassa ja avaamaan ovensa Lähi-idästä ja Afrikasta tulleille pakolaisille. Asuntopula johtui osittain siitä, että kunta osti edellisenä talvena huvilavaunuja helpottaakseen pakolaisten asuntopulaa. Huvilavaunut kuitenkin myöhästyivät muun muassa rakennuslupabyrokratian vuoksi.

12.7 klo 11:48 muutettu sanamuotoja

  • 2.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset