Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Purra: Maahanmuuttajille ikuinen tulkkauspalvelu, vanhuksille kielitaidoton hoitaja

Kuvituskuva Pixabay

Tiedotteessaan Perussuomalaiset kritisoi muiden puolueiden vaatimusta lisätä kielitaidottomia maahanmuuttajia sotesektorille töihin, kun toisaalta tulkkipalveluista maahanmuuttajille maksetaan suuria summia. Perussuomalaisten mukaan omilla vanhuksillamme ei ole pääsyä sellaisten palveluiden ja verorahoitteisen hyvänäpitämisen piiriin kuin maahanmuuttajilla. Vanhusten etuja ja tarpeita puolustamassa ei ole sellaista koneistoa kuin maahanmuuttajilla.

Perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikki muut puolueet vaativat lisää maahanmuuttoa vastauksena sotesektorin ongelmiin. EU:n ulkopuolelta saapuvan maahanmuuton nähdään korjaavan hoitoalan kroonisia ongelmia, kuten hoitajavajetta.

– Vastaavasti maassa jo olevia ulkomaalaistaustaisia tungetaan urakalla hoitoalalle, oli heillä siihen edellytyksiä tai ei. Esimerkiksi Helsingissä on oppilaitoksia, joissa hoitoalalle opiskelevista ylivoimainen enemmistö on maahanmuuttajia. Tämäkin itsessään karkottaa alalta suomalaisia nuoria, Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomauttaa.

Karmeita kokemuksia Ruotsista

Vastaavaan tapaan länsinaapuri Ruotsi on käyttänyt etenkin lähihoitaja- ja hoiva-avustajakoulutusta eräänlaisena kotouttamiskanavana. Vuosikausia maassa olleet maahanmuuttajanaiset ovat edelleen kielitaidottomia ja usein työhaluttomia, mutta Purran mukaan viranomaisille heidän siirtämisensä kaunistamaan tilastoja ”opiskelijoina” on mieluista.

– Maalle haitallinen sosiaaliperäinen maahanmuutto näyttää taas hetken aikaa vähemmän haitalliselta. Ruotsissa on muuten kaikesta huolimatta myös hoitajapula, valtavista maahanmuuttajamassoista huolimatta.

Jos teet kuten Ruotsissa, tulokset ovat täällä samat

Ruotsissa kielitaidottomuusilmiön ongelmista nykyään sentään puhutaan, kun niitä ei voi enää piilottaa. Purra ennustaa, että Suomessa ollaan toistamassa tismalleen samoja virheitä, ja pian ihmetellään, miten päädyttiin samanlaisiin seurauksiin.

– On irvokasta, että suomalaiset vanhukset ja muut potilaat eivät ole enää Suomessa 2020-luvulla sen arvoisia, että heitä autettaisiin heidän omalla kielellään, mutta samaan aikaan maahanmuuttajien itsensä saamia tulkkaus- ja muita holhouspalveluita parannetaan, Purra hämmästelee.

Kulttuuritulkit ovat tulleet veronmaksajien pöytään

Tälläkin hetkellä ulkomaalaistaustainen on oikeutettu käytännössä ikuiseen ja rajattomaan tulkkauspalveluiden saantiin.

– Kielellinen tulkkauskaan ei välttämättä riitä, sillä kuten Espoon perussuomalaisia edustava Henna Kajava blogissaan kertoi, myös kulttuuritulkit ovat tulleet veronmaksajan pöytään syömään. Kulttuuritulkin on tarkoitus ratkoa ja ennaltaehkäistä ”kulttuurisia yhteentörmäyksiä” ja ”haasteita” – joita muuten ei maassa edes olisi ilman juuri sitä maahanmuuttoa, joka kulttuuritulkkeja, holhousta ja ikuista kotouttamista vaatii.

Kulttuuritulkin hinta kunnalle on sama kuin kielitulkin – 78 euroa tunnissa plus arvonlisävero. Eduskunnan käsittelyssä on paraikaa uusi kotouttamispoliittinen selonteko, joka on kaikista tämän kauden selonteoista laajin. Totta kai, nyky-Suomen tärkeimmät asiat ensin.

Suurin epäoikeudenmukaisuus

Purran mielestä Suomen suurin epäoikeudenmukaisuus on, että suomalainen, ikänsä veroja maksanut ja lapset kasvattanut, ei saa Suomessa vuonna 2022 tarvitsemaansa hoitoa ja hoivaa.

– Omilla vanhuksillamme ei ole pääsyä sellaisten palveluiden ja verorahoitteisen hyvänäpitämisen piiriin kuin maahanmuuttajilla. Vanhusten etuja ja tarpeita puolustamassa ei ole sellaista koneistoa kuin maahanmuuttajilla.

– Kumpaa sinä haluat veronmaksajana tukea: Sitä, että maahanmuuttaja, joka muutenkin on yliedustettu sotepalveluiden ja tulonsiirtojen käyttäjänä, saa koko ikänsä tulkkipalveluita? Vai sitä, että vanhukset saavat ihmisarvonsa mukaista hoitoa ja palvelua omalla äidinkielellään, suomeksi tai ruotsiks

– Perussuomalaiset on ainoa puolue Suomessa, jolle edellä oleva kysymys ei tuota päänvaivaa. Meille suomalainen tulee ensin, aina.

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kartsa

Suomessa valtaväestöstä on tullut toisen luokan kansalaisia kaikki palvelut pelaa paljon huonommin jos ollenkaan kuin muualta tulleilla.

Vuoroin vieraissa

Korjatkaa otsikko, nyt siitä saa kuvan että Purra kannattaa maahanmuuttajille tulkkien lisäämistä ja muita palveluita.

Runtiti-pou

Kai hän salaa kannattaakin

Hh55

Se on hullua et suomalaiset on harvoja kansoja joilla ei ole omaa edunvalvontaa. Eli suomen valtio jonka ainoa tehtävä on ajaa suomen etua, ei sitä tee. Monella muulla kansalla on joku valtio joka ajaa heiden etuaan. Mehän voisimme lakkauttaa suomen valtion ja perustaa uuden valtion joka ajaa suomen ja suomalaisten etua, sillä kansa tekee valtion eikä toisinpäin.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Henri Hirn
Kaitsu

Tässähän vain vihervasemmistolainen hallitus on pistänyt asiat tärkeysjärjestykseen.
Maahanmuuttajat menevät kaiken muun ohi ja edelle.
Sinänsä irvokastakin kun ajatellaan, että ne vanhukset jotka ovat nyt avun tarpeessa ovat kuitenkin tehneet työtä ja heidän verorahoillaan on tätä maata rakennettu, kehitetty ja siirrytty hyvinvointi valtioiden kastiin.
Nyt nämä punaviherpellet, jotka syövät kuormasta jo itekin kaksin käsin kehtaavat vielä riistää vanhuksilta sen ihmisarvoisen elämän ehtoon, joka heille kuuluu.
Voi vain toivoa, että nykyiset päättäjämme, kun sitten aikanaan makaavat vaipoissaan ja kielitaidoton hoitaja toteaa kaiken olevan hyvin ja poistuu pitkälle tauolle ja paskat välittää hoivattavistaan, niin voidaan sanoa että karma iski.

juha II

Norjan Altassa lähi-itäläinen ”lähihoitaja” raiskasi 90-vuotiaan naisen!!!

Olisiko tarvittu ”kulttuuritulkkia”?

Postissa tulevat aluevaaliehdokkaiden mainokset ovat globaliti-puolueiden osalta täyttä kusetusta ”kymmenen kauniin ja yhdeksän hyvän” kanssa,
Mitä tulee mainosten osalta vanhuksista huolehtimiseen ja suoranaiseen omistautuneisuuteen. Läpyskät näyttävät peräti Jehovalaisten ”Vartiotorni” lehden kansikuviin, joissa oltiin kirjaimellisesti heidän uskonsa mukaisessa maanpäällisessä paratiisissa. Enkä tässä tarkoita dissata jehovalaisia vaan nuolenkärki kohdistuu jonnekin aivan muualle. Pitäisi sentään tekopyhyydelläkin olla edes joku rajansa, mutta nuo pirulaiset kyllä osaavat asiansa niin hyvin, että ”katiskat” ovat nieluaan myöten täynnä simppuja!!!

Oma kansa ensin vahingollista

Tiedetysti SDP ajatusmaailmahan onkin se, että oma kansa ajattelu ensin on vahingollista, kuten Tytti Tuppurainen meille kertoi suoraan. Tässä se tulee taas ilmi, kun rahaa haaskataan kulttuuritulkkeihin. Kuka oikesti äänestää hallituspuolueita ja miksi. Ei ole yhtään järkevää syytä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Oma kansa ensin vahingollista
Ilkka Forsten

Demarien politiikka oli samanlaista jo vuonna 1924.

ike

Joskus vuosia sitten työkaveri sanoi että ei koskaan äänestä demareita kun ymmärtää mitä ne ovat tehneet. No kun olin vielä aika nuori joskus tuolla 90-luvulla ja 2000-luvun alussa niin en oikein ymmärtänyt hänen kantaansa. Niin hyvin tuo propaganda toimii, etenkin jos asuinpaikkasi on vahva demarialue kuten Kotka. Nyt eläkkeellä Pohjois-Pohjanmaalla olen nähnyt miten tätä maata tehdään. Tekijät ovat kyllä vähän muualla kuin Kotkassa tai suurissa kaupungeissa. Suurilla kaupungeilla on roolinsa mutta se ei saa olla määräävä, meillä ei kuitenkaan ole pääomia todellisiin satsauksiin. Se on nähty jo Nokian tapauksessa, muitakin on. Se miten meillä myydään suuria yrityksiä (joita suomen veronmaksajat ovat olleet luomassa) ulkomaille on aika uskomatonta. Kuka laskisi esim. Nokian saamat yhteiskunnalliset tuet(verohelpotukset jotka on revitty kansalta)yhteen ja sanoisi että tuosta kauppahinnasta joku osa kuuluu suomen kansalle.No myyntihinta on kai aina yrityksen oma asia. Kukahan näitä veronmaksajien asioita hoitaisi. Ei tule heti mieleen.

Eka Kettunen

Suomeen läpsytteli vuonna 2015 yli 30 000 turvapaikanhakijaa ja kaikille järjestettiin täysylläpito lukuisine palveluineen sekä diskorahaa kaiken kivan hankkimiseen. Ei ollut rahasta, tiloista eikä työvoimasta puutetta.

Nyt kun koronan takia tehohoidossa on 50 potilasta, niin terveydenhoitojärjestelmän kantokyky on äärirajoilla ja kaavaillaan valmiuslakia käyttöön.

Yli kolmellekymmenelletuhannelle järjestyi siis kaikki palvelut kuin apteekin hyllyltä. Mutta jos tehohoitopaikkoja pitäisi lisätä muutamalla kymmenellä on edessä katastrofi. Syynä lienee kantasuomalaisten potilaiden suuri osuus tehohoitopaikoista. Uskomatonta touhua päättäjien taholta, kerta kaikkiaan.

Kata

Niinpä.Tätä samaa paasaa ciiänän rapakon takana.Lieko agendaan sovittu kantisten syyllistäminen ja siitähän seurasi se mitä haluttiinkin,riita -mattomien sekä -tettujen välillä.Näin kaikkialla.
Ehkä tämän kaiken taustat vielä joskus paljastuu…ehkä ei.
No THL:n mukaan rokotetut ovat muutamien viikkojen kuluttua yhtä alttiita omikrontartunnalle kuin rokottamattomatkin…

Kata

Tavallinen vastaus kaksi kertaa meni taas hyväksyntään.
Nyt voi tämä lehti pitää tunkkinsa.

Ilkka Forsten

Sä ällös hylkää meitä, sillä toki mekin rakastamme teitä.

Kata

Niin mieki…mutta oli syksyllä vähän aikaa ikäänkuin oikea aika kirjoitella vaikka vain keskenämme mutta ilman naaman sormen heristystä.
Nyt jos ei voi uutista siteerata niin ollaan vesissä syvissä.

Oma kansa ensin vahingollista

Älkääs nyt. Iltalehti jakaa bannin aika helposti, jos hallitusta menee arvostelemaan hieman liian kärkkäästi. Toissa päivänä sinne hieman laitoin kehuja hallituksesta, niin kas vain, 3-tunnin kirjoituskielto. Samoin siellä on eräs trolli, jonka nimimerkistä jos teet vitsillä samantapaisen nimimerkin, niin se menee välittömästi kiinni.

Ilkka Forsten

Minut on ” ulostettu ” niin monelta alustalta, etten enää edes vaivaudu ottamaan kantaa jonkun valemedian kommenttiosioon. Naurettavinta on, että niistä voi saada bannit vaikka ei kirjoita mitään muuta kuin toisinnon heidän omasta artikkelistaan. Jos artikkelissa vilahtaa joku sana, mikä on nyt olevinaan epäkorrektia, eikö siinä tapauksessa myöskin varsinaisen toimittajan tekele pitäisi sulkea yleisöltä ? Kyllä, mutta niin ei käy, vain se mitä joku kommentoi nähdään pahana ja suvaitsevaisuus loppuu kuin seinään. Sitten puhutaan hurskaina että kommentoikaa, olkaa kantaa ottavia, antakaa meille palautetta.

-Viisaus ei asu meissä-
Terveisin Apulantayhtye.

Ilkka Forsten

Minultakin on otettu joitakin kirjoituksia hattuhyllylle, mutta en pidä sitä niin suurena vahinkona, ja sitä paitsi niitä on palautettu jopa usean vuorokauden jälkeen. Se onko kaikelle sensuurille tarve, siitä voimme toki olla montaa mieltä ja itse en sitä suosi tai halua, mutta joissakin tapauksissa se on perusteltua. Sitten on ne tapaukset joiden puitteissa jää mietttimään mitä kirjoitin väärin, ja ymmärsikö moderaattori sanani oikein ?

On nimittäin kirjoituksia mitä ei oikein voi ilmasta käyttämättä jotain sanaa. Kiertoilmaus ei toimi, tai tekee kokonaisuudesta sekavan. Olen puhunut kipapäistä, kun haluan ilmaista käsitteen seemiläisestä perimästä, tai jos kirjoitan mobutuista viittaan yhteen tiettyyn alueeseen välimeren eteläpuolella. Olisi tietysti hauskaa sanoa suoraan sekin, joskin tyydyn käyttämään toisenlaista ilmaisua sillä tiedän ettei minun tarvitse hävetä mitään, eikä moderaattori puolestaan tee kiusaa vaan pyrkii luomaan alustalleen ilmapiirin mitä ei heti lähdetä tuomitsemaan.

Tälle ajalle on liian ominaista sensuroida alustat mitkä voivat julkaista muutakin kuin YLE:n valitsemia asioita, tai sanavalintoja. Siihen tulee kyllä muutos, sillä yhteiskunta ei voi toimia jatkuvasti vaihtuvien sääntöjen puitteissa. Järjestys vaatii selkeyttä, ja selkeys tuo järjestystä. Se mikä on nyt kenties liian kuuma peruna ilmaistavaksi, voi olla tulevaisuudessa ihan normaali tapa kertoa mielipiteensä. Tähän pitää pyrkiä, ja siihen päästään mutta se vaatii kärsivällisyyttä. Älä siis luovuta, pysy kelkassa ja kirjoita sillä ainakin minä pidän jutuistasi monen muun lailla.

ike

Näin se vaan on että sensuuri jyllää ja kiristää otettaan. Voisiko olla että kaikki eivät edes ymmärrä omia toimiaan, puhun nyt päätoimittajista ja sensuurin toimijoista. Näkisipä lehden missä Junes Lokka tai Tiina Wiik olisivat päätoimittajana.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Puolueeton

Olisi pitänyt huomata jo silloin, kun Venäjältä pakenevia somalipakolaisia tuli maahan, että kulttuurierot ovat valtavat. Kun somali tuli puhumaan suomalaisen naaman lähelle omaan tyyliinsä, suomalainen perääntyi, koska meidän kulttuurissa puhuitaan rauhallisesti noin metrin etäisyydeltä. Somali loukkaantui ihmetellen, mikä minussa on vikana.
Nämä kulttuurierot ovat geenissä, eikä niistä pääse eroon vaikka kuinka kotiutettaisiin. Myös kyvyt oppia ja ratkoa asioita ovat geenissä. Suomalainen on oppinut elämään ankarissa arktisissa olosuhteissa. Sekin on geenissä, jota etelän asukas oppii hallitsemaan vain, jos on huippuälykäs.
Kun maan nykyinen johto ei tosiasioita halua tai osaa ymmärtää, ainoa ratkaisu on johdon vaihtaminen. Puolueet voivat säilyä, mutta kansalaisten ei tulisi enää äänestää orpoja ja muita kyvyttömiä sannoja tärkeisiin tehtäviin.

Ilkka Forsten

Jos somali tunkee kuulijan naamalle puhuessaan, voi aina keskeyttää sanomalla, ” anteeksi, saanko minäkin sanoa jotain, ja jatkaa, henkenne haisee pas***ta.”

Tornion pesänjakajat

Kyllä ne erot varmasti huomattiin, mutta niistä ei välitetty koska somalien määrä oli aluksi pieni ja Suomi voisi rikkaana maana katsoa tukivilunkiakin läpi sormien. Ja sitäpaitsi olihan niitä ”yön timoja” Ruotsissakin.
Nyt kun Sote valmistuu niin kemutus uhkaa käynnistyä oikein kunnolla:

“Suomi pyrkii varautumaan jopa 100 000 turvapaikanhakijaan – Migrin pitäisi neuvotella maakuntien kanssa, mutta ennen sote-lakeja ei ole neuvottelukumppania”
(Aamulehti 2018)

Ilkka Forsten

ESS antoi taas aiheen nauraa selkäkeikkanaurua tämän(kin) asian tiimoilta. Siellä väitettiin naama totisena ettei mahdollisten ulkomaalaisten hoitajien / lääkärien kielitaitovaatimus ole kohtuullinen, sillä KAIKKI suomalaiset puhuvat vähintään auttavasti englantia, ja jos tulijakin osaa sitä, niin kyllä siinä hoitotakuu ja potilasturva säilyy… Heh heh heheheh, heheheh..

Mökinmummo Kälviältä 89 v joka kävi kiertokoulun juuri ennen talvisotaa 1939, osaa näemmä ” auttavasti ” englantia joka tilanteessa, ja kun peräpukamat vaivaa, niin kyllä siinä helposti tullaan samaan johtopäätökseen Lumumbai Mugabelen kanssa, koska mugabele on heimonsa arvostetuin poppamies, ja roppeloinut per****tä koko ikänsä. ” Mina tehda arvio, sinula ole paha henki peräpääsä, puhalta pyhä savu, ja rukoila kolmasti allahu akbar, allahu akbar, allahu akbar, niin ei ola enaa mitan huoli. Mina kirjoita ressepti englanti kielelä, ota näma pilerit ohjen mukan… Ne ei auta mitaan, muta hoitokaku toteutu.

Tilanne on vieläkin huvittavampi jos mummo on körttiläinen, mutta antaa nyt olla selitykset vähemmällä.

ike

Olemme siis kohta tilanteessa jossa suomalainen tarvitsee tulkkia jos turvautuu sote-palveluihin. Matujen eläkkeet eivät voi olla samalla viivalla kuin suomalaisten. Onkohan kukaan ajatellut että eläkkeissä voitaisiin ottaa myös huomioon kuinka monta lasta kantasuomalaisella on, hehän kuitenkin tulevaisuudessa eläkkeet maksavat. Tähän ei tule sotkea matuja, heidän lisääntymisensä vain rasittaa kansantaloutta, aivan sama missä se tapahtuu.

vesku

Luin eilen, Afrikan Komissaari URPILAINEN sai koronan,,,haahuilee Saksassa ja Ranskassa,,,eikö hänen pitäisi olla Afrikassa,, opastamassa esim. sukupuoli siveellisyyttä sekä ehkäisyä,,, miten Kumi pujotetaan Isoon N-rin Aisaan,,,

J. Jörgensen

Sehän kuvastaa hyvin näiden matuhyysääjien ajattelutapaa, että maahanmuuttajille ei voida asettaa minkäänlaisia velvoitteita, hyi sentään mikä sanakin! Kielen edes auttava oppiminen vaikkapa kolmessa vuodessa ei nyt ole kohtuuton vaatimus normaalilta ihmiseltä. No tietysti, jos homma on aloitettava lukutaidosta, niin voihan se vähän hidastaa. Mutta määräajan jälkeen ei mitään Kelan kustantamia tulkkauspalveluita. Jos niitä yhä tarvitaan, niin joutavat mennä henkilön omaan piikkiin.

Hekku

Tai ihan vaan yksinkertaisesti…
Kaikki hakemukset ja palvelut vain suomenkielellä eikä mitään tulkkauspalveluita. Jos/kun et osaa kieltä et saa palveluita etkä pysty tekemään hakemuksia elinikäisen veronmaksajien kustantaman sponssoroimisen saamiseksi.
Emmekä tarvitse mitään satojen miljoonien vastaanotto- ja kotoutusbusinesta, josta rahat menee asiasta päättävien puolueiden ja heidän valtaeliitin taskuun. Kenttämajoitus leireillä tulijoille niin, kuin muuallakin maailmassa.
Näin houkutustekijät karsitaan minimiin ja ikuista sponssoriontia etsivät menevät muihin maihin kuin Suomeen.

Ilkka Forsten

Kanada antaa maahanmuuttajalle ohjeet joissa on järkeä. A) Aloitat välittömästi kieliopinnot. B) Haet heti AKTIIVISESTI työpaikkaa. C) Tähän on varattu 6kk, joten älä kuvittele että istut ystäviesi kanssa Alin rullakebabläävässä miettimässä missä on parhaat iskupaikat alaikäisten suhteen.

Ja kun et pysty kriteereitä täyttämään, adios amigo, uusintakierrosta ei tule. Kantaväestön ei tarvitse elättää koko maailmaa vaikka niin oletkin luullut ? Jakamattomat ihmisoikeudet ei tarkoita jakamatonta oikeutta loisia toisten kustannuksella, sillä niitäkin on jotka pystyvät elättämään itse itsensä.

vesku

Kun katselee silloin tällöin TEE-VEETÄ,,, Pistää silmään tään nyky nuorison ulkonäkö,,,,sen verran ovat suosineet noita Muriaanien KEPAPI Riekale ja PITSA Kulma paikkoja,,,,sen verran on rasvaa leuan alla,, käsivarret kuin raskaan kaluston tunkit,, reidet kuin ratapölkyt,, sääreet kuin peruna voi-nuijat,,,,

Ilkka Forsten

Per***e kuin kessunhakkuu pölkky, tukka kuin sokkelipensseli, nuppineula nenässä ja ajatukset hiekkalaatikolla. Tätä se teettää, monikulttuurinen ympäristö.

vesku

Kaapu on tosiaan nyky-päivän suosituin ns. muotivaate,,,,oli sitten reppu täynnä tai ei,,,,,

Uusimmat uutiset