Kotimaa Politiikka

Purra: Vaaleja ei kaivata lisää vaan vähemmän – yhdistämällä paikallis-, alue- ja eduskuntavaalit tuettaisiin demokratiaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra korostaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, että hallintomallin sijaan kansalaisia kiinnostavat soteuudistuksessa palvelut. Palveluiden tasosta ja laadusta keskustelemisen sijaan vaaleista ollaan kuitenkin kuin tietoisesti tekemässä epäkiinnostavat.

Vaaleja ja historiallisen suurta maakuntauudistusta valmistellaan Purran mielestä kuin verhon takana. Media on jo kertonut, että vaalit eivät kiinnosta äänestäjiä eikä uudistuksen tarkoituksista olla myöskään tietoisia. Purra huomauttaa, että vaalien teknisyys ja epä­poliittisuus tietenkin aiheuttavat juuri sen, että asia nähdään tylsänä, vaikeaselkoisena, epäkiinnostavana ja valitettavasti myös turhana.

– Eikä sitä ainakaan poliitikkojen sotejargon auta. Mitoitus, integraatio ja takuu eivät hoida ketään. Jos kaikki puolueet lupaavat puolustaa lähipalveluita ja ovat yhtä huolissaan vanhuspalveluista, mistä vaaleissa äänestetään? Purra kysyy.

Palveluleikkauksia jopa viranomaispäätöksellä?

Jos ja kun alueet ovat suoran valtionrahoituksen alla, mistä siellä siis päätetään? Ainakaan kannustimia säästää tai pidäkkeitä kuluttaa ei ole lainkaan.

– Joillakin alueilla kuulemma hallintosääntöön on suunni­teltu kirjausta siitä, että viranhaltijapäätöksellä voisi jopa supistaa palvelu­verkkoa. Samaan aikaan on neuvoteltu runsaskätisistä puolueryhmien aluevaltuusto­rahoista, yhtä hissukseen tietenkin, Purra toteaa.

Kahden kerroksen väkeä

Purra kirjoittaa, että terveydenhoito on jakautunut kuin kahdelle kastille: palvelut ovat osassa maata käytännössä romahtaneet, vanhusten- ja vammaistenhoidossa on järkyttäviä epäkohtia, nuoret eivät pääse mielenterveyspalveluihin, keskituloisia ohjataan suoraan yksityiselle, resursseja menee jatkuvasti enemmän ongelmallisen maahanmuuton palveluihin ja niin edelleen.

– Ja verotus on tapissa. Mikä mättää? Näistä asioistahan meidän pitäisi puhua. Ja ne ovat valtakunnan tason asioita, Purra huomauttaa.

– Sillä, mitä puolue ajaa valtakunnan tasolla, millaista talouspolitiikkaa, millaista tärkeysjärjestystä, millaisia arvovalintoja – sillä on selvä yhteytensä siihen, mitä kyseinen puolue oikeasti voi luvata alue- ja paikallistasolla.

Purra harmittelee, etteivät realiteetit tunnu pidättelevät puolueita lupausten jakamisessa, vaan maakuntien vaalikentillä on lupailtu kuuta taivaalta, vaikka juuri on valitettu rahan puutetta eduskunnalle.

Demokratia aluevaltuustoissa uhkaa sammua

Purra arvioi, että mikäli aluevaalien äänestys­aktiivisuus jää uhatun alhaiseksi, aluevaltuustojen demokratia ei ole kriisissä vaan käytännössä sammunut. Purra esittää, että suomalaiselle demokratialle ja kansalaisten aktivoimiselle voisi antaa piristys­ruiskeen yhdistämällä tulevaisuudessa sekä paikallis- että aluevaalit eduskuntavaaleihin.

– Näin puolueiden lupauksia ja tavoitteita olisi helpompi arvioida ja niiden realistisuutta punnita. Tulisi lisäksi politiikka politiikkaan. Sillä siitähän on oikeasti kyse.

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Purra johtaa valeoppositiota, joka on vielä matalamielisempää kuin olla valtapuolueiden selkeän alastonta Suomi vihamielistä politiikkaa. Pohjan Tähti tietää vain kurjuutta ja köyhyyttä maanpetturipoliitikoiden mielissä kun sen sijaan ”johtotähti” EU nollasalkkuista rameeta vetelehtimistä hanhenmaksapalleroineen! Kun sillä aikaa kotipuolen keropäät voivat enää vain haaveilla edes lauantaimakkarasta. Nimittäin sen estääpi köyhyyden lisäksi ”ilmastonmuutos” tavalla, että on vaarallisempi kuin atomipommi ajatella edes lihajalosteitä. Ja pettukin on ,kielletty aivan samasta syystä. Mihin me joutuisimmekaan ilman Brysselin eliitin huolenpitoa sokeassa nälässämme. Kun on vatsa täynnä, on myös visioita!

ike

Perussuomalaisten ongelma on se että tekevät aivan muuta kuin puhuvat. Olisivat voineet kaataa eurooppalaisten tukipaketin, olisivat voineet kaataa hallituksen. No eivät ole enää varteenotettava puolue. On aika kovaa tuo äänestäjien aliarvioiminen. VKK jyrää, ainakin toistaiseksi.

FIXIT

Myös fixit pitäisi ilman muuta olla persujen ensimmäisenä tavoitteena, kun nähdään, miten aina vain hullummaksi ko. neurosvoliitto on menossa kovaa kyytiä ja me sen mukana. Kansanäänestyksen lupaaminen neurosvoliiton jäsenyydestä olisi vaalivoiton arvoinen teema persuille, kuten vkk:llekin. On ollut karmeaa, että punavihreä tuhohallitus on saanut kaikessa rauhassa jatkaa tihutöitään suomalaisia kohtaan, eikä mitään varteen otettavaa kaatamisen yritystä ole nähty.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=_6BODWD66_8

Miksei meillä?Mitä me odotellaan?Että asiat lutviutuvat ”joskus”…mutta hyvä nähdä että ei se mene niinkuin jotkut ”uutissuoltajat” kertovat.
Nyt vatuttaa tuo salen liputtomuus niin paljon.En ole katsonut sitä aiemmin kun en tuotakaan ukkelia jaksa kattoa…ei hyvältä näytä!

ike

On pieni kontrasti tuossa Yle:n uutisten maailmankuvassa ja siinä mitä todella tapahtuu. Onkohan siinä jotakin yritystä siihen suuntaan että kyllä ne härmäläiset pysyy rauhallisena kun missään muuallakaan päin maailmaa ei mitään tapahdu.

Tuumailija

Koko puhe oli pelkkää sanakikkailua, samalla syyllistää rokottamattomat ja tuo esiin natokiimansa, väheksyy kaikkea kotimaista sekä kansaa. Koirallansakin on älykkäämpi katse.

Putkoselta hyvä kirjoitus: https://mvlehti.net/2022/01/03/niinisto-vei-suomen-lannen-etupiiriin-ja-syyttaa-venajaa-sen-seurauksista-varoittamisesta-paakirjoitus/#comment-20726

FIXIT

Suomen pitäisi heti erota neurosvoliitosta, joka on menossa yhä syvemmälle esikuvansa neuvostoliiton tiellä.

X

Totta on mitä kirjoitettiin Sauli Niinistön uudenvuoden puheen kuvassa ei ole Suomen lippua. Onko Niinistön presidentin postiakaan enää jos Suomi on lakannut olemasta.
https://www.presidentti.fi/puheet/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-uudenvuodenpuhe-1-1-2022/

FIXIT

Hyvä huomio lipusta! Eihän neurosvoliiton nk. ”parlamentissakaan” saa pitää esillä jäsenkolhoosien lippuja. Eihän kolhoosit ole enää itsenäisiä valtioita olleet pitkiin aikoihin, ne on enää kaukaisia muistoja menneestä, kansalaisten ja valtioiden itsenäisyydestä. Itsenäisen valtion tunnusmerkeistä maallamme ei ole jäljellä enää rippeitäkään. Fixit olisi Suomen pelastus ja itsenäisyyden palautus! Suur-Britannian tie on meidän tie! (mutta ilman eroamisneuvotteluja, ilmoitusasiana)…

Kata

Voi hitto!Minkä maan pressa hän siis on vai mikä hän on???Juoksupoika!Nyt on siis piru merrassa.
Uskomatonta.

ike

Itseluottamus ja käsitys maailmasta on kääntäen verrannollinen kykyyn nähdä suuria linjoja. Maailmaa viedään nyt eliitin toimesta 100-0, älkääkä laskeko siihen suomen eliittiä, tekevät sen ymmärtämättömyyttään. Pieniä ne on silakat joulukaloiksi.

Lieväasteinen

No ehkä tuo risti loukkaa muslimeja, sininen väri vasemmistolaisia, valkoinen pohja ei-valkoisia… Ratkaisuna kelpaa ehkä Pride-lippu, jossa on puolikuu.

FIXIT

olen aiemminkin jo ehdottanut, että kansallismuseo muutetaan muslimien pyhätöksi, minareettikin on valmiina, ei muuta kuin puolikuu latvaan ja jodlaamaan. Paikka on erinomainen, ei unohdu kansanedustajilta, mihin suuntaan ovat kumarrelleet ja samalla riittävän arvokas paikka, jottei voi rassismista syytellä. Olkaamme siis todella suvaitsevaisia ja annetaan juhlapaikka käyttöön!

ike

Aika paha. Älä kuitenkaan ehdottele tuollaisia ihmisille jotka sinua eivät tunne, edes kirjoitusten pohjalta. Voivat ottaa tosissaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
murre riepunen

Tätä kaunista ja hyvinvoivaa maata on moukaroitu maanrakoon vuosien ajan, siinä onnistuttu hyvin. Kaikki hyvin toiminut uudistusten myötä rojahtanut alkukantaiselle asteelle. Soten myötä käy samoin. Terveyspalvelut retupeällä jo valmiiksi, niin lasten kuin vanhustenkin osalta, maailman parhaiden joukkoon kuulunut koulujärjestelmä saatiin tuhottua muutamassa vuodessa, saavutus jo sinänsä. Kouluista lappaa ulos luku- ja kirjoitustaidottomia tomppeleita, tasapäistämisen myötä, mikäli yksi voi huonosti, kaikkien muidenkin on pahoinvointiin yhdyttävä.
Taxijärjestelmä saatiin puolijauhosen muijan vaatimuksesta sekaisin, ulkomaan velkaa pyritään hillitsemään, ottamalla lisää velkaa. Maahanmuuton kustannukset, rikollisuus, tunkeutujien röhkeys etuuksien kähmijöinä pyritään piilottelemaan, kustannukset salataan, tai anneta virheellisten lukuja valtamedialle, jokapäiväistä sumutusta. Poliisien, vanginvartijoiden työturvallisuus hakoteillä, samoin sairaaloissa ja hoitolaitoksissa alati pahoinpitelyitä.

Kata

Niin totta niin totta…toivon että joku päivä meidänkin hallintomme rouvat ja herrat kuulevat saman kuin Trudde tässä…päivittäin!
https://www.instagram.com/tv/CYSvmouhpMw/?utm_source=ig_web_copy_link

Rohkea nainen kerrassaan!

ike

Ei mahtanut mitään. Kääntyi suupielet virneeseen väkisin.😂

vesku

Kiva muistella näin jälkikäteen,,,,70-luvun lopulla pääsi tavallinen kansakin, Terveyskeskukseen,,, lapsineen,, muutamalla markalla,,,esim. Sunnuntai-iltana,,,kaikki toimi,,oli lääkäreitä,,,nyt eläkeläisenä ei viitsi mennä edes kunnalliseen hammaslääkäriin,,,rahat ei yksinkertaisesti riitä,,,

Eka Kettunen

Luuleeko joku ihan oikeasti, että Sote-uudistus tulee parantamaan palveluja ja samalla laskemaan kustannustasoa ? Moinen yhtälö on täysin mahdoton ja siksi meillä on edessä Hölmölän hallituksen laatimat katastrofin ainekset.

Kata

Kyllä Purra on oikeassa.Mitoitus,integraatio ja takuu eivät todellakaan hoida ketään.
Jännityksellä odotan perutaanko taas ”hyvinvointilääkärin” aika…jatkunut jo syksystä asti…uskomatonta touhua!
Minä tyydyn toistaiseksi kohtalooni mutta…kaikki ei!Ne joilla on iso ääni ja se ego…

Tuumailija

Tämä sapluuna oikein toteutettuna vaikeuttaisi samojen henkilöiden istumisen monella jakkaralla eduskunnassa, kaupunginvaltuustossa, hyvinvointivaltuutetuina etc. ja nostamasta korruptioluonteista korvausta joka toimesta jääväämättä itseään.

Johan nuo puuhastelevat että vaalitapa pitäisi ”modernisoida”, kaipa äänestyskoneet on jo tilauksessa Dominionilta ja tulevat F-35:n kylkiäisenä.

ike

Korruptio on maamme ongelma numero yksi.

Kimmo Leino

Aivan puoluekuri on suurin este demokratialle Suomessa. Kaikki puolueessa eri mieltä olevat esimerkiksi erotetaan.

Tämä järjestelmä on tehty lahjonnalla: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

Esimerksiksi miljardivarkaus ”lailla 444/2012” tai Suomen ”perustuslain” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudesssa.

Se, että suuret puolueet ovat hiljaa näistä asioista kertoo, että lahjontaa puolue on saanut !

Tokentube Kimmo Leino puhuu; asia on pahemmalla mallilla, kuin moni edes tietää.

FIXIT

Fixit olisi oikea ratkaisu, ja mahdollisimman pian!

Kata

Totta tosiaan!

FIXIT

vinkkinä Katalle, että kun menet jonoon arvauskeskukseen, älä tyydy odottamaan, kun jonon kiilaajat menee ohitsesi. Sen sijaan muista valittaa aina hengenahdistusta, niin jopas pääset muidenkin ohi. Tämä on systeemi ainakin täällä hämeessä. Vaikka olisi varvas kipiä, niin taikasana on hengenahdistus! Oma ilmoitus riittää.