Kotimaa Uutiset

Puolustusvoimat: Valmius säilyy, vaikka joukko vaihtuu

Suomalainen sotilasvala. Kuva: Wikimedia Commons.

Noin 8 600 varusmiestä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoista siirtyi reserviin torstaina 16. kesäkuuta 2022. Puolustusvoimissa valmiutta päätehtävään eli Suomen sotilaalliseen puolustukseen ylläpidetään kaikissa tilanteissa, kerrotaan Puolustusvoimien julkaisemassa tiedotteessa.

Maavoimista kotiutuu 6 997, Merivoimista 832, Ilmavoimista 480 ja Rajavartiolaitoksesta 263 varusmiestä. Kotiutuvat varusmiehet ovat palvelleet koulutuksesta riippuen 347 tai 165 päivää. Pidemmän palvelusajan varusmiehet ovat saaneet esimerkiksi johtaja- tai valmiusyksikkökoulutuksen. Lyhyemmän palvelusajan varusmiehet ovat toimineet miehistötehtävissä.

Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta reserviin siirtyy yhteensä 8 572 varusmiestä, joista 485 on naisia. Kotiutuvien naisten määrä on ollut vuosia nousussa, ja tämän kesän kotiutuvien määrä on kautta aikojen suurin. Jos trendi kotiutuvien naisten määrän osalta jatkuu samanlaisena, on mahdollista, että kokonaismäärässä rikotaan vuonna 2022 ensimmäistä kertaa vuositasolla tuhannen koulutetun naisen raja.

Pääesikunnan koulutuspäällikkö, eversti Kari Pietiläinen kiittää varusmiehiä palveluksesta.

– Varusmiesaikanne on nyt päättymässä. Voitte kaikki olla ylpeitä itsestänne. Olette omalta osaltanne kantaneet vastuuta sotilaallisen maanpuolustuksen valmiudesta palveluksenne aikana. Säilyttäkää ja hyödyntäkää tulevina vuosina varusmiesajastanne saamanne lisäarvo – yhteishenki, toimintakyvyn ylläpito poikkeuksellisissa olosuhteissa, viritetty liikuntamyönteisyys, hyvät ystävyyssuhteet ja erityisosaamisenne.

Koulutus ja käytännön harjoittelu antavat hyvät perusteet toimia osana sodan ajan joukkoa.

– Tämä tehtävä jatkuu reservissä osana asevelvollisuutta. Reservissä teillä on myös monia mahdollisuuksia kehittää sotilastaitojanne. Näitä ovat Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) sekä reservi- ja maanpuolustusjärjestöjen tarjoamat koulutusmahdollisuudet tai palvelus kriisinhallintajoukoissa. Teillä on myös mahdollisuus hakea puolustusvoimien avoimiin työtehtäviin tai hakeutua sotilasuralle. Toivotan Teille kaikille onnea ja menestystä reserviin!

Valmius säilyy

Varusmiespalveluksen tavoitteena on kouluttaa suorituskykyisiä, maanpuolustustahtoisia ja osaavia sotilaita sijoitettaviksi Puolustusvoimien poikkeusolojen tehtäviin. Varusmiespalvelustaan suorittavat ovat osaltaan ylläpitämässä Puolustusvoimien jatkuvaa valmiutta reagoida turvallisuusympäristön muutoksiin nopeasti niin tarvittaessa.

Puolustusvoimilla on jatkuva valmius alueellisen koskemattomuuden valvontaan ja turvaamiseen. Puolustusvoimien joukko-osastoilla on henkilökunnasta ja tammikuussa palveluksensa aloittaneista varusmiehistä muodostettuja valmiusyksiköitä, henkilökunnan valmiusosastoja sekä varusmieskomppanioita virka-apuosastoina valmiina tukemaan muita viranomaisia virka-aputehtävissä.

Seuraava varusmiessaapumiserä aloittaa palveluksensa 4. heinäkuuta 2022 varuskunnissa eri puolilla Suomea.

 

Puolustusvoimat

34 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
skeptikko

On ymmärrettävä kiero kuvio: Koko Suomen aselaki ja laki asellisen maanpuolustuksen harjoittelusta, on kuin SUORAAN MOSKOVAN LAATIMA, jokainen pykälä on todella taiten sorvattu, varmistaen, että koko homma varmasti paskoo. Poliisi on vihannut aivan raivolla ”reserviläisaseita”, varmistaen maanpuolustustahdon mädättämisen ja kaiken takana on BRYSSEL, joka haluaa tuhota kansallisvaltiot. Eli Venäjä on käyttävyt taitavasti ”brysseliläisiä” ajamaan kansoja aseista, kaikelle mielivallalle helpoksi saaliiksi. Kyselkääpä ”kansaaedustavilta”, koska aloittavat ns. ”jälkipyykin” kaikesta pahasta, mitä ovat omalle kansalleen tehneet. Vastaukset ovat varmasti kierteleviä.

Hh1488

Eikai mitään varusmiehiä muutenkaan saa käyttää sodassa. Nythän niistä vasta tulee sotavoimien tykin ruokaa

Itse asiassa

Itse asiassa… Varusmiehethän ovat se ensimmäinen aalto joka ryntää asemiin jos kriisiaika tulee. Sen jälkeen ennen vanhaa tulisivat toinen aalto joka varustettaisiin kasarmeilla ja kolmas aalto jolle annettaisiin vain reput ja rinkat. Niitä aseita löytyisi jo sieltä rintamalta vapaina.

Nykyisin toinen aalto käsittää kaikki kynnelle kykenevät koska jollei olla 24h paikanpäällä, niin tilanne on huono. Peli menetetty.

juha II

Tykinruokaa on.

Siinäpä sotaherrat ja meitä paljon viisaammat päättäjät hierovat karvaisia käsiään yhteen. Mutta eniten hekotellaan Pentagonissa ja NATO:ssa kun Sven Tuuvia riittää!!!

Jegros...

Ole ryssä hiljaa olet täällä puollustellut venäläisten lastenraiskaus operaatiota niin paljon, että jokainen tietää se…. Oliko tuo uhkaus taas tuo tykinruoka ilmaisu kun ainoa maa jonka tykit osoittaa suomeen on venäjä?

Tyhmyyttä

Ikäväähän tässä on että poliittiset päättäjämme kansan mielipiteestä huolimatta ovat ajamassa meitä NATO:on. Ja sen seurauksena hyökkäämme Venjälle jos NATO käskee. Maksamme myös jokaisen tukikohdan kustannukset ja ostamme 7,84 miljardilla vuodessa aseita ja ammuksia USA:lta.

Armeijassa oloni aikana kysyin eräältä kapiaiselta että mitä se tarkoittaa jos liitymme NATO:on. Se sanoi:”Puolustusmenomme nelinkertaistuvat”. Voiko sitä sen paremmin sanoa. Me emme saa ilmatukea emmekä maavoimia sieltä. Ainoa mitä saamme on kenraalien ajatuksia ja nelinkertaiset kustannukset.

Ilkka Forsten

Jotenkin huvittavaa että nyt ollaan esittävinään miten suuri ja ihmeellinen muutos tapahtuu kun palvelus-aika päättyy ja siirrytään reserviin. Näinhän se on aina ollut koko itsenäisyyden ajan, Vanhat lähtee ja uudet tulee. Ei tämä aika tai hetki ole mitenkään poikkeuksellinen.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=fxFaGWiPGhE

Näinpä.Vähän sama värinä kuin Joen pyöräilyssä….suurta ja ihmeellistä ja taputetaan…eletään korulauseiden maailmaa.

murre riepunen

Mikäli kyttyrät lähtivät sotaa pakoon omasta maastaan, tuskin kovin innokkaasti täällä tarttuvat aseisiin Suomea puolustaen, taitaa jäädä meidä karvakorvien tehtäväksi, ählämit luikkivat taas maahan jossa antelias kela, eikä sotaa näkyvissä.

abc

Siinä voi olla hyvätkin puolensa…

Ilkka Forsten

Siinä on kaikki hyvät puolet.

Valehtelijoiden klubi

Ei varusmiehille mitään ”johtajakoulutusta” anneta. Se on kautta aikain ollut p-puhetta. Sitä ei saatu AUK:issa eikä sitä saatu RUK:issa. Molemmissa sanottiin että:”Hoitakaa homma”. Mutta jos sitä koitti hoitaa siten kuin siviilissä niin se oli aina väärin. Etukäteen kapiaiset ei osanneet kertoa mitä pitää tehdä mutta jälkikäteen ne osas aina sanoa ”Ei näin”. Eikä ne sanoneet mitä tehdään urputtaville tyypeille. Siviilissä käytetään väkivaltaa mutta sitäkään ei saanut käyttää armeijassa. Vanha sanonta:”Väkivlata lopettaa v-uilun” pätisi kyllä armeijassakin.

