Eurooppa Maahanmuutto

Qatarilainen Al Jazeera -julkaisu hyökkäsi Puolan maahanmuuttopolitiikkaa vastaan

Kuva Mohamed Nanabhay / Flickr / CC BY 2.0

Qatarilainen Al Jazeera -julkaisu hyökkäsi marraskuussa Puolan maahanmuuttopolitiikkaa vastaan ja syytti vallassa olevan Laki ja Oikeus -puolueen parlamenttiedustajaa rasistiksi tämän puolustettua maan kristillistä ja eurooppalaista kulttuuria.

Laki ja Oikeus -puolueen (Prawo i Sprawiedliwość, PiS) vaalivoiton jälkeen parlamenttiedustaja Dominik Tarczyński sai kutsun Al Jazeeran Upfront -ohjelmaan, missä parlamenttiedustaja puolusti voimakkaasti Puolan maahanmuuttopolitiikkaa viestittäen, että maalla on oikeus päättää, kenet se päästää läpi rajoistaan.

– Meillä on oikeus ajatella tulevaisuuttamme sellaisena kuin haluamme, parlamenttiedustaja sanoi ja painotti kristillisen kulttuurin, roomalaisen lain ja kreikkalaisten filosofien merkitystä. Hän myös sanoi, että Eurooppaan ei haluta sharia-lakia.

Al Jazeera on Qatarin hallituksen omistama ja rahoittama julkaisu. Qatarissa on voimassa sharia-laki, mikä määrittelee maan perustuslain ja muun lainsäädännön. Sharia-lain mukaan rikoksiksi luetaan muun muassa alkoholin käyttö, aviorikos (avioliiton ulkopuoliset suhteet) ja homoseksuaalisuus. ”Sukupuolelle epäsovinnaisen vaatetuksen käyttö” on niin ikään kielletty. Avioliiton ulkopuolinen raskaus voi myös johtaa tuomioon. Raiskauksen uhriksi joutuminen voi johtaa uhrin tuomitsemiseen.

Ohjelman aikana Tarczyński osoitti kritiikkinsä Qatarin tapaisiin maihin, jotka ovat kieltäytyneet ottamasta turvapaikanhakijoita saman maanosan ja saman kulttuuripiirin maista. Syyriasta on alle 100 kilometrin matka Saudi-Arabiaan, ja Irakilla ja Saudi-Arabialla on yhteinen raja. Länsi-Eurooppaan Syyriasta tulee matkaa noin 3000 kilometriä.

Dominik Tarczyński. Kuva Adrian Grycuk / Flickr / CC BY-SA 3.0

– Sillä ei ole mitään tekemistä [ihon]värin kanssa. Ongelma on Eurooppaan tulevat muslimit, olen yllättynyt, että he eivät mene Saudi-Arabiaan, Qatariin tai muihin rikkaisiin muslimimaihin.

Parlamenttiedustajan mukaan Eurooppa ei ole vastuussa Lähi-idän tapahtumista.

– Koko siirtolaiskriisi, se on globaali asia. Eurooppa ei ole vastuussa Syyrian tapahtumista. Puola ei ole vastuussa siitä, mitä Irakissa, Syyriassa ja muualla tapahtuu. Meillä ei ole koskaan ollut siirtomaita. Joten jos ongelma on maailman laajuinen, missä on Saudi-Arabia? Missä on Qatar? Missä ovat muut arabimaat, rikkaat arabimaat, joiden tulisi auttaa?

Al Jazeeran haastattelija syytti Tarczyńskia välittömästi rasistiksi, mutta parlamenttiedustaja ei hämääntynyt vaan painotti Puolan olevan yhtenäinen kristillinen kansakunta, joka haluaa säilyä sellaisena.

– Minulle monikulttuurisella yhteiskunnalla ei ole arvoa … sillä ei ole etuja, parlamenttiedustaja sanoi viitaten aikaansa Yhdysvalloissa ja Lontoossa, missä hän on omin silmin nähnyt monikulttuurin aiheuttamat vaarat.

Tarczyńskille turvallisuus on vähintään yhtä tärkeä asia kuin kulttuuri. Lukuisat Länsi-Euroopan maat ovat joutuneet kärsimään islamilaisesta terrorismista otettuaan vastaan muslimipakolaisia kolmansista maista.

– Jos haluat olla pakolainen, ensin täytyy paeta ensimmäiseen turvalliseen maahan. Siellä täytyy hakea turvapaikkaa ja todistaa, kuka olet. Ja nyt Euroopassa on näitä ihmisiä, Tarczyński totesi ja muistutti vielä, että ”Puola ei ole Syyrian naapurimaa”.

Tarczyński myös totesi Puolan sisäministeriön havainneen, että pakolaisilla on ”dokumentteja ja passeja samoilla kuvilla mutta eri nimillä”.

– Joten kyse on ennen kaikkea turvallisuudesta, parlamenttiedustaja painotti.

Parlamenttiedustaja Tarczyński huomautti myös, että Puolan tiukan maahanmuuttopolitiikan takana on tosiasia, että muslimit ovat lähes yksinomaan vastuussa Euroopassa tapahtuneista terrori-iskuista. Samaan aikaan Puolassa ei ole tapahtunut ensimmäistäkään terrori-iskua.

Tarczyński muistutti haastattelijaa, että kaikesta arvostelusta huolimatta Puola ei aio muuttaa politiikkaansa, sillä demokraattisilla vaaleilla valittu Laki ja oikeus -puolue on luvannut sen äänestäjilleen.

– Vuonna 2015 lupasimme, että emme koskaan hyväksy [turvapaikanhakijoiden] uudelleensijoitusjärjestelmää, ja olemme pitäneet lupauksemme.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit