Kotimaa Kulttuuri Uutiset

Puolustusvoimat juhlistaa itsenäisyyspäivää valtakunnallisella paraatilla Haminassa

Kuva: Pixabay (CC0-lisenssi).

Tiedote 9.11.2022

Puolustusvoimat juhlistaa Suomen 105. itsenäisyyspäivää 6. joulukuuta valtakunnallisella paraatilla Haminassa. Paraatin teemana on Turvallisuus tehdään yhdessä. Paraatikatselmus järjestetään Haminan urheilukentällä ja ohimarssi Kadettikoulunkadulla. Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten kalustoon voi tutustua Suomen lipun aukiolla. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Paraatiin osallistuu joukkoja Maavoimista, Merivoimista, Ilmavoimista ja Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä Rajavartiolaitoksesta ja veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1200 henkilöä. Tapahtumassa on mukana lisäksi Poliisin, Pelastuslaitoksen ja Tullin kalustoa.

Paraatikatselmus alkaa kello 12 Haminan urheilukentällä, jonne paraatijoukot aloittavat ryhmittymisen kello 11.30 alkaen. Katselmuspaikalle kannattaa tulla jo ennen joukkojen ryhmittymistä seuraamaan kello 11.20 alkaen Utin jääkärirykmentin NH90-kuljetushelikopterin lentoa.

Kello 13.15 alkavaan ohimarssiin osallistuu jalan noin 900 henkilöä ja moottoroidussa osastossa noin 50 Puolustusvoimien, Poliisin ja Tullin ajoneuvoa. Ohimarssin lopuksi marssivat Rakuunakillan perinneratsukot. Ohimarssin ylilennoissa nähdään Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Ylilennoista aiheutuu melua Haminan alueella.

Ohimarssin vastaanottopaikka on Kadettikoulunkadulla Reserviupseerikoulun päärakennuksen kohdalla. Jalan marssivien joukkojen lähtökynnys on Kadettikoulunkadun ja Erottajankadun risteyksessä, ja moottoroitujen osien Annankadun ja Koulukadun risteyksen tasalla. Ohimarssi etenee Kadettikoulunkadulta Maariankadulle.

Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin ottaa vastaan Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kakkola. Ohimarssissa hänen seuranaan on Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä. Paraatin kunniavieraina ovat sotiemme veteraanit ja lotat. Paraatijoukkoja komentaa Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Tero Ylitalo. Kenttähartauden pitää katselmuksessa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kenttärovasti Kari Mannermaa. Paraatin järjestelyistä vastaa Maasotakoulu ja musiikista Rakuunasoittokunta. Yleisölle paraatin juontaa toimittaja, kapteeni (res), Riku Rantala.

Suomen lipun aukiolla on itsenäisyyspäivänä Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten yhteinen toimintakenttä, jossa voi tutustua kalustoon ja toimintaan.

Paraatipäivän ohjelma

Kello
8.00 Lipunnosto Reserviupseerikoulun päärakennuksella
9.00 Seppeleenlaskutilaisuus Johanneksen kirkon puistossa
9–16 Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten toimintakenttä Suomen lipun aukiolla
10.00 Juhlajumalanpalvelus Marian kirkossa

11.20 NH90-kuljetushelikopterin lento Haminan urheilukentän päällä

11.30 alkaen Paraatijoukkojen ryhmittyminen katselmukseen Haminan urheilukentälle
12.00 Paraatikatselmus Haminan urheilukentällä
13.15 Ohimarssi Kadettikoulunkadulla

Paraati vaikuttaa Haminan liikenteeseen

Paraati vaikuttaa liikennejärjestelyihin Haminan alueella. Paraativalmistelut näkyvät 4. joulukuuta alkaen. Joukot harjoittelevat maanantaina 5.12. urheilukentän, Rantakadun, Vepanpolun sekä Viipurinkadun alueilla. Paraativalmistelut ja kaluston siirrot aiheuttavat hetkellisiä katkoksia tiestön käyttöön 5.12. ja 6.12.

Yleisöä pyydetään saapumaan itsenäisyyspäivänä tapahtumapaikoille hyvissä ajoin jalan.

Liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin viikosta 47 alkaen.

Seuraa paraatia

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja toivotamme yleisön lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan päivän tapahtumia. Yleisöä pyydetään noudattamaan alueellisen terveysviranomaisen yleisötapahtumaa koskevia ohjeita.

Paraatialue on lentokieltoaluetta, ja dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi, poikkeuksena ainoastaan viranomaistoiminta.

Paraatia voi seurata myös verkossa Puolustusvoimien kanavilla:

puolustusvoimat.fi/itsenaisyyspaiva
Facebook
Twitter
Instagram

Tervetuloa!

Puolustusvoimat

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kanta A. Ottavainen

Eihän Suomi ole ollut itsenäinen enää pitkään aikaan. Itsenäisyyspäivä tulisikin muuttaa itsenäisyyden muistopäiväksi.

John Quiman

Kyllä Suomi on edelleen itsenäinen. Suomi voi päättää erota yhteistyökuvioista, jos se haluaa. Sitä ei kukaan voi estää. Joku voi painostaa, mutta ei estää. Seuraukset eivät välttämättä ole mukavat ja painostus voi olla raskasta, mutta mikään ei voi pakottaa. Voivat yrittää alistaa, mutta ei ole pakko alistua.

Nykyinen alistuminen kansainvälisen sekoilun alle, on valtiomme johdon valinta, ei pakko, eikä väistämätön, eikä kansan valinta. Valtion johto on ihan itse äänestetty valtaan ja kansan kusetus on mahdollinen, koska kansa ei tajua olevansa valehtelevien poliitikkojensa höynäyttämä.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by John Quiman
Pekka is pest

En havainnut ohjelmasta, että ohimarssissa olisi mukana myös seksuaalivähemmistöjen osastot antamassa vahvan viestin inkluusiosta.

Jukka

Onneksi sateenkaarikomppaniaa ja transukomppaniaa ei vielä näy omien lippujensa alla marssimassa puolustusvoimien paraatissa. Mutta sekin päivä tällä sairaalla menolla tulee vielä todeksi. Ehkä piankin!

Kata

USAssa on jo pitkälti näin!

Immu

Aivan mielipuolinen ajatus tapattaa itsensä sodassa nykyisenlaisen suomen puolesta. Antaa mennä kun on alamäki. Kapiaiset pitää yllä samanlaista valhetta kuin papit kirkossa, se on niin vaikea luopua mistään ja tajuta, että maailma on peruuttamattomasti muuttunut.

Kehitysmaasuuntausta ja islamia pukkaa..

Ikävä kyllä Suomi on tuhoon tuomittu: kantaväestö taantuu alhaisen syntyvyyden takia ja väestö vaihtuu haittamatuihin ajan saatossa. Kireä verotus, valtion holtiton ja vastuuton velanotto kohti talouskriisiä ja julkisen talouden tuhoa ja hyvinvointipalveluiden alasajo ovat pieni ongelma tähän verrattuna…

John Quiman

Annatko talosikin valloittajalle puolustamatta sitä, jos kotona on vähän asiat viksin vonksin ja hieman riitaa? Toivotat jonkun toisen isännän tervetulleeksi ja alistut sen komentoon? Vai puolustatko kotiasi ja paneudut kotisi asioiden kohentamiseen ja riitaisuuden lakkaamiseen?

Pekka is pest

”Annatko talosikin valloittajalle”

Mitä merkitystä on talolla, jos olet kuollut?

John Quiman

Kun puolustaudutaan hyökkääjää vastaan, jotkut kuolevat, mutta kyllä puolustajat sen tietävät. Ajatus onkin puolustaa kansakuntaa, omia jälkeläisiään ja omaa kotiseutua jne. Jotkut tietysti aina ajattelevat, että en puolusta, koska voisin kuolla. He sitten kerääntyvät metsiin piilekelemään.

Pekka is pest

”Ajatus onkin puolustaa kansakuntaa, omia jälkeläisiään ja omaa kotiseutua jn”

Omia jälkeläisiään… jotenkin tuntuu, että tuo ei herätä ryhdistäytymistä LTBQ-porukoissa.
Pitäisiköhän se puolustautuminen tehdä sitä hyökkääjää vastaan, joka kaiken p–kan aiheutti? Jos puolustaudut sellaista vihollista vastaan, jonka joku toinen on sinulle osoittanut, niin, kuka silloin on oikeasti se sinun vihollinen?
Yksilön turvallisuus perustuu yhteiskuntasopimuskerroksiin: Yksilö – perhe – suku – kylä – kunta – lääni – valtio – naapurivaltiot – maanosa. On tärkeää tunnistaa se, mikä noista kerroksista on lähin, johon ei voi luottaa. Tällä hetkellä se on aika lähellä yksilöä. Kiitos SDP:n.

Kupru

Täh, suomen puolustusvoimatko, mikä unohtui? Eikö se ole nykyään NATO:n alaiset globaalit hyökkäysvoimat. Itse olen sitä mieltä, ettei asevelvollisuusarmeija ja NATO sovi mitenkään yhteen, tulee kaksinkertaiset kustannukset yms. ongelmaa.

Kipa

Näin on, Ruotsi oli taas fiksumpi kun lopetti asevelvollisuuden aikanaan, osasivat ennakoida tulevaa.

Pekka is pest

No en tiedä. Fiksua oli, koska sillä säästi valtavat määrät veronmaksajien rahoja, mutta toisaalta ruotsalaiset pojanklopit jäivät vaille miesten koulua, ja se ehkä näkyy.nyt…

Lasse

Pappa Niinistö,,,ja kokoomus lakeijat,,,ynnä Halalaho ja kommarikaartimme,,,kaik yhes koos teki rakkaast intistämme natukohteen. Voivoi,,ja viel kerran voiha rähmä ja siin olo. Siun puolesta elää ja kualla, nou thäksistä

nokikeppi

Onko näistä Suomeen tunkeutuneista velttoilevista ja rikoksia tehtailevista kemuista mitään apua mahdollisessa kriisitilanteessa vai jäävätkö ”kotijoukkoihin” rietastelemaan Suomi-neitojemme kanssa..?

Känkkä

Eiköhän tuo maahanlaskuosasto lähde johonkin mukavampaan maahan jos tilanne kiristyy.

Shephard

Kyllä niistä entisessä maailmassa olisi ollut hyötyä miinanpolkijoina, mutta nykyään on nämä ”jakamattomat ihmisoikeudet,” eli jäävät kotirintamalle raiskailemaan. Kaikki puolueet hiljaisesti hyväksyy sen.

Pate

Vihreät femakot hyväksyy sen äänekkäästi ja hurraten.

juu

Niin mitä itsenäisyyttä?
EU:lle luovutettu jo koko maa, rahat, omaisuus, päätäntävalta omiin asioihimme, EU päättää jopa mitä yksittäinen kansalainen saa olla mieltä tai sanoa.
Ja armeijakin vielä ulkomaalaisten komentoon, ei tässä paljon juhlimista ole.

otto suni

Todellakin, vietin viimeistä itsenäisyyspäivää vuonna 1994, sen jälkeen muistelen perustuslakimme vastaisesti Euroopan Unionin komissiolle luovutettua itsenäisyyttämme.
Kaikki ne valtiopetoksen tehneet ministerit ja kansanedustajat tulee saada kansantuomioistuimen tuomittaviksi, sillä rikos on ollut suunnaton kaikkia niitä sukupolvia kohtaan joiden ansiosta lippumme liehui ylväästi myös 1944.
Z-sukupolvi ei tiedä mitään tästä ajasta ja tiedon ovat pimittäneet peruskoulun opettajat ja lasten vanhemmat. Elämme aikaa jolloin vain uusi sota voi vapauttaa meidät ulkomaalaisten komennosta!

S**tanan tunarit!

sutki-kokoomuslaiset ja vihreät ituhippi -mepit ajaneet Suomelle typerää, erittäin vahingollista ja kallista linjaa mm. EU:n metsien ennaltamis-asetuksessa. Isänmaan petturit!

John Quiman

Ei Nato ota Suomen armeijaa komentoonsa. Ei se ole ottanut muidenkaan jäsenmaiden armeijoita komentoonsa. Norjakin ihan itse päättää, mitä sen armeija tekee tai on tekemättä.