Eurooppa Muu maailma Politiikka

Putin ylistää Ukrainassa taistelevia sotilaita Venäjän voitonpäivän paraatissa

Moskovan voitonpäivän paraati (2021). Kuva: Wikimedia Commons CC BY 4.0.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti länsimaita ja kehui Ukrainassa taistelevia venäläisiä sotilaita puhuessaan maanantaina Moskovassa vuotuisessa sotilasparaatissa, jolla juhlistetaan Neuvostoliiton voittoa Natsi-Saksasta.

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti länsimaita ja kehui Ukrainassa taistelevia venäläisiä sotilaita puhuessaan maanantaina Moskovassa vuotuisessa sotilasparaatissa, jolla juhlistetaan Neuvostoliiton voittoa Natsi-Saksasta.

”Te taistelette emämaan ja sen tulevaisuuden puolesta siksi, ettei kukaan unohda toisen maailmansodan opetuksia. Myös siksi, ettei maailmassa ole sijaa teloittajille, tappojoukoille ja natseille”, Putin julisti tuhansille sotilaille Punaisella torilla.

Huolimatta spekulaatioista, joiden mukaan Putin voisi käyttää tilaisuutta ilmoittaakseen reserviläisten mobilisoinnista Ukrainan sotaa varten tai julistaa rajallisen voiton, niin suuria poliittisia julistuksia ei tehty.

Putinin puhe ei sisältänyt uhkauksia ydinaseiden käytöstä.

Toukokuun 9. päivä on yksi Venäjän merkittävimmistä juhlapäivistä, ja viime vuosina Kreml on käyttänyt sitä yhä useammin keinona lisätä ylpeyttä Venäjän asevoimia kohtaan ja kannustaa patriotismiin.

Kremlin mukaan Punaisella torilla pidettyyn paraatiin osallistui yhteensä noin 11 000 sotilasta ja 131 sotilaskalustoa, mikä on vähemmän kuin viime vuonna.

Paljon odotettu lentoparaati peruttiin, ja viranomaisten mukaan syynä oli huono sää.

Suihkukoneiden odotettiin lentävän Moskovan – ja muiden venäläisten kaupunkien – yllä Z-kirjaimen muodossa, josta on tullut Ukrainassa taistelevien venäläisjoukkojen tuen symboli. Loppujen lopuksi Z-symbolit puuttuivat Punaiselta torilta paraatin aikana.

Televisiopuheessaan Putin toisti väitteet, joiden mukaan ”Nato ja länsimaat suunnittelevat Ukrainan käyttämistä hyökkäykseen Venäjää vastaan”. Hän väitti, ettei Venäjällä ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyökätä Ukrainaan.

”Venäjä toteutti ennalta ehkäisevän torjunnan aggressiota vastaan. Se oli välttämätön, sopivasti ajoitettu ja ainoa oikea päätös. Se oli suvereenin, vahvan ja itsenäisen maan päätös”, Putin sanoi hyökkäyksestä Ukrainaan.

Osa paraatiin osallistuvista sotilaista oli Putinin mukaan palannut hiljattain rintamalta.

Venäläisjoukot ovat käyttäneet Ukrainassa runsaasti toisen maailmansodan kuvamateriaalia. Joukkojen on nähty nostavan toisen maailmansodan aikaisia sotilaslippuja ukrainalaisjoukoilta vallattujen rakennusten ja kaupunkien ylle.

Ukrainan raskaat taistelut jatkuivat maanantaina. Venäjän joukot yrittivät edetä maan itäosassa hyökkäyksessä, joka ei näytä tuottavan merkittäviä sotilaallisia voittoja.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy sanoi maanantaina, että Ukraina ei anna Venäjän anastaa toisen maailmansodan voittoa.

”Olemme ylpeitä esi-isistämme, jotka yhdessä muiden kansojen kanssa Hitlerin vastaisessa koalitiossa kukistivat natsismin. Emmekä anna kenenkään anastaa tätä voittoa. Emme salli sen anastamista”, Ukrainan johtaja vakuutti.

 

Lähde: AFP, Moscow Times

57 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilmari

Sää Moskovassa oli ihan hyvä. On mahdollista, että koneet eivät päässeet ilmaan, koska niiden polttoaine oli varastetu.

juha II

Elämme aikoja jolloin aito sananvapaus ja oikeus ”Maailmanpolitiikan arkipäivään” on kuollut ja kuopattu!

Aito analyysi ja keskustelu on tapettu ja tilalle ovat tulleet ”Putous” -ohjelman hokemat. Nuo kuolleet kirjaimet ja sanat, jotka onttoudessaan sekä huvittavan tragikoomisessa muodoissaan vastaavat ikiwanhaa: ”Hauki on kala” tasoa olevaa älyllisyyttä. Ehkä tuon nykypäivän hulluuden voi pitkin hampan sietää sisäpolitiikassa. Mutta kun tuo sama on tunkeutunut ulkopolitiikkaankin. Se on jo aivan liikaa!

Ja kaiken tuon umpimähkäisen tyhmyyden, jota tänä päivänä viisaudeksi ylimmäksi kuvataan. On onnettomasta kohdustaan synnyttänyt EU, jossa kaikkinainen tyhmyys tiivistyy tavalla, jota yksikään valtakunta tai impeuriumi ei ole pitänyt sisällään loistonsa päivinä. Sen saman ne ovat kohdanneet kuolinkouristuksiensa edellä kunnes kaikki hajoaa käsiin ja häipyy historian hämäriin.

Ja ne, jotka ylpeänä esittävät kuin riikinkukko pyrstöään eivät tunne historiaa, koska haluavat itse kirjoittaa paremman, jossa suurimmat uroteot on tehty nostamatta ylevää kankkua pehmeästä tuolista. Mutta kuinka ollakkaan. Nuo itserakkaalla pöyhkeydellä silatut turhimukset joutuvat elämään historian uudestaan, sillä nykyisyyden lumo on sokeuttanut heidän silmät, jotka näkevät vain työtätekevän kansan selkänahoista revityt kristallikruunut ja runsaat herkkupöydät.

Runtiti-pou

Uusimmassa Vapaussoturi-lehdessä on kertomus sotahistoriallisesta matkasta Valko-Venäjälle v. 2018. Mielenkiintoinen kuvaus Brest-Litovskin linnoitusmuseosta: Oppana oli iäkäs mies, joka kertoi olleensa pikkupoika sodan syttyessä 1941.Hän oli haavoittunut pommituksissa ja jäänyt kadulle makaamaan, jolloin paikalle oli tullut saksalainen sotilas häntä auttamaan. Sotilas oli huolehtinut hänet sairaalaan, minkä lisäksi sama sotilas oli käynyt häntä katsomassa myöhemmin sairaalassa tuoden hänelle kolme karamelliä. Tuo pieni kertomus oli yllättänyt kirjoittajan siksi, että yleensä puolalaisten ja venäläisten suusta on totuttu kuulemaan kertomuksia (minä: Valheita) saksalaisten hirmuteoista eikä tuollaisia inhimillisyyttä osoittavia tarinoita. Seurueen suomalaistulkilla oli ollut vaikeuksia kääntää esitystä liikutuksen vuoksi.
Melkoinen kontarsi rikollisen ja ihmiskunnan vihollisen Putinin juttuihin ja toimiin. Hänhän murhaa ihmisiä osana globalistien pirullista ja talmudistista politiikkaa ja salajuonta ja salaliittoa

Runtiti-pou

”Jotkut venäjämieliset internet-keskustelijat ja tahallaan väärin ymmärtäjät ajattelevat, että Azov puolustaa Ukrainan j-presidenttiä ja on siten CIA:n työkalu. Azov ei puolusta maansa presidenttiä tai hallitusta: esimerkiksi Helsingin Sanomissa sunnuntaina julkaistusta jutusta käy ilmi, että järjestö pitää maan presidenttiä maanpetturina, joka on hylännyt Mariupolin, vaikka resurssit olisivat riittäneet sen pelastamiseen.
Valtio on myös ennen sotaa kieltäytynyt antamasta Azoville kunnollista aseistusta, vaikka se on perustamisestaan lähtien ollut etulinjassa sotimassa. Nyt siitä maksetaan veristä hintaa.
Koska on varsin todennäköistä, että Mariupolin puolustajat tulevat kuolemaan, emmekä me suomalaiset asialle enää tässä vaiheessa kovinkaan paljoa voi muuta kuin tiedottaa ja toivoa parasta, voimme miettiä tämän yksittäisen taistelun laajempaa kuvaa.

Runtiti-pou

Mariupol tullaan muistamaan spartalaisena taisteluna, jossa nationalistit pitivät pintansa loppuun saakka. Ylivoimaisesta vihollisesta ja epätoivoisesta tilanteesta huolimatta ne olivat juurikin kansallismieliset, jotka sitoivat Venäjän joukkoja pitkään luovuttamatta.
Tässä välillä Ukrainaan on saatu tuotua aseistusta ja varusteita, jotka edesauttavat Ukrainan sotimista muualla rintamalla ja tuhoavat laittomia maahantunkeutujia toivottavasti siinä määrin, että se tajuaa poistua häntä koipien välissä takaisin rajan toiselle puolelle. Mikäli Mariupol ei olisi pitänyt pintaansa ja sitonut hyökkääjän joukkoja suurissa määrin, voisi tilanne muualla rintamalla olla toinen.” (Partisaani)

Runtiti-pou

”Jotkut venäjämieliset internet-keskustelijat ja tahallaan väärin ymmärtäjät ajattelevat, että Azov puolustaa Ukrainan j..talaista presidenttiä ja on siten CIA:n työkalu. Azov ei puolusta maansa presidenttiä tai hallitusta: esimerkiksi Helsingin Sanomissa sunnuntaina julkaistusta jutusta käy ilmi, että järjestö pitää maan presidenttiä maanpetturina, joka on hylännyt Mariupolin, vaikka resurssit olisivat riittäneet sen pelastamiseen.
Valtio on myös ennen sotaa kieltäytynyt antamasta Azoville kunnollista aseistusta, vaikka se on perustamisestaan lähtien ollut etulinjassa sotimassa. Nyt siitä maksetaan veristä hintaa.
Koska on varsin todennäköistä, että Mariupolin puolustajat tulevat kuolemaan, emmekä me suomalaiset asialle enää tässä vaiheessa kovinkaan paljoa voi muuta kuin tiedottaa ja toivoa parasta, voimme miettiä tämän yksittäisen taistelun laajempaa kuvaa.
Mariupol tullaan muistamaan spartalaisena taisteluna, jossa nationalistit pitivät pintansa loppuun saakka. Ylivoimaisesta vihollisesta ja epätoivoisesta tilanteesta huolimatta ne olivat juurikin kansallismieliset, jotka sitoivat Venäjän joukkoja pitkään luovuttamatta.
Tässä välillä Ukrainaan on saatu tuotua aseistusta ja varusteita, jotka edesauttavat Ukrainan sotimista muualla rintamalla ja tuhoavat laittomia maahantunkeutujia toivottavasti siinä määrin, että se tajuaa poistua häntä koipien välissä takaisin rajan toiselle puolelle. Mikäli Mariupol ei olisi pitänyt pintaansa ja sitonut hyökkääjän joukkoja suurissa määrin, voisi tilanne muualla rintamalla olla toinen.”

John Quiman

Donbassin taistelijat ovat Venäjän miehityksen puolesta taistelevia venäjänkielisiä luopioita, jotka eivät kaikki ole ryhtyneet sotimaan vapaasta tahdostaan, vaan monet pakotettuna.

John Quiman

Sen kapinan kehittivät Venäjältä tulleet agitaattorit, jotka tekivät kovasti työtä ja levittivät tietysti propagandaa urakalla. Tätä propagandaa julistavat täälläkin monet totuutena. Löysivät venäjämielisiä kiihkoilijoita aloittamaan Venäjän haluaman konfliktin. Eivät suinkaan kaikki paikalliset olleet innoissaan, mutta Venäjän tuella luotiin aseellinen kapina, koska Venäjä sitä halusi. Itäinen Ukraina ja Krim ovat Venäjän miehittämiä ja Venäjän hallitsemia alueita.

Oli seurausta Venäjän toteuttamasta kiihotuksesta ja Venäjän halusta. Rankalla propagandalla luotiin paikallisille mielikuvia, joiden tarkoitus oli saada kansa kapinaan. Ei ollut seurausta ”NATO- ja CIA-johtoisen terrorikampanjan seurauksena”, vaan Venäjän tahdosta.

Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan Ukrainan politiikkaan aivan samalla tavoin kuin länsikin, paitsi että Venäjä oli panostanut siihen monin verroin enemmän mm. rahaa. Venäjä osti rahalla vaikutusvaltaa. Venäjän ja venäjänmielisten mielestä oli väärin, että jotkin muut tahot halusivat tukea muita tahoja kuin venäläismielisiä. Ikään kuin Venäjällä olisi yksinoikeuksia Ukrainan suhteen.

Alkusyy Ukrainan konflikteihin on Venäjän politiikka, joka on pyrkinyt alistamaan Ukrainaa aina 90-luvulta lähtien. Tämä sota on vain Venäjän viimeinen epätoivoinen teko pyrkiä tahtomaansa lopputulokseen ja Ukrainan alistamiseen. Juuri nyt alistamisen välineenä on tuhoamissota ja merkittävien alueiden miehitykset, koska ukrainalaiset eivät ”hyvällä” alistuneet.

Ne, jotka uskovat Venäjän propagandaan, näkevät asian tietysti toisin, siis venäläismielisesti ja Putinin haluamalla tavalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
finne igen

Valitettavasti esittämäsi on pahasti virheellinen väittämä sillä mikäli USA olisi pitänyt lupauksensa Gorbatsoville, että Nato ei laajene entisiin Varsovan liiton maihin, niin tätä tilannetta ei olisi.
Lisäksi kysyn, millä oikeudella USA edelleen miehittää Saksaa? Mikäli osaat kertoa hyvän syyn, niin kerro sillä Helmut Kohl aikansa todellinen saksalainen oli täysin pettynyt USA:n johdon asenteeseen 1991!
finne igen

Ilkka Forsten

Mikähän tilanne olisi jos venäjälle olisi annettu täysi valta laajeta mihin haluaa ? Lisäksi kysyn, millä perusteella väität että USA miehittää saksaa ?

finne igen

Mikäli olet tutustunut Saksan historiaan Wilhelm l ajalta lähtien, niin tiedät Saksassa olleen miehittäjiä Ensimmäisen Maailmansodan jälkeen kunnes oikea henkilö nousi valtaan ja otti Sudeettimaan takaisin emämaan yhteyteen. Danzigin käytävä oli länsiliittoutuman järjestämä Puolan maa-alueen kasvattaminen ja eräs syistä Puolan valtaamiseen 1939. Neuvostoliitto käytti jokaisen mahdollisen tilanteen hyväksi ja se oli mahdollista Franklin D. Rooseveltin myötämielisen politiikan ansiosta, ei suinkaan Ribbentrop-Molotov-sopimuksen, vaan tieto siitä, että Länsi haluaa tuhota Saksan!
USA, Britannia ja Ranska olivat Toisen Maailmansodan jälkeen läntisen Saksan miehittäjiä, mutta Neuvostoliiton poistuttua DDR:n alueelta myös muut kuin USA poistuivat Saksasta. USA on ollut Saksan littokanslereille jatkuva taakka ja Helmut Kohlin muistiinpanot kertovat hyvin hänen epätoivostaan huomattuaan, että Saksa jäi miehitetyksi valtioksi hamaan tulevaisuuteen! Tosiasioita et voi muuttaa sillä jopa Obama totesi ensimmäisellä Saksan vierailullaan USA:n presidenttinä. ”Mehän olemme täällä miehittäjinä”!
finne igen

John Quiman

Itse asiassa Gorbatsov on itse kertonut haastettelussa, että ei ole mitään lupausta siitä, että Nato ei laajenisi itään.

Ainoa varma on, että kun Saksa yhdistettiin, silloin sopivat, että Naton joukkoja ei siirretä itään päin Saksassa.Ne, jotka silloin olivat asiassa mukana sanovat, että siihen aikaan ei kellään tullut edes mieleen, että itäblokin maat haluaisivat Natoon.

Erinäisten jutuissa tuo on sitten muuttunut koskemaan kaikkea itään laajentumista. Eipä tuo Naton laajeneminen johdu muusta kuin siitä, että venäjän naapurit tarvitsevat turvaa Venäjää vastaan. Eikä se kuulu Venäjälle. Eikä se oikeuta Venäjän agressioita.

Uki

Suurin osa maailman maista hyväksyy sen syyn miksi Venäjä aloitti operaation Ukrainassa. On se kumma kun jossain Afrikassakin ymmärretään tosiasiat paremmin kuin Suomessa, joka on kuitenkin Venäjän naapurimaa. Suomi ja suomalaiset on tosiaan totaalisesti aivopesty amerikkalaisella sotapropakandalla.

Joku roti

Yksikään mailman maa ei hyväksy väkivaltaista rajojen siirtelyä ainakaan Yk:n jäsenmaa Venäjä ei ole lukenut allekirjoittamiaan kansainvälisiä sääntöjä ja sopimuksia taitaa vaan noudattaa Rittentropin kaltaisia maidenjakosopimuksia kuin kumppaninsa Aatun kanssa teki aikanaan.

Alkaa riittää

Oletko sä muuten yhtään tietoinen siitä, että suurin osa ihmisistä pitää teikäläisiä just samassa arvossa kuin pedareita pidetään linnassa?

Hh1488

Niisk

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Henri Hirn
Natoon

Liettuan parlamentti Seimas julisti Venäjän terroristivaltioksi. Parlamentissa on 141 jäsentä ja 128 äänesti puolesta. Liettuassa on asia ymmärretty ihan oikein.

John Quiman

Että suurin osa hyväksyy? Miksi YK:ssa suuri enemmistö potki Venäjän ulos ihmisoikeusporukasta?

Ilkka Forsten

Älykkyysosamäärä korreloi sen kanssa kuka ymmärtää Venäjän toimia, enkä nyt tarkoita että positiivisessa mielessä. Hottentotti ymmärtää, koska hottentottilan oma elämäntapa on pelkkää klaanisotaa ja kun ryssä vielä rahtaa aseita niille niin ollaan veljet keskenään.

Runtiti-pou

Puhutaan natsilipuista Ukrainassa. Natsilippujen heiluttelu ei mielestäni vastaa todellisuutta. Olen nähnyt vain yhden valokuvan, jossa on ukrainalaisryhmällä hakaristilippu. Siinäkin oli ryhmä kuvassa ja vierellä USA:n lippu ja Ukrainan lippu. Koko asetelma tuntuu järjettömältä, mutta vastaa täysin Venäjän propagandaa. Siten varmasti myös tämä kuva vuodelta 2014 on lavastettu ja peräisin Venäjältä. En usko, että Ukrainassa hakaristilipun heiluttamista olisi sallittu missään. Lännessäkin asiasta olisi noussut suuri haloo.
Jotenkin tuntuu järjettömältä, että suuret joukot Lännessä ovat ostaneet tuon natsijutun ja siis pelaavat täysin Putinin lapaan. Vaikka koko natsisyyttelyssä ei ole minkäänlaista järkeä ja todellisuuspohjaa.
Ukrainan rykmenttien liput eivät ole natsilippuja

Puolueeton

Eivät tietenkää ole natsien lippuja vaan niiden kopioita. Azov pataljoonan tunnus on melko tarkka kopio (jopa taiteellisempi) Saksalaisen SS joukkojen tunnuksesta. https://logodix.com/logos/347957

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Alkaa riittää

Oletko sä muuten yhtään tietoinen siitä, että suurin osa ihmisistä pitää teikäläisiä just samassa arvossa kuin pedareita pidetään linnassa?

Runtiti-pou

Tuo taas on kansallismielisten ympäri maailmaa käyttämiä riimuja. Ei mikään kansallissosialistien pelkästään käyttämä. Mutta Venäjä onkin j-vetoinen diktatuuri, joka taistelee nationalismia vastaan ja haluaa tuhota kansakunnat. Etenkin valkoiset

finne igen

Valitettavasti juuri USA on j-vetoinen diktatuuri, ei Venäjä! Victoria Nuland, Blinken, Kerry, kaikki näitä ”juutinraumalaisia”!
finne igen

Runtiti-pou

Kyllä Venäjä on täysi j-diktatuuri. Ihmettelen tarvetta kiistää asia

Ilkka Forsten

Niin, paitsi että wolfsangel tunnus ei ollut mikään saksalaisten yksioikeus, sillä kuvion syntyperä on vähän muuta kuin poliittinen. Se on tyylitelty versio keski-aikaisesta susikoukusta jota käytettiin pyydyksenä petoja vastaan. Ukrainassa nähty tunnus on sitä paitsi erilainen kuin saksalaisten käyttämä.

finne igen

Olet oikeassa siinä, että useimmat Kolmannen Valtakunnan tunnuksista ovat olleet paljon aikaisemmin historiassa tunnettuja tunnuksia. Pääkallotunnus oli erityisesti husaarien käyttämä jopa Ensimmäisessä Maailmansodassa ja Puolan Itsenäisyystaistelussa Bulak Balahovitsin ratsuväessä!
Hyvät merkit eivät ole minkään maan omaisuutta!
finne igen

Natoon

”ettei maailmassa ole sijaa teloittajille ja tappojoukoille” näin helposti se todellisuus ryssien propagandassa valkopestään. Putinisteihin noin paksu sumutus varmaan menee läpi, mutta tuskin muihin. Siellä on varmaan paljon tyytyväisiä perheitä, kun Putin lupasi korvauksiakin kaatuneista sotilaista. Toivottavasti tulee mahdollisimman paljon haavoittuneita, jotka kertovat sodan todellisuuden tuon propagandan takaa.
Venäjän entinen ulkominister Andrei Kozyrev : ”Miettikää niitä yhtäläisyyksiä, joita Venäjän meneillään olevan hyökkäyksen ja Adolf Hitlerin Euroopassa vuoden 1939 jälkeen käymän valloitussodan välillä vallitsee. Diktaattori (Putin) on määrännyt hyökkäyksen toisen maan maaperälle oman itsetehostuksensa vuoksi. Hän on tehnyt niin ilman, että hyökkäyksen kohteena oleva maa olisi häntä provosoinut, ja pyrkinyt tavoitteisiinsa vastoin kahdenvälisiä ja kansainvälisiä sopimuksia.” Onneksi Venäjälläkin on vielä joitain ajatelevia ihmisiä.

Runtiti-pou

Niin yhtäläisyyksiä ei ole. Puola provosoi ja pakotti sotaliitollaan Lännen kanssa Hitlerin reagoimaan. Hitlerin oli pakko liittoutuaStalinin kanssa, koska muutenEnglanti olisi tehnyt näin. Vielä tämän j’lkeen Hitler yritti painostaa Puolaa ja Britanniaa olemaan sotimatta ja rauhaan

finne igen

Ukrainan Zelensky provosoi, mutta muutoin tietosi Hitlerin toimista pitävät kyllä paikkansa. Britannian näennäinen Puolan suvereenisuuden takaamien oli vain propagandaa kuten hyvin teidämme samoin USA:n turvatakuut Suomelle nyt!
finne igen

Ilmari

Tämä on aivan täyttä valetta. Venäj hyökkäsi Ukrainaan tarkoituksena maan johdon tappaminen ja maan valtaaminen.

Alkaa riittää

Oletko sä muuten yhtään tietoinen siitä, että suurin osa ihmisistä pitää teikäläisiä just samassa arvossa kuin pedareita pidetään linnassa?

Ilkka Forsten

Outoa että 30 maata luottaa samaan turvatakuuseen jota meille nyt tarjotaan, eikä heille ole ollut siitä mitään ongelmaa. Koska olet toistuvasti julistanut että nato aloittaa sodan itään heti kun suomi saadaan mukaan koaliittioon, niin annapas nyt sitten vastaus siihen miten se onnistuisi, kun nato:n artiklat sanovat että A) sota aloitetaan vasta jos toiseen natomaahan hyökätään, ja B) silloinkaan ei ole kyse hyökkäyksestä vaan puolustuksesta.

Ymmärrän kyllä että olet USA vastainen,ole vaan, mutta älä viitsi länkyttää päivästä toiseen tuubaa, jossa rinnastat naton ja yhdysvaltojen menneet sotatoimet yhdeksi ja samaksi asiaksi. En minäkään syyllistä entisiä Warsovanliiton maita siitä että neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin, tai että neukut tuki täysillä pohjois-vietnamia ja osallistui sotaan yhdysvaltoja vastaan.

finne igen

On tärkeä sinun tarkastella Natoon liittyneiden maiden tekemiä ratkaisuja kyseisen ajankohdan ja silloisen hallituksen tekemänä ratkaisuna. Meillä on Suomen historian ajan huonoin ja kokemattomin hallitus sekä presidentti jonka päämäärä on jäädä historiaan merkittävänä henkilönä, siksi tilanteemme ei ole enää omassa hallinnassamme. Mieti sitä tosiasiaa, ensin hypetetään koronaa ja kerrotaan sen olevan erityisen tappava tauti, tätä jatkuu yli kaksi vuotta ja yhtäkkiä alkaa hypetys Ukraina , Ukraina, Venäjä, Venäjä!!! Minne helvettiin hävisi tappava korona ja kaikki rajoitukset. Miksi kukaan ei hihkunut hurraata kun Serbiaa pommitettiin?
Olen USA vastainen ainoastaan Frankfurtin koulukunnan mädättäessä maailman hienoimman valtion sosialistien ja LGBT aatteen valtioksi missä valkoinen rotu tuhotaan roskaväen maahanmuutolla! Matkustin jo 60-luvulla USA:ssa ja valtio oli silloin 92% valkoisia, ”juutinraumalaisten” asianajajien ryhdyttyä tukemaan Martin Luther Kingiä saatiin presidentti Lyndon B.Johnson allekirjoittamaan kaikista vaarallsimman lain USA.n historiassa, minkä jälkeen tämä erityinen ryhmä sai rauhassa vallata parhaat yliopistot, country clubit, kaiken sen mikä oli aikanaan valkoisten luomaa ja vaurauden perusta! Tämä kaikki on menetetty myös USA:n armeijassa!
finne igen

John Quiman

Mainitsemiesi seikkojen joukossa olevat tosiasiat eivät välttämättä johda sellaisiin johtopäätöksiin kuin mitä esität ikään kuin totena.

Ilmari

Tämä on aivan täyttä valetta. Puola ei provosoinut mitenkään. Hitler ja Stalin olivat liittolaisia ja jakoivat Puolan.

finne igen

Tietosi ovat varsin hatarat, Venäjän operatio Ukrainaan oli vastaus Zelenskyn jatkuvaan uhkailuun ja Donbassin sekä Luganskin alueiden pommituksiin! Mitä tulee Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäyksiin Puolaan, niin Puolan hallitus oli Britannian vakuutusten vuoksi varma siitä, että se pystyy Ensimmäisen Maailmansodan aikaisella taktiikalla ja sotavarustuksilla lyömään pitkälti mekanisoidun Saksan armeijan. Neuvostoliitto käytti vain tilaisuutta hyväkseen ja otti haltuun varsin helposti jo saksalaisten menestysten lyömän armeijan vielä osittain hallussa pitämän itäisen Puolan!
finne igen

Alkaa riittää

Oletko sä muuten yhtään tietoinen siitä, että suurin osa ihmisistä pitää teikäläisiä just samassa arvossa kuin pedareita pidetään linnassa?

Ilmari

Lugansk ja Donbass kuuluvat Ukrainaan.

Runtiti-pou

Sinä itse olet limainen valehtelija ja nuoleskelija

defund v-YLE

”..kehui Ukrainassa taistelevia venäläisiä ..”
Kaikkea muuta kuin venäläisiä! Alistetuista itä-neuvostoliitolaisista pikkuvaltioista pakotettuja ne on. Samallahan saa itä-neukkulan levottomuuksia suitsittua.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by defund v-YLE
Yrjö T.McKara

Meidän media haukkuu päivittäin Venäjää. Kuka hallitsee meidän mediaa? Kenen media meillä on? Sen pystyy päättelemään ajasta, jolloin Trump oli USAn presidenttinä. Silloin meidän media haukkui Trumpia lähes päivittäin. Onko se suomalaisille tärkeä asia? Onko se meille tärkeä uutinen? Tuskin.
Mutta kuka on Trumpin vastustaja? USAn libereaalit/demokraatit. Bidenin porukka. Eli tästä voi päätellä, että MEIDÄN MEDIA ON BIDENIN MEDIA. Meidän uutiset ja Venäjän haukunta ovat Bidenin uutisia. Suomeksi puhuttuna.

finne igen

Aivan oikein sillä Trumpin vastainen loan heitto jatkuu jopa edelleen medioissamme vaikka Trump ei ole nyt edes presidenttinä toimiva. Hunter Bidenin ”läppärit” on liiian kuumaa tavaraa massamediallemme!
Venäjän jatkuva mollaaminen tulee kostautumaan ja asian hoitaa vimeistään Putinin jälkeen valtaan nouseva henkilö!
finne igen

John Quiman

Nämä median USA:sta kehittelemät höpötykset ja Venäjästä kertoma eivät liity toisiinsa. Miten vaan Trumpista ja Hunterista puhuttaan puppua, ei se tarkoita, että Venäjästä puhuttaisiin samalla tavalla härskisti puppua.

Venäjä on itse aiheuttanut negatiivisen uutisoinnin toimistaan. Se hyökkäsi Ukrainaan, se hyökkäsi Georgiaan ja miehittää lukuisia alueita muissa maissa. Venäjän propagandaan uskovat ja suomettuneisuuden ajan aivopesun uhrit näkevät tietysti asiat Venäjää ”ymmärtäen” eli Venäjälle alistuneina.

finne igen

Hunter Biden on pedofiili, huumeiden käyttäjä ja merkittävä talousrikollinen, isänsä saanut osuuden poikansa korruptiorahoista Kiinasta ja Ukrainasta!
finne igen

Ilkka Forsten

Onneksi itärajan takana asuu puhdas ja nuhteeton kansa johtajineen… Ainoa miinus voisi tulla siitä, että ei saa olla eri mieltä, siinä käy Politkovskajat rappukäytävässä, mutta sehän ei sinua haittaa, politkovskajakin oli varmaan natsi kun kertoili mitä oikeasti tapahtuu ja kenen käskystä.

John Quiman

Juuri noin, mutta se puppu Hunterista onkin sellaista, että kaikki on vaan venäläisten juonta, ei siis kerrota totuutta. Eipä kyllä kerrota big mannistäkään totuutta.

Alkaa riittää

Oletko sä muuten yhtään tietoinen siitä, että suurin osa ihmisistä pitää teikäläisiä just samassa arvossa kuin pedareita pidetään linnassa?

Olipa tosi hyvä jutu

Eli jos venäjä hyökkää suomeen niin sekin on ihan valetta noilla samoilla perusteilla? Olette te epätoivoisia…Haukkuu venäjää? Miten se nyt sitä on haukkunut ylistääkkö pitäisi kuten venäjän media tekee? Vai onko ylipäänsä venäjästä puhuminen haukkumista onko venäjä niin halveksuttava maa, että sille pitäisi antaa kokonaan toinen nimi tai puhua jotenkin ”se maa jonka nimeä kukaan ei edes halua ääneen sanoa”… Se olisi kyllä hyvä..

John Quiman

Ei ole Bidenin media, vaan niiden media, jotka loivat Biden-huijauksen. Biden on niille vain hyödyllinen ootti, ilman niitä Biden olisi vain ootti.

Puolueeton

Ukrainan väestöstä 17% on ollut venäjänkielistä vähemmistöä, jonka oikeuksia rajoitettiin kielipoliittisista syistä. Suomessa on 5% ruotsinkielisiä ja suomenkielisten on pakko opetella kouluissa ruotsia tai hallittava ruotsia virkakielenä. Kummassakin maassa on käytännössä järjettömiä vallanpitäjien rasistisia oikkuja, jotka eivät sovi tasapuoliseen maailmaan.

Runtiti-pou

Venäläisten oikeuksia ei ole rajoitettu kuin putinistien propagandassa

Rudi

Näinhän siellä toimittiin. Ne venäläiset jotka eivät olleet ukrainan kielen taitoisia eivät saaneet edes uutisia omalla kielellään eivätkä muutakaan tv-ohjelmaa. Se oli osaltaan aiheuttamassa 2013 koko kriisin syntymistä.

Runtiti-pou

Tuo nyt on silkkaa valehtelua. Kielilakiehdotushan ei mennyt läpi.

finne igen

Poroshenkon aikana esitys otettiin käyttöön virastoissa ja valtion laitoksissa!
finne igen

Runtiti-pou

Nyt siis vain siellä. npas kamalaa sortoa

Rudi

Laillisesti tai laittomasti. Tästä asiastahan ei ole tarvinnut olla venäläisten tiedon varassa. Aiheesta teki silloin paikan päältä raporttia myös rakas YLE:mme jota ei voi parhaalla/pahalla tahdollakaan pitää venäjämielisenä.