Vai vielä johtajakoulutusta… Yllättyisitte jos tietäisitte mitä RUK:issa kerrotiin konflikti tilanetista. Miten omat miehet tapetaan ja mitä tehdään karkureille. Ja mitä tarkoittaa ”kahden vuorokauden viivytys”. Tai miten etulinjaan saadaan aseita ja ammuksia sinne meneville aseettomille miehille.

Ilkka Forsten

Käsittääkseni niitä etulinjaan lähteviä aseettomia miehiä ei ole, eikä tule. Isäni joka oli veteraani, siis muutakin kuin intin käynyt, sanoi että kaikesta muusta voi olla pulaa, mutta aseita kyllä riittää ei siitä kannata huolestua.

Siinä olet oikeassa ettei intin tarjoamalla ” johtajakoulutuksella ” ole mitään merkitystä siviilissä. Armeija on valtio valtiossa, ja se takaa ettei samoilla tavoilla eikä asenteilla luoda uraa siviilissä. Sekin on totta että armeijassa törmää toistuvasti täysin ristiriitaiseen informaatioon. Ensin sanotaan että toimitaan ohjeiden mukaan, ja jos jotain menee nutulleen, niin seuraavaksi ilmoitetaan että saa käyttää omaakin järkeä. Kun sitten käyttää omaa järkeään, alkaa huuto siitä ettei täällä toimita oman järjen vaan käskytyksen mukaisesti.

otto suni

Todellakaan siviilissä ei ole koskaan ollut tästä ”johtajakoulutuksesta” mitään hyötyä ja omilla taidoilla on edetty!

Jegros...

Teidän kotimaassahan sillä koulutuksella johdetaan koko maata.

Natoon

Armeija on kriisiorganisaatio ja siinä virheet maksetaan ihmishengillä. Se on enemmän tai vähemmän tositilanteessa kaaoksen johtamista. Hieman samaa kaaoksen hallintaa löytyy siviilistä tuotekehitysprojekteista ja niillä on paljon yhteistä erikoisjoukkojen ”keikkojen” kanssa. Itse olen kokenut hyödyllisiksi armeijan opit organisoinnissa, tiimityössä ja vastuun jakamisessa. Jenkeissä on paljon entisiä armeijan porukoita siviilitöissä ja heidän kanssaan on ollut helppo toimia ja tehokkuudessa he ovat olleet omaa luokkaansa. Armeijan opeista ei kaikki ole sovellettavissa siviiliin, mutta parhaat osat kannattaa hyödyntää.

Jegros...

En kovin monimutkaista hommaa antaisi sille joka kehtaisi myöntää armeijassa oppineensa mitään.. No jos hakee yksinkertaisia ihmisiä töihin toi voi olla hyödyllistä..

Reservin kessu

Suomen väestön vaihtuessa vuosikymmenten saatossa muslimienemmistöiseksi, niin mites sitten? Ja kun sharia käytössä..

otto suni

Olemme vahvasti Ruotsin tiellä ja mikäli jonkinlainen rauhantila säilyy, niin näin tule käymään! Muslimienemmistö on edessä jo 2030 ja tarvitsemme silloin myös imaameja joukko-osastoihin! Hienolta näyttää kun Muhammed näyttää tien vapauteen!

Pedariuskonto

Tien sadan neitsyen eli toisin sanoen pikku-tytön paratiisiin. Profeetta Mohammedhan avioitui 9-vuotiaan Aisha-pikkutytön kanssa. Ja näitä suvakkiakat haluaa tänne Suomeenkin. Sairasta!

Lieväasteinen

On kuulemma Suomen puolustusvoimissa kenttäimaami jo vuodesta 2013 sekä islamilainen ruokavalio ja ruokailun erityisjärjestelyt ramadanin aikana.

Kata

Ei helevattu!Vai oikein oma ruokavalio no mites tuolla talvisella rintamalla että saa ramasta rauhassa?Ihan ”#¤%%%¤(/ !!! Olkoon jos sama kelpaa kuin muillekin mutta että erikoisjärjestelyjä…onko lentäviä mattoja?

Tuumailija

Tavallisille mosureille kasvisruokaa aka kaalisoppaa/tofujohdannaista, kyllä ne jaksaa sillä mustia vetää taas seuraavat 10km pitkin rämeikköjä.

Omana aikana intissä parhaat eväät olivat metsäkeikoilla, kunnon hernesoppaa oikeilla sattumilla (oli erinomainen kokki tekemässä), kytkinlevyä ja voita päälle, sillä jaksoi taas puskea eteenpäin; kummallisinta kun kaikille kelpasi sama tarjottu eväs.

Ilkka Forsten

MÖTÄH, eikö teillä ollut kasvis-ohukaisia ja palkokasveista purkitettua rautais-annosta ? Vegaanipizza saattoi silloin olla vielä kaukaista tulevaisuutta, mutta niin oli tolkuton määrä sivareitakin. Sitten suomen kansasta tuli tiedostavaa, ( Woke ) ja feministiset piirit saivat ylittää uutiskynnyksen sillä seurauksella, että KAIKISTA intin käyneistä naisista on tultava vähintään reservin vänrikkejä. Tämä mukava ja ilman mitään avuja saatu lisäys, aiheutti ryntäyksen inttiin. Mutta jos tarjolla olisi ollut normaali käytäntö jossa alokkaasta ylennetään sotamieheksi, ( tai naiseksi ) olisi tapahtunut jyrkkä kahtiajako sukupuolten välillä ja tätä ei ( woke ) salli. Mikä tahansa tumpelo palmikkopää sai siis lahjaksi sotilasarvon, minkä eteen äijien piti repiä hiki otsassa, ja kantaa niiden tulevien vänrikkien varusteita kun ” johtaja-ainekselta ” ei löytynytkään voimia loppuun asti. Näitä tapauksia on olemassa, mutta niistä ollaan hiljaa.

Kun sota sitten tulee, katsotaan kannetaanko muiden varusteita, vai käykö niin että neiti vänrikki ottaa nyt vaan omat roinansa, lopettaa ulinan miesten ylivallasta ja unohtaa olevansa woke.

otto suni

Olet oikeassa sillä näitä ”palmikkopäitä” on jo liikaa sekä poliisissa, että armeijassa! Naisten suosiminen jotta voitaisiin näyttää meillä tämä osataan on suorastaan hilpeää pelleilyä ja väitän Talvisodan ja Jatkosodan taistelleen isäni ja enoni jyrkästi vastustaneen tälläistä suuntausta. Oli hyvä jos lotta osasi ampua ja hänellä oli pistooli, mutta ajatus eturintaman taistelijasta oli täysin vieras sen ajan sotilaille Suomen Raskaassa!

Ilkka Forsten

Isäni kunnioitti Lottien osuutta sodassa, sillä heille lankesi monta kertaa hyvin epäkiitollinen tehtävä, kaatuneiden pesu ja arkuttaminen. Sitä ei kaikki miehetkään kestäneet. Kaikki käsittävät miltä sodan runtelemat ruumiit näyttää. Ei ole syytä suureen iloon missään vaiheessa, mutta tehtävät piti hoitaa ja sen he tekivät. Uskon että isäni olisi vastustanut naisten tuloa armeijaan ja rintamalle sotilaina. Hän oli vanhan kansan mies, mutta ei silti mikään naisten vihaaja. Päin vastoin oletan että hänellä olisi ollut vaikeuksia nähdä naisten kaatuvan tai haavoittuvan ja siksi hän olisi vastustanut asiaa.

Hän ei milloinkaan kohdellut Äitiäni väkivaltaisesti. Se ei kuulunut meidän perheen arkeen. Jos oli erimielisyyttä siitä käytiin verbaalinen vääntö, joskus varsin äänekäskin, mutta yleisesti ottaen isä oli useimmiten se joka halusi lopettaa kinaamiset. Äiti oli tulisieluinen ihminen ihan loppuun asti, eikä hänenkään valikoimiin kuulunut fyysiset purkaukset, joskin verbaalista puolta kyllä löytyi. Asiat ja mielipiteet tappelivat, ei ihmiset.

Vielä viimeisellä elinviikolla äitini, ollen jo sairaalan sängyssä, ” hikeentyi ” minulle, puristi sormensa nyrkkiin ja heristi sitä minua kohti sanoen. ” Ja per****e, minä sinulle vielä näytän.” Lepää rauhassa äiti, jutellaan sitten asiat halki kun seuraavan kerran tavataan. Kiitos hyvistä muistoista.

Kata

Olipa niin hieno kertomus näin aamutuimaan!

Kyllä lotat karmeissa tehtävissäänkin ja naiset tehtaissa ja pelloilla ym tekivät hyvää työtä mutta näin naisena olen samaa mieltä että ei taistelemaan ellei tule siviilinä sellainen eteen kuten itärajalla partisaanien hirmutekojen aikana…järkyttävää sekin.Mutta ei ollut kai aseita eikä sotilaita lähellä.Ja vaiettiin kauan…
Jopa aselevon jälkeen iskuja. 🙁

Se miten veteraaneja eräät tahot kohtelivat ja myös lottia että he vaikenivat..niin teki isänikin pitkäksi aikaa.
Aivan järkyttävää komukoiden pashaa…vieläkin tulee tippa silmiin ja myös raivo iskee.
Ja nämä ällöt kirkujat on yhä mukana politiikassaKIN…

Valehtelijoiden klubi

Mitenkähän nämä ”palmikkopäät” selviäisivät nykyään. Omana varusmieaikanani kun sotaa leikittiin ja uusia tuliasemia siinä sivussa etsittiin niin parikin päivää meni ettei saanut ruokaa. Vihreän aikaan koivunlehtiä pureskeltiin ja pakkasilla oltiin vaan syömättä. ”Se kasvattaa rintakarvoja” oli kapiaisten kommentti kun saapui leiripaikkan keittiölle ja kyseli että olisko jotain syötävää kun on 10h oltu tiedustelemassa ja nälkäkin jo kurnii. Ja ei kun seuraavana aamuna taas liikkeelle ennenkuin aamupalaa jaettiin…

Toiset muistelee armeijakokemuksiaan lämmöllä. Mutta eivät kaikki.

Kata

Niinhän tuo jo edesmennyt siippa kertoi myös.

Ilkka Forsten

Toistaiseksi vasta hybridimalleja, mutta luvassa on vihreän siirtymän kautta täys-sähköisiäkin, sillä olisi ilmaston kannalta kestämätöntä jos matto käyttäisi fossiilista polttoainetta ja lisäisi näin riippuvuutamme Venäjästä.

Enemmän olisin huolissani sitä onko jokaisella voimassa oleva lentolupakirja, sillä väline joka nousee ja lentää, ja toivottavasti myöskin laskeutuu, ei ole ohjattavissa ajokortilla. Toki ymmärrän että afganistanilainen kurdi joka on syntynyt Irakissa, ja puhuu äidinkielenään somaliaa on moniosaaja, ja että syyriasta lahjuksilla hankittu omainilainen lentolupa pyhittää mitä tahansa.

Ainoa vaadittava ominaisuus, jota ei VIELÄ lasketa rasismiksi, liittyy siihen että maton alapuolelle on kudottava tai maalattava selkeästi näkyvä sinivalkoinen lihapulla, eli puolustusvoimien merkki. Yläpuolen merkinnällä ei ole väliä, koska tiedämme että siinä on kaikki islamin tunnukset, ja ne turvaavat lentäjän elämän ja tulevaisuuden myöskin poikkeus-olojen jälkeen.

Kata

Voi mahoton 😀 😀 Jos se matto kulkee rupsujen voimalla…laskeutuu kun on rupsuteltu tarpeeksi….

Ilkka Forsten

Olisi hauska nähdä miten sitä noudatetaan kun tilanne vaatii pitämään ” ennen aikaista ramadania ” tai kun etulinjan vartiomies tarvitsee rukoushetkensä mattoineen päivineen.

Tuumailija

Kriittisellä hetkellä kun kumartaa, niin luodinreikää ei koskaan löydetä; vartiomies achmed kaatui toistaiseksi tuntemattomasta syystä. ;D

Ilkka Forsten

No käyrät sapelit käteen ja Jihad venäjää vastaan…

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa