Eurooppa Muu maailma Politiikka

Putin kutsuu Zelenskyin neuvotteluihin

Kuva: Wikimedia Commons.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on valmis lähettämään valtuuskuntansa Valko-Venäjän Minskiin neuvottelemaan Ukrainan kanssa.

 

“Venäjä on valmis käymään korkeantason neuvotteluja Ukrainan kanssa”, presidentti Vladimir Putin sanoi Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa käymänsä keskustelun tuloksena, kertoo RIA Novosti viitaten Kiinan keskustelevisioon.

Putin puhui myös Ukrainan kriisin historiasta ja kertoi Xi Jinpingille Venäjän sotilasoperaatiosta Donbassissa.

Venäjä on valmis lähettämään valtuuskuntansa Valko-Venäjän Minskiin neuvottelemaan Ukrainan kanssa, Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov kertoi toimittajille.

”Kuten tiedätte, Ukrainan presidentti Zelenskyi ilmoitti tänään olevansa valmis keskustelemaan Ukrainan puolueettomasta asemasta. Alun perin Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että operaation tarkoituksena on auttaa LPR:ää ja DPR:ää, muun muassa demilitarisoimalla ja denatsifioimalla Ukraina. Tämä on käytännössä olennainen osa puolueettomuusstatusta”, Kremlin tiedottaja sanoi.

Tiedottajan mukaan valtuuskuntaan kuuluu puolustus- ja ulkoasiainministeriöiden sekä presidentin hallinnon edustajia.

Aiemmin on tullut ilmi, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui uudessa videoviestissään venäläisen virkaveljensä neuvottelupöytään. Ukrainan presidentti korosti, että tällä tavoin hän aikoo lopettaa siviilien tappamisen.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan sanoi, että Moskova olisi valmis aloittamaan neuvottelut Kiovan kanssa sen jälkeen, kun Ukrainan armeija on laskenut aseensa. Hän vakuutti myös, että Venäjän puoli ei aio sortaa Ukrainan armeijaa millään tavalla.

Presidentti Putin ilmoitti 24. helmikuuta päätöksestään käynnistää erityinen sotilasoperaatio Donbassin suojelemiseksi.

 

Lähde: Pravda

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ei aseista riisuttu maa ole puolueeton, se on helppo uhri Venäjälle.

mr.rock and roll

on aika vitsin.mustalaispoika meni kouluun,ja kysyi koulupäivän jälkeen isältään.miksi olen parempi lukemaan,kuin muut oppilaat?isä siihen,sen takia kun olet mustalainen.tuli seuraava päivä ja ilta.isä miksi olen parempi laskemaan,kuin muut?isä siihen.olet mustalainen.sentakia…tuli kolmas päivä,uimahalli reissu,ja taas poika kysymään isältään.miksi mulla on isompi vehje,ku muilla?isä vastasi.sentakia ku muut on seitsemän vanhoja ja sinä olet viisitoista.hyvvee yötä.

Ilkka Forsten

Korkean tason neuvottelut käydään parvekkeella tai katolla.

mr.rock and roll

ja muista räpytellä kunnolla.

Juha

Tass:n mukaan Zelensky suostui neuvotteluun aamulla. Taistelut Kiovassa siksi lopetettiin. Sputnikin mukaan iltapäivällä Zelensky karkasi Kiovasta Lvoviin Länsi Ukrainaan eikä haluakkaan neuvotella.

Mikä on totuus? Mene ja tiedä..

Neukkula on palannut

Juha hyvä,
Putinoitua, ”virallista informaatiota” ei kannata edes päästää päänsä sisään. ”Emme hyökkää” – ja hups, miten siinä nyt näin kävi. Putinoijan jutut on näyttäneet jo parin viikon ajan näytelmiltä, kansakoulun näytelmiltä. Länsimaissa ei vain uskottu silmiä, että joku voi enää olla noin alhaisella tasolla kuin ison maan, itsensä tsaariksi ylentänyt on.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Neukkula on palannut
ike

Se on vaikeaa mutta täytyy vain lukea monia uutisia monista eri lähteistä. No jonkunlainen pikku vetäytyminen päivänpolitiikasta kyllä auttaa. Vaikeaahan se on kun näkee mihin maailma on menossa. Väärä itsesensurointi ei auta, ei myöskän se että soimaat itseäsi ”vääristä” valinnoista.

Ceterum censeo

Jos Zelensky menisi Minskiin neuvottelemaan, hengissä hän ei sieltä palaisi. Hän tietää sen ja niin tietävät muutkin.

Lieväasteinen

Mitä tuo oikeasti tarkoittaa? Pakottiko isoveli Xi pikkuveli Pun neuvotteluihin ukrainalaisten kanssa?

mr.rock and roll

tavan jantteri,on vaan venäjä vs,muu maailma.ootte kyllä ihan lapsia.tunteet ohjaa konetta.

mr.rock and roll

kyllä nää pelaa loistavaa shakkia,kiina liitty mukaan(usan ja venäjän lisäksi).lapsikauppa/ihmiskauppa ym,,,nää ottaa kaikki kiinni,hienoa:)

Tyrsky

Kansanryhmää vastaan kiihottaminen on rikos. Entä viholliskansaa?

Ilkka Forsten

No mie en tiijä, ko mie oon ampunt vaa vihollissii, mut kuuleha, sie elä ala tääl kinnaamaa omatuntois kanssa, tai tee se sit ainaki omal ajal.

Piikkilampaat

On se tuo ryssä oikea vapautta, puolustaja, ihan kuin ite jiisus.
Sehän se on pelastamista että pommitetaan siviilejä ihan tarkoituksella, ryssä diktaattori voi olla varma että tällä kertaa neukut jää maana unholaan, noilla ei ole eää mitään asiaa urheilukilpailuihin, ynnä muihin sillä koko maapallo on sulkenut ikisesti noilta rotilta niihin osallistumisen.
Diktaattori voi olla myös varma että tulee henkulökohtaiksesti saamaan tuomionsa siitä mitä Ukrainalle teki. Sotaoikeus kutsuu,

Armis

järkyttävää, miten valhemedialla on tehoa. Onkohan ed. kirjoittajalla myös sotapakolais vanhuksia ja lapsia paljon verkkokalvoilla rintamakarkuri miesten sijaan.

kasimir

Harva varmaan nielee mukisematta lännen uutisia, etenkään nyt kun molemmat osapuolet pyrkii infovaikuttamaan, ja kun mitään ei voi oikein varmuudella vahvistamaan, mutta nieletkö sä Armis sitten yksipuolisesti kaiken, mitä tulee Venäjän valtion uutistoimistoilta?
Lännessä on kuitenkin se hyvä puoli, että täällä on vapaa(mpi) media ja täällä on yksityisiä medioita vaikka kuinka. Venäjällä on tasan yksi narratiivi ja jopa kansalaisjournalistit tukahdutetaan. Lännellä on ongelmansa mutta täällä on vapaus ja vapaudet – etenkin kun vertaa Venäjään (tai Kiinaan). Lisäksi täällä toimii vapaasti kolmas sektori, kuten kansalaisjärjestöt ym, jotka ovat ainakin riippumattomampia kuin idän Pravdat.

Ihan sama, millä puolella on mutta objektiivinen ja neutraali tiedonsaanti on todella hankalaa nykyaikana(kin). RT-uskovaiset eivät poikkea mitenkään cnn-uskovaisista. Mä ainakin myönnän sen ja toivon mukaan ollaan ainakin tästä samaa mieltä.

Arabikeväästä lähtien parhaita tapoja saada objektiivista tietoa on katsoa paikallisten kadunkulkijoiden kuvaamia videoita. Tietenkin esim ukrainalaisilla siviileillä on motiivi esittää asiat omasta kulmastaan edullisesti mutta kännykkävideot ja -streamit ovat useimmiten luotettavampia kuin kummankaan puolen perinteiset uutislähteet. Harva tavallinen ukrainalaisbabuska osaa tehdä mitään deepfake-videoita. Puhumattakaan livestreamin manipuloinnista. Kaikki on mahdollista, mutta jos et halua uskoa mihinkään, niin sitten ei voi mitenkään kuvitella nielevänsä Venäjän uutisointia 100% aitona. Outoa jos joku aidosti uskoo esim, että Venäjä ei ole kärsinyt yhtään tappiota. Sama tietty pätee toisinkin päin.

kasimir

Lännessä muuten Ylet, foxit ja jopa cnn:t ym myöntävät koko ajan Ukraina-uutisoinnissaan, että ”tietoja ei ole voitu vahvistaa” olkoon uutinen sitten lännelle edullinen tai ei. Mites tää sama toimii tuolla itädiktatuurissa? Ehkä joku lukuisista vangituista toimittajista tai opposition edustajista osaisi kertoa – ellei sitten ole käynyt epsteinit.

mr.rock and roll

oot kyllä täysin oikeassa,sivarit täällä vaan huutelee…kodin kuvalehdessäkin on enemmän miehiä,kuin tällä osastolla.

Valio

Tadan ruveta käymään kauppaa Venäjän kanssa. Mistähan aloitettaisiin…

Pekka Woodenhead

Aloita vaikka Oltermannista.

Puolueeton

Niin näyttää tapahtuvan, kun katselee Euroopan TV-ohjelmia, joissa toistuvat samat lapsen kasvot surullisina ja huolestuneet äidit moneen kertaan. Sama tutka-asema on pommitettu moneen kertaan. Samat rikkiammutut talot pitävät muistia vireessä.
Toista on kun katsoo saman alueen TV-tä Usan käymissä invaasioissa. Näkyy partaisia ukkoja kalasnikoffien kanssa. Lapset ja äidit ovat suojassa, niitä ei näy. Joitain säälittävän näköisiä naisia näkyy kaavuissaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Kapelinsalistaja

On muuten melkoinen soppa, kun miettii, ketkä tuolla Venäjän maalla ovat aikojen saatossa hallinneet, miten ja missä. Sehän ei ole mikään homogeeninen maaplätti vaan sekoitus valloittajia ja orjia. Mitä Moskovaan ja Venäjään tulee niin eivätkö ne slaavit olleet orjia ja rusit eli venemiehet niitä valloittajia? Ja rusithan olivat pohjoisen viikinkejä, jotka perustivat Kiovan Venäjän. Roos tarkoittanee punaista tai soutumiestä. Oma haaransa ovat ne idän kansat ja valloittajat, jotka ovat sekoittuneet aikojen saatossa.

Roos tarkoittanee punaista tai soutumiestä. Wikipedia kertoo, että samaa alkuperää on ainakin suomen sana Ruotsi ja viron rootsi (rodhmenn). Toisin sanoen se kulttuuriperintö ja -perimä, jota vastaan ”vapaan” lännen pitäisi nyt olla, on osaksi pohjoisesta lähteneiden valloittajaviikinkien (ryöstäjien) ja niiden jälkeläisten aikaansaannosta.

Tosin tämä nykyinen tilannehan on enemmänkin tsaarin Venäjän ja Neuvostoliiton perua, mutta sitä tosiasiaa ei pidä unohtaa, että nimet Roos, Rusj, Rossija, Rus, Venemaa ja Venäjä ovat perua viikinkiajoista, ja jonkin sortin pohjoisen punaparran ja soutumiesten perustamasta Kiovan Rusista. Toisin sanoen kun tekee mieli haukkua ryssäsi, pitää muistaa, että kyse on väännöksestä, joka tosiasiassa viitannee pohjoisesta tulleisiin valloittajiin ja ryöstäjiin. Siihen kun lukee mukaan varsinaiset slaavit eli orjat, ymmärtänee, kuinka vaikeasta ja kompleksisesta mutta samaan aikaan hyvinkin selkeästä ja vapauttavasta asiasta on kyse.

Suomalaiselle Ruotsi on oikeastaan Venäjä ja Venäjä on Ruotsi eli venemiehet tai soutajat. Tässähän alkaa oikein kivuta mieleen se eräs mies historian saatossa, jonka kerrotaan lahdanneen tuhatpäin erästä kansaa, mutta historiankirjoitus olisi myöhemmin osoittanut hänen omanneen itsekin omanneen sukujuuria juuri siitä kansasta. Mikä sitten on totta, mene ja tiedä.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa