Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Putin sanoo Niinistölle: Suomen sotilaallisesta puolueettomuudesta luopuminen on ”virhe”

Vladimir Putin ja Sauli Niinistö Helsingissä (2019). Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 4.0).

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi lauantaina suomalaiselle virkaveljelleen Sauli Niinistölle, että Suomen luopuminen sotilaallisesta puolueettomuudestaan olisi ”virhe”, kerrotaan Kremlistä.

 

”Putin korosti, että perinteisen sotilaallisen puolueettomuuspolitiikan purkaminen olisi virhe, koska Suomen turvallisuudelle ei ole uhkaa”, Kreml sanoi lausunnossaan johtajien välisen puhelinkeskustelun jälkeen.

Helsingin odotetaan ilmoittavan Nato-jäsenyyshakemuksestaan huomenna sunnuntaina.

”Tällaisella muutoksella maan poliittisessa suuntautumisessa voi olla kielteinen vaikutus Venäjän ja Suomen suhteisiin, joita on kehitetty vuosien ajan hyvän naapuruuden ja kumppanien välisen yhteistyön hengessä”, lausunnossa muistutettiin.

Molemmat johtajat käsittelivät myös tilannetta Ukrainassa, jossa Venäjä on johtanut sotilasoperaatiota 24. helmikuuta lähtien.

Putin kertoi kollegalleen Venäjän ja Ukrainan välisten neuvottelujen tilanteesta, jonka hän sanoi ”keskeytyneen lähes kokonaan Kiovan toimesta, joka ei ilmaise kiinnostusta rakentavaan ja vakavaan vuoropuheluun”, Kreml lisäsi.

 

Lähde: Moscow Times, TASS

142 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

Pu Tinhui voi sanoa mitä vaan, mutta mitä hän pystyy nyt tekemään? Tähän asti on ollut vain bluffia, valehtelua, kiristystä ja uhkailua. Ainoa käytännön aikaansaannos on ”maailman toiseksi vahvimman” armeijan täysfiasko Ukrainassa. En ole Erdoğan-fani, mutta mitä on aina tehnyt Erdoğan kommunikoidessaan Putinin kanssa? Erdoğan ei reagoinut Putinin voimaretoriikkaan, vaan itse on käyttänyt voimaa ja laittanut kovan kovaa vastaan. Erdoğan on ampunut venäläishävittäjän alas, iskenyt venäläisjoukkoja vastaan Syyriassa, ajoi pois armenialaiset ja venäläiset Vuoristo-Karabahista, toimittanut Ukrainalle Bayraktarit, joista on tullut venäläisten kauhu, sekä sulkenut Mustanmeren salmet venäläisiltä laivoilta. Mitä on tämän jälkeen tehnyt Putin Erdoğanille ja Turkille? Ei mitään pahaa. Vai pitääkö Vova Erdo-kaania yhä hyvänä kaverina? No kyllä Turkilla on NATO-suoja, mutta ihan kohta on Suomellakin.

ville vallaton

Erdoganin sielunelämää on sinun hyvin vaikea ymmärtää ellet ole muslimi ja siihen ei auta se, että USA oli vallankaapausyrityksen takana kun Erdogan oli vähällä tulla surmatuksi. Kosto on paras nauttia kylmänä ja sen Erdogan osaa!

Lieväasteinen

Putin ainakin taitaa ymmärtää hyvin sekä Erdoğanin sielunelämää että sen käyttämää kieltä.

Natoon

Timofei Sergeitsev kirjoittaa RIA Novostin pääkirjoituksessa, että ukrainalaisuus on väärä mielentila, sairaus tai myrkky, joka on eliminoitava. Siinä onkin Volodjalla ihmetelemistä miksi Kiova ei osoita hirveää kiinnostusta neuvotella kansanmurhaa tekevien ryssien kanssa. Hehän eivät käy edes sotaa Ukrainassa. Kumma juttu sekin, että ukrainalaiset eivät usko sitäkään, kun ryssien sotilaat kuulemma selittävät, että ovat pelastamassa ukrainalaisia ja että erikoisoperaatio ei ole ukrainalaisia vastaan vaan amerikkalaisia vastaan ja lopulta kaikki voisivat elää onnellisina Vladimir Putinin imperiumissa. Ryssillä on mielenkiintoinen käsitys ihmiselosta miten sotarikoksia ja kansanmurhaa tekemällä päädytään onnelliseen elämään.

Eetu

Mitä tahansa Putin sanoo tai lupailee, on täyttä roskaa. Paras ja kertakaikkinen esimerkki tästä on, että nykyinen Ukrainan – siis ”veljeskansan” – etninen hävittäminen on jo neljäs kerta sadan vuoden sisään, jolloin NL = Venäjä yrittää Ukrainan endlösungia.

Niin, meneillään on Venäjän tekemänä jo neljäs Ukrainan holodomor!

Lue uudelleen: jo neljäs kerta 100 vuoden sisään, jolloin Venäjä yrittää hävittää Ukrainan kansan, siis sen ”veljeskansan”.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Eetu
juu

Ukrainassa on noin 30% väestöstä venäläisiä/venäjänkielisiä, ja vastaavasti venäjällä on paljon ukrainalaisia.
Joka kolmannella on sukulaisia isiä, äitejä, setiä tätejä jne molemmissa maissa.
Mutta propaganda on niin valtavissa mittakaavoissa, että esimerkiksi venäjällä asuva äiti ei uskonut kun tytär kertoi että venäläiset pommittaa koko maan ja tappaa naisia ja lapsia.
Suomen kannalta ja länsimaiden yleensäkin on huolestuttavaa että täällä alkaa olla media ihan samanlaista propagandaa. Siitä ei hyvä seuraa.

ville vallaton

Muistaakseni Venäjän ulkoministeri Lavrov lähetti kaikille Nato-maille ja myös EU:n jäsenmaille kirjeen johon pyydettiin vastausta, sitä ei saatu vaan joku vaaleilla valitsematon käsillä puhuva ”daami” Ursula jotain höpisi ja meidän Sale oli ”sammaa mieltä”!
Olisi vain selkeästi ilmoitettu Ukraina ei pääse Naton jäseneksi, ei olisi ollut ylivoimaisen vaikea vastaus!

Kata

Mutta mie arvasin että Ukraina voittaa euroviisut….oikeassa olin ko aamulla katoin miten kävi…kaikki politisoidaan.(Voi se olla hyvä biisi,en tiiä)
Mutta vaikka kuinka puliveivaisivat päätöstä(helpoiten syntyy rahanjakopäätökset) Natosta ei putella ole mitään oikeutta hyökätä mihinkään!

Ja kyllä..kuka valitsi Urzulan hommiinsa…?

Pekka

Euroviisut on ollut jo vuosia pelkkä vitsi. Ukraina olisi voittanut vaikka olisivat lähettäneet sinne trumpettia soittavan puoli-apinan.
EU on aika pahasti US:n taskussa.

Kata

EU ja sen leaderit ovat saaneet aikaan vain pelkkää pashaa EU:n kansalaisille paitsi joillekin tuhottomasti rahaa…Mutta esim sotilaallinen EU- puolustus,tai se ettei kunnon armeijaa ole paitsi Suomessa.
Pelkkää liirumlaarumia ja tekopyhyyttä koko EU.”Oikeusvaltioperiaate”,no sepäse.

ville vallaton

Olet ilmeisesti niitä joka et tunne historiaa, Holodomor oli Lazar Kaganovitsin johtama nälänhätä ja hän kuului samaan etniseen ryhmään kuin Zelensky, eli ei ollut etninen ukrainalainen! Holodomor tappoi nälkään yli 11.000.000 ukrainalaista ja siksi alkuperäiset ukrainalaiset eivät erityisesti ”rakasta” näitä oligarkkeja!

Timo Kortelainen

Eikös se ollut Stalin joka sen nälänhädän Ukrainaan loi?

ville vallaton

Neuvosto Venäjällä eli CCCP:ssä johtajana Stalin antoi käskyn kollektivisoida maatalous, mutta kulakki määritelmä oli jo Leninin ajalta koskien itsenäisiä maanviljelijöitä ja heitä voitiin syyttää siitä ettei saavuettu tuotto-odotuksia!
Stalinin hirmutöiksi määritellyt taphtumat toteuttivat säälimättömät NKVD.n pyövelit ja erityisesti Ukrainassa vastuuhenkilö oli juuri Lazar Kaganovits joka eli hyvän elämän Moskovassa kuollen vasta 1990-luvulla. Lazar Kaganovitsin veli pakeni yhdysvaltoihin ja asui siellä nimellä Kagan, hänen poikansa R. Kagan on naimisissa kuuluisan Victoria Nulandin kanssa, USA:n apulaisulkoministerinä myös Maidanin kaappauksen 2014 järjestelijä.
Stalinin aikaiset poliittiset komissaarit olivat yli 90 % kasaariperheistä ja johtivat Neuvostoliiton Puna-armeijan tekemiä siviiliväestöön kohdistuneita raakuuksia, kuten Saksassa 1945 ja Latviassa, Liettuassa ja Puolassa 1940. Näiden samojen kasaariperheiden jälkeläiset ovat nykyisin merkittävissä asemissa USA.n poliittisessa järjestelmässä!

Juha II:en & valheen homostelun lapsi

Todellisuudessa tämä on totta ja tämän takana on israelilainen sarjakuvapiirtäjä Kasari Rabbi joka loi järjestelmän jolla kontrolloidaan leniniä, stalinia, putinia, putkosta, vkk:ta ja kaikkia muita joilla on venäläinen syntyperä syyskuussa 1976 kipastadin maanosassa luoteis kaakossa jonka johdosta venäläiset ovat aina pyhimyksiä ja kaikki on muiden syytä, salajärjestön nimeksi tuli SJ(SuperJews) joka ottaa kontrolliin kaikki vähä-älyiset kuten vaikka ville vallattoman joka ei kykene enää kuin kertomaan että kaikki mitä maailmassa tapahtuu on vain super-ihmisten aikaan saannosta..

Markku Nieminen

Näin sanoo mies, joka on uhka, paitsi koko maailmalle, myös omalle maalleen ja kansalleen!

ville vallaton

Miten on Suomen presidentin valtaoikeuksien kanssa, ovatko perustuslakiasiantuntijat selvittäneet millä valtuuksilla Sale näitä neuvotteluja yksinään käy. Koivisto oli viimeinen presidentti jolla oli laajat valtaoikeudet, ne poistettiin Ahtisaarelta, Haloselta ja niitä ei pitänyt jäädä jäljelle kuin lähinnä ulkopolitiikan hoito yhdessä hallituksen kanssa!

Kata

No tämänkin jallituksen teoista on nähty että kyllä pressalla pitäisi olla valtaa ja myös oikeaa katsantokantaa ei mitään hyvesignalointia!Ei hillotolppakavereita!Maalaisjärkeä!Urzulat voi vinkua mutta so what emme ole liittovaltio!
Puolueet pois presidenttihommista!Pitää olla ihminen jolle Suomi on tärkein sanoi sitten tytty typpypyräinen mitä skeidaa tahansa.

ville vallaton

Anna hyvä ehdotus millä tavoin päästään Ursuloista ja Tyteistä eroon!

Kata

EU fixit…..

Kekkosta ikävä

Erittäin hyvä kysymys. Tuo Salen sooloilu on kyllä ihmetyttänyt monia, enkä ymmärrä tuota taktiikkaa kun Venäjän suuntaan yritetään laittaa kaikki poikki ja samaan aikaan kumarretaan USA:n suuntaan. Eikö Sale ja kumppanit ole karttaa ollenkaan katsoneet?

Natoon

Pelkästään karttaa katsomalla jäätiin ja jäädään jumiin pysähtyneeseen suomettumisen aikaan, kunnes opitaan ja opittiin katsomaan lännen suuntaan, johon on syytä katsoakin esim Suomen teknologiateollisuuden näkökulmasta. Se on ”vain” 50% koko Suomen tavara- ja palveluviennistä. Työllistää suoraan ”vaivaiset” 320000 ihmistä ja toisen mokoman välillisesti. Sen hyödyntämät keskeiset patentit, lisenssit ja teknologia eivät tule itärajan takaa.

Timo Kortelainen

Voi hyvää päivää. Meepäs sanomaan sit presidentille että et oo karttaa katsonut…helppo täällä huudella. Asiaa kiitos👍

Ilmari

Eihän tämä mikään neuvottelu ollut. Niinistö vain ilmoitti Putinille, että Suomi on päättänyt liittyä Natoon.

Ilkka Forsten

Voisikohan olla että ne valtuudet tulee sieltä missä se koko poliittinen kaarti majailee. Arkadianmäellä ei ole kuin kourallinen niitä änkyröitä joille nato on kummitus.

Timo Kortelainen

No jonkun talonmiehenkö sit pitäis neuvotteluja käydä?

juu

Tää meidän hallitus jonka vaaleissa tappion kärsineet väkisin väänsi kasaan, sen tiesi että tää tulee olemaan todella tuhoisa hallitus, mutta ei olisi uskonut että 3-vuodessa näin paljon tuhoa saavat aikaan.
Ja vielä kerkiivät ennen seuraavia vaaleja lahjoittamaan seuraavan ”tarkkarajaisen ja kertaluontoisen” miljardipaketin etelän vetelille, ja ottamaan pari miljoonaa kehitysmaalaista venäjältä..

Kekkosta ikävä

Onko Niinistö tai kukaan muukaan Natokiihkoilija antanut 100 prosenttista lupausta siitä, että Suomeen ei tule ydinaseita tai Naton sotilastukikohtia? Tämä Suomen käynnissä oleva Natoteatteri on hauskaa, mutta samalla myös surullista seurattavaa. Suomea myydään pala palalta pois, milloin milläkin tekosyyllä.

Juha

Tottakai Suoneen tuodaan ydinohjuksia. Se seikka muutti Venäjän puolustuskuviot täysin. Suomi siirtyi tällä päätöksellä ydinohjusiskun kärkikohteeksi. Ennakoiva isku Nato konfliktitilanteessa tulee tänne ensimmäisenä. Tämähän on ilmiselvää

Tästä saatiin heti välittömästi kuulla

If they strike at St. Petersburg, this threatens to destroy all of Finland as a state. Well, how else?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10815861/Russia-threatens-nuke-Britain-Satan-2-missile-just-200-seconds-Finland-10-seconds.html

Pietarin turvallisuus on Venäjällä ykkösprioriteetti.

Juha

Pietari Suurihan rakennutti Pietarin reilu 300 vuorra sitten. Ruotsisuomi tapatti ja vangitutti armeijansa Ukrainassa Pultavan taistelussa, jonka jälkeen Venäjä varmisti Pietarin turvallisuuden tuhoamalla Suomen täysin.

”Venäläiset valtasivat Inkerin ja pian, Pultavan taistelun jälkeen vuonna 1710, Viipurin ja Käkisalmen sekä Helsingin, Porvoon ja Turun vuonna 1713. Koko Etelä-Suomi oli miehitetty, kun Carl Gustaf Armfelt oli kärsinyt tappion Pälkäneellä Kostianvirran taistelussa 1713 ja Isossakyrössä Napuen taistelussa vuonna 1714.”

Pietarin turvallisuus on aina ollut erityisen tärkeä Venäjälle ja on sitä edelleen. Nato-Suomi on suurin uhka Pietarille ja sen ymmärtää jokainen.

Suomi on ydinaseiskun ykköskohde. Jos Bidee keksii jotain jäynää vaikka Vladivostokissa tai Beringin salmessa joka eskaloituu ydinsodan uhkaksi.. ennakoiva ydinohjusisku tehdään Suomeen. Näin se vaan menee vaikka tämä totuus kauheesti joitakin vähemmillä älynlahjoilla varustettuja kiukuttaa.

Kata

Wow sie se haastat että vennäinmaan turvallisuutta pittää varjella ja olla vaan hiljaa täällä ko ”ruotsisuomi” tapatti venäläisiä….Mikä ”Ruotsisuomi”?Ruotsi vei suomipojat väkipakolla sotimaan ja kuolemaan ihan oudoissa maissa..”Balkanin vuorilla taistellessa”,no hakkapeliitat oli mahtisotilaita mutta silti kävi näin…
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006086670.html

Me ollaan Suomessa polvillaan sinne sun tänne.Voihan älynlahjat.. 😀

Mites nuo Isovihan vuodet…1713-1721?Tässäpä just luin Ylivieskan kohtalonvuodet…Järkyttäviä kauheuksia teki venäläiset.

Juha

Enemmän tässä olen huolissani Suomen turvallisuudesta. Päätöksenteko karkasi nyt Suomen käsistä ja esim Puola voi aiheuttaa Nato maana tämmöisen konfliktin josta Suomi joutuu kärsimään.

Tästä skenaariosta vaietaan täysin julkisessa keskustelussa kun esim Mika Aaltola pitää monologiaan ylellä. Ehkä nåmä faktat vain hermostuttaisivat suurta yleisöä, joten tästä ollaan hiljaa.

Suomi on ollut lähes 80 vuotta puolueeton ja säilyttänyt itsenäisyytensä maanpuolustuksellisissa asioissa. Ei enää. Muut tekevät päätökset puolestamme.. niin kuin niin monessa muussa asiassa.

ville vallaton

Olet aivan oikeassa sillä Puolan nykyinen pääministeri vihaa syvästi venäläisiä ja kuuluu siihen etniseen ryhmään kuin Zelensky!

Ilkka Forsten

Koska olet ajatellut kysyä mistä se viha mahtaa johtua ? Jos itänaapurimme olisi ollut kuten normaalit valtiot, eikä mielivaltaan perustuva alistaja, voisi niillä toisillakin olla neutraalimpi suhtautuminen vaihtoehtona.

ville vallaton

Kannattaisi lukea Rotschildien historia sinunkin, n.1000 sivua, siletä löydät syyt eli pääsyy on aina ollut tälle etniselle ryhmälle valtion pankin valtaaminen tai perustaminen ko.maahan. Venäjälle Romanovien suvun hallitessa se ei onnistunut sillä tsaarit tiesivät keitä nämä kasaarit olivat. Jeltsinin aikana onnistuivat valtamaan joitakin pankkeja ja peristamaan ainakin yhden Bill Browderin johtaman, mutta Putin näki näiden Hodorovskien ym. juonen orjuuttaa Venäjä jälleen, siksi tämä katkeruus on nyt johtamassa WW III laajenemiseen! Talmudin mukaan kaikki maailman kulta kuuluu heille, joten heitä palvomalla kaikki onnistuu kun jaksaa kumarrella!

Ilkka Forsten

Ensinnäkään mitään kolmatta maailmansotaa ei ole, eikä tule, sillä Venäjän asevoimat on siinä hantissa ettei sillä ole kohta enää jalansijaa edes Ukrainassa. Venäjä häviää sen sodan ennen tämän vuoden loppua.

Jaa

Tämäkö on nyt sitten se syy miksi ryssät raiskaa lapsia ja kansalle valehdellaan koko ajan? Jos lasta ei raiskaa se orjuuttaa, venäläinen kasvatusmetodi?

Timo Kortelainen

Hyvä, just näin. Miksei Suomessa puhuta että Luxenburg aiheutta pelkoa, tai Tanska. Entä Belgia, Sveitsi tai kauhea Natomaa Norja. Miksei niitä pelätä? Koska ei tarvitse, ovat rauhallista kansaa toisin kuin ryssät joille on istutettu jokin hulluusgeeni jo ennen syntymää.

Juha II:en & valheen homostelun lapsi

Jotka ovat kaapanneet sinun mielesi, et edes pysty kaupassa käymään kun et tajua superJiin aivopesua ja kuinka ne kontrolloivat sinua.

Kata

EU on tehnyt niin jo pitkään….ja kävelee omien sopimustensakin(kun tarve tulee) yli niin miten Suomi voisi vaikuttaa mihinkään vaikka muuta luullaan?Me ollaan se rupsu saharassa näissä EU:n päätäntäelimissä ja se on minusta isompi virhe kuin Nato.
Me vain maksellaan muiden velkoja,siinä tehtävämme.EU luisuu yhä pahempaan itsevaltiuteen…ei päätä ei häntää koko touhussa.
No ja eikös EU ollut tae rauhasta Euroopassa?Millä lihaksella siis?Täysin pelkkää korruptoitunutta eliittiä koko steppaava junkkeri ja matamit päälle.Kukaan mistään kansalaisista ei heitä valinnut,nimitys ja that’s it.

En kuuntele yleltä mitään.Jo vuodesta 2015.

ville vallaton

Lopetin jo 2002 kaikki Ylen annon kuuntelut. EU:sta fixit OK

Lieväasteinen

Oikein. Voi olla NATO-jäsen kuulumatta EU:hun.

Natoon

Ai että karttaa katsomalla kaikki selviää. Siehän se vasta einstein oletkin! Sillähän ei ole mitään merkitystä, että mannertenvälisillä ohjuksilla kantavuus on yli 5000km ja risteilyohjuksillakin melkein 400km ja ne voidaan laukaista lentokoneesta. Vähemmillä älynlahjoilla ei tietenkään voi suhteuttaa noita matkoja kartalle ja todeta, että Pietarin tuhoamiseen ei Suomen maaperää tarvita. Tämän oli kyllä hienosti hoksannut esim. Venäjän YK:n varasuurlähettiläs ja todennut, että Suomen liittyminen Natoon ei vaikuta Euroopan turvallisuustilanteeseen millään tavalla.

Juha

Kiitos perustellusta kohteliaasta vastauksestasi. Mutta venäläinen ajattelutapa vaan menee näin. Se käy ilmi brittiläisen dailymailin artikkelista jonka linkitin alkuun. Nato-Suomi nähdään uhkana.. ”well, how else?” Putin voi vaihtua hullumpaan diktaattoriin jolla liipasinsormi on herkemmässä.

Suomen turvallisuuden kannalta entinen.. status quo.. olisi ollut parempi meille. Ed. kommenttiisu littyen.. ei se liittoutumattomuus ole ennenkään kauppaan vaikuttanut joten ei se ole mikään Natoon liittymisen peruste.

Natoon

Tämähän se just on kun Suomessa nämä näkemykset otetaan annettuna ja niitä ei saisi suomettumisen ajan tyyliin yhtään kyseenalaistaa vaikka aika on mennyt niistä ohi ajat sitten. Katsoppa nyt sitä karttaa tarkemmin ja mittaa paljonko on etäisyys natomaa Viron rajasta Pietariin ja paljonko natomaa Norjan rajasta Murmanskiin. Huomaat ehkä yllättäen niiden olevan lähempänä kuin Suomen rajat. Kremlissä nämä faktat on oivallettu jo kylmän sodan aikana eikä niitä enää tuoda turhaan esille.

Juha

Venäjällä on 6 natomaata rajanaapurina ja näistä Suomella tulee olemaan pisin yhteinen raja. Ja Pietarin låheisyys tekee meistä näin erityisen ikåvän vihollisen Venäjälle ja kohtelu tulee olemaan sen mukaista. Yhdysvaltain poliittisella johdolla on intreisseissä provosoida konflikteja ja proxysotia näillä rajoilla ja näin odotetaan lähitulevaisuudessa tapahtuvan. Meidän turvallisuus ei todellakaan tule paranemaan vaan päinvastoin. No natokantasi on sementoitu eikä se tule muuttumaan ennen kuin on myöhäistä. Näemme kun elämme mitä tuleman pitää.. toivokaamme että lapsemme eivät joudu kaatuneiden muistopäivänä suremaan menetettyjä lähiomaisiaan

Natoon

Eli nyt kun on poistettu Pietarin ja Murmanskin turvallisuusuhka pelkästään Suomen taholta geopoliittisin perustein niin Venäjän mahdolliselle hyökkäykselle on oltavat joku muu syy. Sehän on tietenkin Putinin märkäuni Euraasian imperiumista ja sen toteumisen tiellä on valitettavasti Nato. Eikä sotatoimien eteneminen Ukrainassakaan vakuuta millään lailla. Geopolitiikkaan vielä sen verran, että mahdollisia uhkia ajatellen Baltian natomaat ovat myös paljon lähempänä Moskovaa.

ville vallaton

Ehdotatko Suomen pommittavan Pietarin takaisin suoalueeksi! Murmask saattaa olla hieman kovempi kohde joten odotelleen nyt niitä ydinaseita USA:lta!

Ilkka Forsten

Ei meidän tarvitse pommittaa mitään jos itänaapuri vaan pysyy omalla puolellaan. Nykyään sillä on kova hinku päästä toisten alueelle joka saattaa tuntua aavistuksen oudolta, kun ei puheissa uhata ketään. Muuten vaan hyökätään suvereenin maan kimppuun, koukataan vielä varmuuden vuoksi toisen maan kautta, ( Valko- Venäjä ) ja kerrotaan että kyseessä on erikoisoperaatio jolla poistetaan jotain mitä ei ole edes olemassa.

Ilkka Forsten

Ennen tämän vuoden loppua Venäjä on ottanut pataan Ukrainalaisilta ja se mitä on jäänyt putlerille käteen, on köyhtyvä maa mikä on kaikesta taas jäljessä vuosikymmeniä.

Ilkka Forsten

Venäjällä surraan jo, ja ” sankarin hinta ” on luokkaa 70 € joka maksetaan omaisille. Saahan sillä ainakin limpun ja vodkapullon, mikä yleensä riittääkin suuremman kaipauksen hillintään. Poika lähti sotaharjoituksiin Valko-Venäjälle. Mutta sattui kuolemaan Ukrainan puolella kun natsit vauhkoontuivat ja hyökkäsivät rauhaa rakastavan venäjän kansan kimppuun. Tässä venäläisten virallinen selitys, ja täydestä menee, mutta vain siihen asti kun putinilta otetaan valta pois.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Viron raja on lähempänä Pietaria kuin Suomen raja. Kuinka monta kertaa Venäjä on käynyt kurittamassa Viroa?

Ilkka Forsten

Juha on vielä leikkikoulussa, ei kannata valistaa häntä näistä aikuisten asioista, ne tulee sitten ajallaan jos on tullakseen, mutta toisaalta epäilen lopputulemaa koska nykyään pilteille opetetaan vain trans-seksuaalista valistusta.

Ilkka Forsten

No miten se nykyistä hullumpi sitten pysäytetään, jos yhä leikitään hyvävelikerhon jäsentä ?

Jaa

Juha sanoi totuuden: Mutta venäläinen ajattelutapa vaan menee näin..
Kiitos juha juuri noin menee venäläinen ajattelu tapa ja kakanjauhanta mitä kirjoitat.

Ilkka Forsten

Mene nyt hel*****iin sen ohjus-iskusi kanssa. On ihan tolkuttoman lapsellista kirjoittaa skenaarioita USA:n suunnitelmista, jotka sitten johtaa suomeen kohdistuvaan ydinaseiden käyttöön. Mökinmummot uskovat tuota sepustelua, mutta ei kukaan jolla on vähänkään käsitystä reaalimaailmasta.

Ilkka Forsten

Kysyn vielä kerran. Montako ydinohjusta on Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa tai missään entisessä itäblokin maassa joista on tullut natomaita. Baltian maista viro latvia ja liettua jopa halusi alueelleen naton tukikohtia, mutta ei saanut, ja nyt yrität sanoa että meille ne tulee ja ohjussiilot kaupan päälle.

Mitenkäs Pietarista on tullut ykkösprioriteetti kun Moskova on pääkaupunki.

Timo Kortelainen

Propagandaa lietsot.

Timo Kortelainen

Höpöhöpö, ei myydä. Ihan älytön väite.

juu

Tottakai Suomen pitää itse saada päättää mitä tekee, mutta tyhmää on myös se että tahallaan ärsytetään naapuria jonka kanssa meillä on 1350km yhteistä rajaa
Vaikka kuinka haluttaisiin niin me ei tätä sijaintia pystytä muuttamaan.

Hh1488

Suomen pitää saada päättä eli kansan, nyt kansa ei ole saanut päättää. Kansanäänestys ja media näkyvyyttä naton puolesta ja vastaa tasan yhtä paljon, se on kansan äänestys ja rehellinen sellainen, demokratian kulmakiviä

juu

No sanotaanko nyt ihan suoraan, että mistä tahansa asiasta äänestäminen on täysin turhaa, koska media muokkaa ennen äänestystä ihmisten mielipiteen haluamakseen.
Kansanäänestys ei olisi kansanäänestys vaan median äänestys.

Markku Nieminen

Kuka ”naapuria tahallaan ärsyttääkään”!!!
Kyllä se on tuo iso naapuri meille, joka ärsyttää ja hyökkäilee kaikkien naapureittensa kimpuun. Se on fakta joka ei selittelyillä muutu miksikään.

ville vallaton

Kerropa minullekin kuinka monen naapurin kimppuun on Venäjä hyökännyt Putinin ollessa johdossa? Nato on hyökännyt keskeisessä Euroopassa Jugoslavian kimppuun vain hieman yli 20 v sitten, mutta ehkä tämä asia on liian kaukainen muistaa useimmille!

Kata

Kaipa tiedät miksi Nato tuli mukaan?Vasta 1999 kun Jugoslavian karkelot alkoivat jo lähes 10v aiemmin.Raakaa menoa sielläkin,näin ne väkisten yhdistetyt teki kun Neuvostolitto hajosi.
Titon aikana Kosovon albaanit olivat nauttineet autonomian suomista vapauksista. Serbialaisen presidentin Slobodan Miloševićin aikana tilanne muuttui hyvin toisenlaiseksi: Koska Kosovon serbivähemmistö syytti albaaneja syrjinnästä, Kosovon autonomia peruttiin ja Milošević antoi serbeille korkeimman vallan Kosovossa. Tästä eivät Kosovan albaanit pitäneet, ja osapuolten väliset väkivaltaisuudet kasvoivat. Lopulta konflikti levisi laajaksi sodaksi ja päättyi kansainvälisen yhteisön reagointiin ja Naton ilmaiskuihin serbejä vastaan. Kosovon parlamentti äänesti itsenäisyyden puolesta ja irrottautui Serbiasta helmikuussa 2008.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Kata
ville vallaton

Miksi siihen tarvittiin USA:n pommittajat?

Kata

Natossa on aika monta maata,tiedoksi,Nato ei ole USA yksin…”kansainvälinen yhteisön reagointi..”
Olisiko herra Milosevitsi siis saanut jatkaa kansanm***aa???Loputtomiin?Ei se ole yhden tahon päätös ollut että nato tuli mukaan.
Televisiossa suorana lähetyksenä Milon pikku keikkoja…niinkuin maailma on nytkin.Näemme mitä tapahtuu ja emme voi mitään.Mediat lässyttää.

Muistatko miksi Nato perustettiin?

ville vallaton

USA:n intressi oli Albania ja Bosnia!

Kata

USA:n??? Ai jaa…. 🙂

Ilkka Forsten

Koska Serbit jotka ovat slaaveja kuten venäläisetkin, tekivät kansanmurhaa ja sotarikoksia joka paikassa, ihan kuten putin tekee parhaillaan Ukrainassa.

Ilkka Forsten

Kenen pommittajat siihen olisi pitänyt laittaa niiden sijaan ? Tiedätkö sitä että se operaatio tuli USA:le todella kalliiksi. Ei pommien hinnassa, vaan siksi että Serbit ampuivat alas silloisen USA:n ilmavoimien suurimman salaisuuden F – 117 hävittäjän, minkä he pääsivät tutkimaan läpikotaisin. Se tarkoitti sitä että koneesta tuli saman tien miltei hyödytön tekele, ja se poistuikin sotanäyttämöiltä jääden vain kansalliskaartin käyttöön.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Lieväasteinen

Georgiaan ja ainakin kahdesti Ukrainaan on hyökännyt. Georgian sodan aikana johdossa oli nimellisesti Medvedev, mutta todellisena johtajana ja päätöksentekijänä oli Putin.

juu

No se nyt vaan on fakta, jos olet 150 kilonen lihaksikas ukko, niin sun 50 kilonen naapuri on ihan hiljaa.
Ja jos et vielä ymmärtänny niin me ollaan se kukkakeppi.
Ehkä se ei niin pitäisi olla mutta niin se vaan on.

Lieväasteinen

150-kiloinen lihaskimppu on NATO, 50-kiloinen uhkaileva, kiljuva ja puukkoa heiluttava röyhkimys, sekakäyttäjä ja sekopää on Putinin Venäjä.

Jaa

se sataviiskytkiloinen hormooni häiriö naistenhakkaaja kuitenkin kaatuu jos yrittää sitä normaalia naapuria jolla on paljon normaali naapureita…

Ilkka Forsten

Sijantia ei pystytä muutamaan, totta, mutta voimme muuttaa tilanteen sellaiseksi ettei naapurillakaan ole aihetta eikä uskallusta kokeilla rajan siirtoa.

Ilkka Forsten

Toisaalta Putininkin pitäisi ymmärtää sama lähtökohta ( yhteisen rajan pituus ) kuin myöskin se, ettei suomi olisi lähelläkään NATO:n jäsenyyttä, ellei ukrainan hulinat olisi alkaneet. Emme me juosseet USA:n syliin vielä siinä vaiheessa kun venäjä omi Krimin itselleen. Kyllä se peiliin katsomisen paikka on ihan järkevästi sanottu, ja se että me varmistamme turvallisuutemme, ei pitäisi olla millään tavalla pois venäjän turvallisuudesta ellei taustalla ole sittenkin ollut ajatusta etupiirijaoista.

juha II

Venäjä tekee ”siirron” shakkilaudalla!

Sitten voidaankin itkeä, vaikka wanha sananlasku kertookin: ”Ken leikkiin ryhtyy. Se leikin kestäkööt.”

Ja tässä muuttuneessa tilanteessa Suomen miesten ja naisten sietää harkita sitä, että oliko poliittinen eliitti sitten niin paljon viisaampi kuin tyhmä kansa, joka lienee yhtä tyhmää tykin ruuaksikin.

Mutta vaikka WWII aikaisessa laulussa ”Elämää juoksuhaudoissa” lauletaankin ”kohtalon” aikaan saaneen vallitsevan tilanteen eli sodan, jonne sotilaat ovat joutuneet.Se ei merkitse sitä, etteikö omaa harkintaansa voi käyttää silloinlkin, jos mielensä takana tuntuu siltä, että olikohan tämä nyt aivan väistämätöntä. Ja olisiko sittenkin voinut tehdä valtioviisaampia ratkaisuja, joiden puolesta etenkin presidentti J. K. Paasikivi (1870-1956) huusi naama punaiena jo silloin tyhmille suomalaispoliitikoille, joilla ei ollut ymmärrystä ymmärtää Suomen geopoliittista asemaa silloisen Neuvostoliiton rajanaapurina. Joka silloin – uskomatonta kyllä – jätti Suomen itsenäiseksi silkkaa hyvyyttään.

Mutta kuten jälkeenpäin on selvinnyt Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalin (1879-1953) sanoi Liittoutuneiden kokouksessa länsiliittoutuneille, että ”Maa joka on taistellut niin urhoollisesti vapautensa puolesta. Ansaitsee itsenäisyydensä”.
Mitä tulee länsiliittoutuneisiin. Heitä ei Suomen kysymys kiinnostanut pätkääkään ja Baltian maat sekä Puola olivat yhtä ”korkealla” heidän papereillaan sovittaessa sodanjälkeisistä järjestelyistä Euroopassa.

Stalinin lausunto ei toki estänyt Neuvostoliittoa uhkailemasta Suomen miehittämisestä vallankin kun se ei ollut tyytyväinen saksalaisten ja suomalaisten keskinäiseen peliin Lapin sodan alussa.Kolloin molemmat osapuolet välttelivät tekemänsä sopiumuksen mukaan suoria keskinäisiä taisteluita toisiaan vastaan.

Ilkka Forsten

Stalin sanoi paljon muutakin, kuten sen että ukrainalaisten on alettava kolhoositalouteen ja kun ei alkaneet, vietiin leipä käsistä ja murhattiin miljoonia nälkään.. Voisiko olla että tämäkin muistetaan ukrainassa, ja yksi syy sille ettei uskota nykyisen ” stalinin ” juttuihin ? Venäjä muuten varastaa parhaillaankin viljaa ukrainasta ja yrittää kaupitella sitä Lähi-itään ja Afrikkaan, että niin mukavaa joukkoa tuossa itärajan takana on.
Paasikivi sanoi myöskin näin. ” Suurvalta on aina imperialistinen. ” Mietipäs sitä viisautta, ja eikös se ole nyt jo nähty mihin putin pyrkii ?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Juhan II:en venäläisen homostelun tulos

Ei kun ne oli kaikki muut esim.israelilaiset maanviljelijät, venäläinen on aina syytön kaikki on jonkun muun syy monesti israeliläisen putkihitsaajan.

Ali

2015 Tuli Suomeen tuhansia turvapaikanhakijoita,jotka laittaa hyvää sapuskaa ja heidän kanssa  on mahtavia pelihetkiä!
Venäläisetkin osaa laittaa hyvää sapuskaa,ja niittenkin kansa varmaa tulee mahtavia pelihetkiä,,,en tiedä sitten, että osataanko me Suomalaiset venäläisten pelejä?

Lieväasteinen

Noita mahtavia pelihetkiä on jo ollut yllin kyllin Ukrainassa, jossa ryssä raiskaa kaikkea mikä liikkuu. Eli yhtä mukavia kavereita kuten rodullistetutkin.

Irma Latokartano

Olisin toivonut ns. Kylmän sodan aikana eli 70-luvulla, että Neuvostoliitto ei olisi värvännyt KGB:n palvelukseen karjalaisia, usein vähävaraisia ihmisiä vakoilemaan suomalaisia. Itse jouduin sellaiset ”myyrän” kohteeksi Tverin lähinnä kielikurssiksi tarkoitetun mutta myös muunkin Venäjän silloisiin eri instituutioihin ja tapoihin tutustumismatkallani. Minulla oli puhtaat ja vilpittömät ajaukset mielessäni, ja halusin nähdä, millaista elämä oli omin silmin nähtynä. Hyvää oli, että tavalliset venäläiset osoittautuivat mukaviksi ja ysävällisiksi. Tosin siellähän oli paljon Suomen läheisestä Karjalasta paenneita vanhuksia, jotka pakenivat ruotsalaisia. Halusivat säilyttää ortodoksien uskontonsa. Se oli ns. Taistolaisuuden aikaa, Tampereella oli voimissaan opiskelijapiireissä muun muassa.

Hh1488

Ja kumpa kgb ja stasi eivät olisi soluttautuneet länsimaallaiseen elittiin

Puolueeton

1943 neuvotteluissa usa, uk j nl Stalin esitti ehdoiksi Suomen rauhansopimukselle
1. Suomi katkaisee yhteydet Saksaan.
2. Rajoiksi tulee 1940 aseleposopimuksessa sovittu
3. Suomi asettaa rauhanaikaisen armeija
4. Sotakorvauksina noin 50% aiheutetuista vahingoista.
Ei siis vaadittu itsenäisyyttä. Tämä ei käynyt meille, joten sodittiin vielä vuosi. Maata katosi lisää ja korvaukset kohosivat.
Merkille pantavaa oli venäläisten kunnioitus itsenäisiä suomalaisia kohtaan, vaikka suomalaiset olivat Saksan avulla aikoneet luoda Suursuomi unelmaa.
Nyt on taas hulluja unelmoimassa tällä kertaa voittajaksi kuviteltu Nato (USA).
Venäjä ei ole vielä päättänyt reaktiotaan suunnitelmiin. Suomessa vihaa ja valhetta levittävä Yle ja lehdet. Yksi helppo mahdollisuus varoittaa olisi murentaa vihapuheen välineet.

Lieväasteinen

Jaltan ja Potsdamin konferenssien jälkeinen maailmanjärjestys, johon ilmeisesti viittaat, on lakannut olemasta 24.2.2022, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Tai itse asiassa se lakkasi olemasta jo vuonna 2014, kun Venäjä vei Ukrainalta Krimin ja aloitti sodan Donbasissa. Mitään ”venäläisten kansanmurhaa” Donbasissa ei ollut, konflikti on ihan keinotekoinen ja Kremlistä käsin järjestetty.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Kumma, että joillekin tuo Suur-Suomi ajatus, siis liittää suomalaisten heimojen alueita Suomeen, pois NL:n vallasta, on ikään kuin kauhea asia. Samaiset lumemoralistit eivät kuitenkaan näe mitään pahaa siinä, että NL/Venäjä pitää valtansa alla kaikenlaisia kansoja ja jopa sortaa niitä sekä valloittelee edelleen alueita toisista maista.
Heidän mielestään Venäjä saa valloittaa mitä haluaa ja se on oikeutettua. Venäjä saa ylittää naapurimaiden rajoja mielensä mukaan, mutta Suomea sättivät siitä, että esim. viime sotien aikaan ylitettiin Suomen vanhat rajat, ikään kuin se olisi ollut rikos, että sodassa työnnetään rintama pois omasta maasta.

gameover

Siinä mielessä tämä on hyvä muutos tai jatkumoa muutokselle että tietää aina tarkemmin ketkä ovat nationalisteja ja ketkä globalistien nöyristelijöitä ja kätyreitä. Toisin sanoen nekin jotka esittivät nationalisteja ja keitä haukuttiin ties miksi ovat todellisuudessa nationalisti larppaajia. En tosin ehkä olisi uskonut kuitenkaan että niin pieni osa suomalaisista on enään oikeita nationalisteja eli aikuisten oikeasti itsenäisyyden puolella. Mutta edelleen hyvä juttu että porukka pienenee kenestä tarvii välittää ja ketä pitää suojella. Voi paremmin ohjata omatkin resurssit ja energiat niille ketkä sitä ansaitsevat.

Ville Vallaton

Erinomainen kannanotto sillä Niinistö ei ole nationalisti vaan globalisti. Sanna Marin Scwabin neitokaisia ja kansainvälinen on ajatus jo silloin kun oikea isä vaihdettiin naiseksi! Mitään ei ole opittu, joten Karjalan mäntyyn päätä hakataan mikäli ehditään sinne asti!

Ilkka Forsten

Ei olisi uskonut että Suomessa on vielä 2022 niitä joille Venäjä näyttäytyy iloisena ja tasapuolisena kumppanina.

Puolueeton

Ilkka ei ymmärrä eroja nykypolitiikassa. Tasa-arvoa ei ole eri kokoisten mielipiteiden välillä. Mitä hyötyä mielikuvissa olisi Natosta, ellei Usa olisi Suomea isompi? Jopa isokenkäisempia on aina kumarreltava oman etunsa tähden.

ville vallaton

EU on toiminut USA:n sylikoirana ja pakotteita Venäjää vastaan on järjestelty jo heti Putinin Münchenin puheen 2007 jälkeen.

Hh1488

No jos joku on niinistöä luullut nationalistiksi, on elänyt melkoisessa kuplassa, niinistö on itse sanonut jo 30 vuotta sitten että on globalisti

juu

En pidä venäjästä yhtään, eikä venäjään voi koskaan täysin luottaa, mutta miettikääpä mitä nyt tehdään Ukrainan sodan varjolla.
Viimeisetkin itsenäisyyden rippeet luovutetaan pois, ja voitte olla varmoja että kohta ennen Suomi nimellä tunnettu maa on pieni osa jotain eurostoliittoa.

Eetu

Tämä itsenäisyyden poisluovuttaminen oli alkanut jo paljon ennen kuin Putinin harhat saivat hänet hyökkäämään Ukrainaan.
Viimeinen niitti siihen tuli, kun Suomi nyt on osa velkaunionia, jossa pohjoinen porukalla maksaa etelän vetelien dolce vitan, lyhyet työviikot, kotiremontit ja neljän päivän työviikon ansioiden alentumatta.

Lieväasteinen

Muuten hyvä kommentti, mutta on unohdettu sota, jota Venäjä käy nyt koko Länttä ja koko maailmaa vastaan. Ja Ukraina puolustaa nyt koko Eurooppaa, ihmiskuntaa ja sivilisaatiota. Ensin on kukistettava tuo yhteinen vihollinen eli putinismi, sitten vasta globalistit ja wokettajat.

Kekkosta ikävä

Ukraina puolustaa nyt koko Eurooppaa, ihmiskuntaa ja sivilisaatiota.”
Nyt on kyllä pakko kysyä, että oletko Hesarissa töissä?

Lieväasteinen

En ole siellä töissä, mutta priorisointini on muuttunut 24.2.2022 jälkeen. Ennen oli voitettava ensin globalismi wokeineen, ja putinismista ei ollut niin paljon haittaa. Nyt ensin on voitettava yhteisvoimin vihollinen ja ihmiskunnan pahin uhka eli putinismi, ja sitten käydään taas globalismin kimppuun. Eli taktinen vetäytyminen on nyt tehtävä ja toimittava noudattaen periaatetta ”viholliseni vihollinen on ystäväni”, vaikka muuten vastenmielistä olisi. Valinta ruton ja koleran väliltä, olen jo monta kertaa toistanut.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Kekkosta ikävä

Oletko tutustunut kuinka syvältä Ukrainan sotaan vai ainoastaan valtamedian kautta? Ja mitä mieltä olet kun Persutkin paljastuivat globalisteiksi, olisiko mahdollista, että Ukrainassakaan kaikki ei ole sitä miltä päälle päin näyttää?

Kata

Olemme jo!Valitettavasti!

Lieväasteinen

Onko siis parempi olla osana Venäjän federaatiota?

Ilkka Forsten

Ja millä tavalla NATO poistaa Suomelta itsenäisyyden kun vastapuolella on venäläiseen äärinationalismiin ihastunut putin, jonka sanomisiin ei voi kukaan enää luottaa ?

Hh1488

Putin on kommunisti ja kommunismi on globaali aate

ike

Siinä mielessä että haluaa alistaa ihmiset oman ideologiansa alle, halusivat he sitä tai eivät.

Lieväasteinen

Eli logiikkasi mukaan oikea nationalisti on putinisti ja ryssän nuoleskelija. Onko Suomen siis parempi kuulua ns. venäläiseen maailmaan kuin Länteen? Ryssä tulee, raiskaa vaimosi, siskosi ja lapsesi, vie kotoasi mitä haluaa ja amp*u sut päähän, kun tupakkaa sulta ei löydy. Näin ryssä toimii nyt Ukrainassa ja on aina toiminut kaikissa käymissään sodissa. Tätäkö venäläistä maailmaa Suomeen kaipaat? Ryssä on (taas) riisunut namionsa 24.2.2022. Mikäli et tuota tajua, olet vajakki tai kirjoitat tuota skeidaa ryssän trollina ihan tahallisesti.

John Quiman

Hyviä välejä ja yhteistyötä voi pitää yllä jatkossakin. Sehän riippuu Venäjästä. Putin on tietysti sitä mieltä, että Suomea ei uhkaa mikään – juuri nyt. Nato-jäsenyys häiritsee Putinin suunnitelmia, joten onhan se virhe hänen pohdintoihinsa nähden.

ike

Juuri näin. Kaikki on virhettä mikä rajoittaa venäjän mahdollisuutta puuttua naapurivaltioiden asioihin.

mielipiteitä joita ei enää saa esittää

21.9.2017
Kenraali Hägglund pitää Naton laajentumista virheenä –
 ”Siinä on käynyt kuin koiralle, joka ajetaan nurkkaan”
En halunnut Suomea osaksi tätä sotilaallista rupusakkia.
Hän luonnehti kirjaa Suomen Nato-jäsenyyteen vähintäänkin varauksellisesti suhtautuneiden kirjoittamaksi. Oman kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen Hägglund kertoi muuttaneensa myönteisestä kielteiseksi muun muassa sen vuoksi, että havaitsi Itä-Euroopan uusien jäsenmaiden ajaneen liittymisen jälkeen alas oman puolustuskykynsä.
Kirjassa Hägglund toteaa pelkäävänsä mahdollisen Suomen Nato-jäsenyyden romahduttavan maanpuolustustahdon.
– Tämä olisi Nato-jäsenyyden suurin kielteinen vaikutus.
 Toinen iso negatiivinen seuraus olisi suhteemme Venäjään.
Kenraali Gustav Hägglund varoittaa seurauksista, joita Suomen Natoon liittymisellä olisi. Vaikka juridista velvoitetta Naton kaukotoimintaan ei olisi, käytännössä liittoutuminen johtaisi keskittymään siihen. Tämä taas merkitsisi yleisen asevelvollisuuden ja kansallisen puolustuksen alasajoa, varoitti Hägglund radion ykkösaamun haastattelussa maanantaina.

Vakaus vaakalaudalla -kirjaan on kirjoittanut myös muun muassa kansanedustajat 
Erkki Tuomioja (sd.) ja Seppo Kääriäinen (kesk.) sekä professorit Pekka Visuri
 ja Markku Kivinen
huh huh kun on mielet muuttuneet

Visio

ehkä näiden nato kiimaisten tavoite onkin juuri tämä
Suomen Nato-jäsenyyden romahduttavan maanpuolustustahdon.
joka johtuu siitä ettei enää tunne puolustavansa kotimaataan vaan
Kokoomuksen himoitelemaa EU LIITTOVALTIOTA
tällä nato jäsenyydellä on joku suurempi tarkoitus
joka pimitetään meiltä
ja se liittyy tähän Globalisti liberaalien Great Resettiin
Kun nämä ORPOT vetävät maailman liberaali demokraattien yksipuolue järjestelmä diktatuuriin
Biden -USAN NATON AVUSTUKSELLA
Välittämättä sen tavoitteen uhreista
tulevista amputaatoista sota tantereilla inarissa

Hh1488

Ite oon niin kauan vielä reservissä kun Suomi ei kuulu Natoon. Sitten jos niin tapahtuu, eroan reservistä

Ilkka Forsten

Ruotsi ei ole ollut natomaa, mutta ajoi Olof Palmen aikana maansa armeijan alas. Jostain syystä Hägglund ei mainitse tätä. Kenraali on pihalla kuin lumiukko, väittäessään ettei suomalaiset enää natoon liittymisen jälkeen olisi valmiita puolustamaan maataan. Eihän natoliitännäisyys tarkoita oman armeijan lakkauttamista, koska se olisi jo normaalijärjellä ajatellen typerintä mitä voi kuvitella. Me emme ole itäeuroopan maa, eikä liittoutuminen velvoita mihinkään USA:n armeijan tukemiseen tai osallistumiseen, ties mihin kahakkaan jossain päin maailmaa. Erkki Tuomiojan kommentit tulevat suoraan 1960 luvun taistolaispiireistä, joten sillä ei ole mitään painoarvoa. Kääriäinen puhuu kuten keskustalaiset aina, siis myötäilee jotain eikä ole mitään itsenäistä sanottavaa, ja professoritko tämän maan armeijaa komentaa, no ei todellakaan.

Hägglundia en paljoa tunne mutta tuo seura missä hän esiintyy on minulle ainakin tarpeeksi epäillä johtopäätöksiä.

Lieväasteinen

Hägglund sanoi näin 21.9.2017. Mitä hän sanoisi 24.2.2022 jälkeen, kun tilanne on muuttunut ja paljon?

Ilkka Forsten

Tuo oli hyvä huomio. Uskon että monet armeijan piirissä olevat henkilöt on olleet suurimmalta osaltaan länsimyönteisiä, mutta olosuhteet ja poliittinen ilmapiiri pakotti puhumaan itänaapurista hyväksyttävällä tavalla. Mielipiteet ennen Ukrainan tapahtumia ja sen jälkeen, ei ole sama asia.

Natoon

Ihmetyttää kyllä miten Hägglund voi ollakin noin pihalla ja ollut vielä joskus puolustusvoimain komentajakin. Eikö se seuraa yhtään mitä esim. Viron Kaitseliit tekee tai Latvian Zemessarze tekevät. Ollaan niin kaukana kuin olla voi oman puolustuskyvyn alasajamisesta.

Runtiti-pou

Hägglund on aina möläytellyt sellaisia pullautuksia, että täytyy olla KGB:n mies

Kyllä maakunta maksaa

Tällä hössötyksellä rikottiin sekä Pariisin rauhansopimusta että voimassa ollutta YYA-sopimusta.

Kuinka moni muuten tajuaa että nämä hakemuksen ajaksi myönnettävät ”turvatakuut” tarkoittavat vain sitä että NATO-henkisiä politikkoja ei voi syyttää mistään? Ja että ne saavat diplomaattisen koskemattomuuden niin pitkäksi aikaa kuin NATO on olemassa?

Politikot pääsevät kuin koira veräjästä ja kansa maksaa taas kerran raskaasti. Mutta ehkä kansa ansaitsee kohtalonsa kun on äänestänyt valtaan noin tyhmiä politikkoja.

Kamala virhe

Hybridikeskus (jolla syytesuoja), RK-62 rynkkyjen korvaaminen jenkkien leluaseilla, romurauta F-35, jne.
NATO:n on menty jo vuosia.
Natottajat vihaa kansanäänestyksiä.

Ilkka Forsten

En ihan hevillä usko että Suomen armeija vaihtaa nykyiset rynnäkkökiväärinsä Amerikkalaiseen, koska maasto-olosuhteemme ei suosi kevytluotista patruunaa. Itse asiassa jopa jenkit ovat alkaneet puhumaan raskaamman kaliiberin puolesta, jolloin se vanha mutta luotettava 7.62 tai eri nimellä ilmaistuna .308 Win nousee esiin.

Jenkkien .223 kaliiberin luodista osuman saaneelta voit kysyä onko se lelu ? Avomaastossa sen hyödyt tulevat esiin, metsäisessä maastossa ” risuherkkä ” luoti ei oikein vastaa tarkoitustaan.

ville vallaton

On myönnettävä, että taidat olla ainoa täällä minun lisäksi joka ymmärtää yhden ja kahdenkäden tuliasiden eron. Kaliiperilla on odella eroa ja silloin kun ammutaan metsäisessä maastossa niin raskaammat kuten 7,62×39 verrattaessa 5,6 Nato patruunan luodit ovat vähemmän herkkiä esim. oksille tai pienille puille. Monet kaipaavat takaisin 7,62×51 Nato patruunaa ampuvia FAL aseita tai M 14.

Ilkka Forsten

M -14 kivääri oli hyvä ase. Painava tosin mutta tehokas. Vietnamin sota oli se käännekohta kun vaihto silloin uuteen, Colt AR- 15 M – 16 A1 kivääriin tehtiin, Koreassa mentiin vielä vanhalla sotaratsulla. Sanotaan että syy vaihtaa M – 14 uuteen ” mustaan kivääriin ”, kuten Colt:a nimitettiin, oli kaksijakoinen. Ajateltiin että pienempi kaliiberi riittää tekemään sen mitä halutaan, ja ase on kevyempi kanniskella + että sotilas voi ottaa mukaansa enemmän patruunoita.

Liittolaismaan, siis Etelä – Vietnamin pienikokoiset sotilaat pelkäsivät suurta ja voimakasrekyylistä m – 14 mallia, joka oli epäilemättä heille ruumiinrakenteen huomioiden todellakin liian tuhti paketti. Patruunahan ei ollut . 308 vaan .30-06, siis vieläkin voimakkaampi 7.62 millinen.

Asesuunnittelija Eugene Stoner oli uuden kiväärin luoja ja kehittäjä. Kirjainlyhenne AR tulee sanoista Armalite Rifle, joka oli alkuperäinen kiväärin kehitystyössä mukana ollut yhtiö. Se ei kuitenkaan pystynyt ottamaan niin suurta tuotantokapasiteettia vastuullen mitä olisi tarvittu, ja niin valmistajaksi päätyi Colt. Lastentaudit vaivasivat uutta mallia, ja kehittelykin maksoi. Lopulta saatiin aikaan M – 16 A1 versio, joka toimi vaikka siinäkin oli vielä puutteensa. Stoner kehitti aseen tietylle, erittäin puhtaasti palavalle ruudille jolla se toimi ilman ongelmia. Sitten mukaan tuli kenraalit, ja varsinkin ne joilla oli osakkeita paitsi colt:n tehtaista, myöskin ruudin valmistukseen erikoistuneista yhtiöistä. He ilmoittivat että stonerin vaatimaa ruutityyppiä ei tarvita, huonompilaatuinenkin kelpaa. Tästä tuli emämoka, mikä maksoi monen sotilaan hengen tositilanteessa.

Aseen rakenne oli herkkä likaantumaan, eikä sitä helpottanut millään tavalla epäpuhtaasti palava ruuti. Aseessa ei ollut AK-47 tyyppistä viritysvipua lukossa, ja jos patruuna tai hylsy jumittui kesken leikin, se olisi vaatinut aseen purkamista. Siihen ei ikävä kyllä ole silloin aikaa, ja sotilas joka tähän ongelmaan törmäsi, maksoi siitä puutteesta hengellään. Kivääristä tuli vähemmän haluttu, ja moni haikaili vanhan mutta luotettavan M – 14 mallin perään. Sittemmin vika korjattiin ja samalla aseeseen alkoi saamaan 30 patruunan lippaita. ( Alkuperäiset olivat 20 patruunaa. ) Kivääriä modernisoitiin lukemattomat kerrat sitten Vietnamin sodan, ja yhäkin se on USA:n armeijan peruskivääri. Kevyt .223 ( 5.56 mm ) luoti on avomaastossa hyvä koska siinä on suorempi lentorata, ja sen nopeus tekee siitä osumahetkellä kohtalokkaan pienuudestaan huolimatta. Rekyylistä voi sanoa että se ei ketään pelota, eikä kiväärin paino ole este pienemmällekään sotilaalle. Mutta sitten tulee se haitta. Risuherkkyys. Luoti ei tarvitse paljoakaan osumaa johonkin esteeseen kun se muuttaa suuntaa. Tästä syystä se ei sovellu metsäiseen maastoon jota esimerkisi suomessa on paljon. Hiekka-aavikolla edut kyllä tulevat esiin. Jenkit ovat tämän myöskin ymmärtäneet, ja käsittääkseni heillä on kehitteillä raskaampaa luotia ampuva kivääri. Mikäpä muukaan kuin se vanha 7.62 mm, mutta ei enää .30-06 variaationa. Aika näyttää mitä tuleman pitää. Se on kuitenkin varmaa ettei koko arsenaalia vaihdeta yhdellä istumalla, se olisi paitsi tuotannollisesti kallis, niin myöskin hidas muutos.

USA:n armeija ei ole yleensä kovin ripeäliikkeinen vaihtamaan aseistustaan. Vanha Colt M 1911 Government pistooli toimi vuodesta 1911 vuoteen 1986 virallisena palvelusaseena. Sitten sen korvasi Beretta M1A1 versio, joka vaihtui uuteen Sig-Sauer M-17 malliin vuonna 2017. Aika näyttää kuinka pitkään se pysyy sivuaseena ? Todennäköisesti pitkään, ellei siinä ilmene mitään olellista lastentautia. Tässä tämä tietopaketti tällä erää, toivotaan että edes joku sai siitä jotain itselleen.

John Quiman

Ei ole YYA enää voimassa. Pariisin rauhansopimusta voikin rikkoa, kuten muitakin sopimuksia. Näyttihän NL, Venäjä, mallia 1939, kun se heitti hyökkäämättömyyssopimuksen roskikseen ja hyökkäsi.

Matti

NATO KIIMAILIJAT ETTÄ VOI OLLA PUTKIAIVO PORUKKAA SAHANPURUT KASTUNEET NO KAIKKI NE PITÄÄ LAITTAA ETURINTAMAAN NATOA PUOLUSTAMAAN PELKKÄ MENO GOOD BUY NOT COMING BACK

Piikkilampaat

Eiköhän tuo kommentti paljastanut aika paljon teidän putinistien pääkopan sisällöstä.

Kata

Laita Matti piste(pilkkukin käy) joskus niin on hieman helpompi lukea tuota caps on tekstiä…on niin pötköä että vilisee silmissä! 😀
Ja rauhoitu,calm down ,ei mittään hättää!Kaikki on hyvin!

Ilkka Forsten

Kaikkieikäsitämitentärkeääonlaittaapilkutjapisteetoikeillepaikoille. Onneksiminäenolesellainen..

Kata

😀

Ville Vallaton

On meillä voimassa Venäjän Federaation kanssa tehty sopimus vuodelta 1992 ja sitä ei ole virallisesti irtisanottu eli Suomi on nyt se sopimusrikkoja ei Venäjä!

Kata

Oivoi gauheeta….Nysse se suuri johtaja suuttuu.Ollaan me kauheita,sopimuksia rikotaan koko ajan …ai niin mutta poikaset pääsi 2015 ko sopimus oli…kuulemma jossain kansainvälisessä.
Lauletaan siis internationaali! 😀

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Kata
ike

Sopimusten rikkominen, tavalla tai toisella, on nykymaailmassa pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

John Quiman

Siinä 1992 sopimuksessa ei kielletä liittoutumista, joten sopimusta ei ole rikottu.

Ilkka Forsten

Onneksi Venäjä EI OLE rikkonut MITÄÄN kansainvälistä sopimusta, se on käynyt pyhäkoulusotaansa, ja ollut nuhteeton hyökkääjä, niinhän ?

ike

Poliitikot ovat tyhmiä mutta täytyy myös ymmärtää että joskun he tekevät oikeitakin päätöksiä, kai sattumalta, osin ne menevät yleensä katekoriaan: löytää se sokeakin kana jyvän joskus.

Nationalisti

Se on iso ja poliitikoiden suunnalta tarkoituksellinen virhe, ohjeet tulevat muualta ja Suomesta siirretään valtaa pala palalta ylikansallisiin käsiin.
Niinistö on pahimpia pettureita koko historian aikana.
Itsenäinen tämä valtio ei ole kuin paperilla.

gameover

Virkistävää nähdä tuollaisia järkiperäisiä kommentteja. Jatkossa moiset lausahdukset luetaan luultavasti vihapuheeksi ja vähintään (esi)moderoidaan pois kaikkialta vähin äänin.

Ilkka Forsten

Syytä ainakin olisi…

Ilkka Forsten

Muuta Venäjälle, ja katsotaan kummalla meistä on mukavampi tulevaisuus.

Zardex

Virheitä on tahallaan tehty, ja kansalta salassa, vähintään yli 30 vuotta. F-18 osto. kaksimoottorinen moniteimikone voitti keveiden yksimoottoristen tarjouskilvan… ja oli kaksinkerroin ylihintainen ja tuli vielä siitäkin yli kaksinkerroin kalliimmaksi… ja USA ei ole maksanut takasisinostoina edes 10% luvatusta… on siis jättänyt yli 7 miljarin euron verran maksamatta takaisinostoina… tälläisen jo kolmekymmentä vuotta Suomea sselkäänpuukottaneen tahon kanssa sitten kuvitellaan saavutettavan luottamukseen perustuvia turvatakuita…

ville vallaton

Aivan oikein sillä USA ei koskaan tee vastaostoja ja siten myös kävi Hornet F-18 oston yhteydessä! Luottamukseen perustuvat lupaukset ovat aivan samanlaisia kuin Afganistanin armeijan johdolle annetut! Miksi kukaan voi luottaa USA:n lupauksiin kun valtionjohtajat USA:ssa vaihtuvat usein jopa 4 vuoden välein.

Ilkka Forsten

Millaiset turvatakuut olet kuullut putinin antavan ? Laitetaan tähän vielä kiusaksesi tieto siitä että suomalaislentäjät ovat harjoitelleet myöskin niin sanottuja vaijerilaskuja, siis tukialukselle laskeutumista niillä monitoimikoneillaan. Ja ennen kuin älähdät, niin kerron että vaijerilaskua harjoiteltiin mahdollisen pakkolaskun varalta. Se kun sattuu olemaan paras tapa jarruttaa jos meinataan mennä pitkäksi platan päästä, eikä tukialusta ollut mailla halmeilla. Keinoa voidaan käyttää myöskin maatukikohdissa. Niillä muilla himmeleillä sitä ei voi tehdä.

Apropoo, mikä kone olisi silloin 30 vuotta sitten pitänyt valita ? Anna kun arvaan. Polikarpov I-153. kaksitasoisena ja puu / pressukangasvalmisteisena, sekä kaksilapaisella potkurilla ilman säätömahdollisuutta varustettu kone olisi ollut todella mahtava näky sotatantereen yllä. Avo-ohjaamon etuihin kuuluisi lisäksi runsas ja hapekas kyyti, joka tarjoaa lentäjälle selkeän tilannekuvan, vaikka muuten olisi suht hapetonta. Silmukkaa ei tosin voi heittää, sillä kaasutin ei salli kääntymistä selälleen koska se rykii ja pätkii ikävästi. Aseistus olisi riittävä ottaen huomioon ettei kantama saa olla lähellekään Vaalimaalta Pietariin. Kaksi 7.62 mm konekivääriä, toki tahdistimella varustettuna, ei loisi liiallista pelotetta venäjälle. Kone oli jo silloin jokasään hävittäjä, sillä pystyi lentämään auroingonpaisteessa ja selkeällä ilmalla yhtä vaivattomasti. Seitsemänsylinterinen tähtimoottori, olisi ollut myöskin sopiva käyttöämme ajatellen, sillä pienen maan joka vielä haikaili pääsystä natoon, ei voinut kuvitella törsäävän kaksimoottorisiin bensarohmuihin joihin suurvalloilla on varaa. Venäjä olisi tehnyt vastaostoja, eli ostanut meidän kauttamme länsimaista teknologiaa käyttääkseen sitä kaikkeen hyvään, kuten ydinohjuksiinsa.

Varaosavalmistus olisi epäilemättä saatu meille, sillä Kiikoisten Keppi & saha Oy:n tuotantovastaavat olivat varmoja, että pystymme sahaamaan mäntyrimaa kolmivuorossa. Marimekko olisi voinut valmistaa kankaat joilla tasot ja runko päällystetään, ja Nokian kumi Oy vulkanoisi umpikumipyörät hetkessä. Järvisen suksitehdas olisi voinut valmista talvikäyttöön soveltuvat laskutelineet, joista oli kokemusta jo jatkosodan päiviltä. Silloin koneessa ei tosin ollut jarruja, mutta jarrut ovatkin pelkureita varten. Hattulan villapipo Oy:n osaavat insinöörit sanoivat jo silloin, että kyllä he virkaavat kaulaliinat ja pipot sekä sormikkaat urheille pojillemme, ettei kylmä kangista taistelun tuoksinassa. Natohan olisi voinut hyökätä talvellakin.Niinhän sillä on tapana. Provosoi ensin suomea ja hyökkää venäjälle toivoen että saa suomesta liittolaisen.

Miten me saatoimme jättää kaiken tämän vaille huomiota, on yhä arvoitus. Yhdenkään toisen maan ilmavoimat ei olisi ollut niin voimaton, ja samalla turvallinen venäjän etuja ajatellen. Lentäjien koulutus olisi ollut nopeaa ja huokeaa. Kolmen mittarin hallinta ei vaatisi monivuotista ilmasotakoulun käymistä, ja sekin aika olisi voitu hyödyntää sosialistisen aatemaailman kasvattamiseen. Ja mikä parasta, nyt pääsisimme kukistamaan natseja ukrainan taivaalla, epäilemättä etulinjan joukkona. Omaisemme saisi sankaripoikien korvauksena seitsemän kymppiä riihikuivia ruplia, sekä työn sankarin arvonimen. Meillä ei olisi internet yhteyttä, eikä LGBTQ + – She He propagandaa, saati länsimaista hapatusta noin yleisemminkään. Voi sitä onnea…

Kata

https://www.instagram.com/p/CdjbR8IONZO/?utm_source=ig_web_copy_link

Välttyisimme varmaan tästäkin 😀 Voi tätä onnea kaikkialla…maailma on niin sekoboltsien vallassa…No vassarit ne jenkeissäkin huseeraa ja tuo kirjainyhdistelmä ja pronominit…Voihan Kiikoisten Keppi….hahahahhaahaaa!!

John Quiman

Tiettyyn ryhmään tuo Calvin Klein vetoaa tuolla nykyisellä mainoksellaan, useimpiin ihmisiin se ei vetoa, vaan päinvastoin. Tuo johtanee siihen, että sekaisin olevat suvakit ihastelevat, mutta CK:n arvo muiden silmissä vajoaa ja jää rätit ostelematta.

Kata

Näin on.Ja taatusti on boikottilistalla Calvinkin.

Uusimmat uutiset