Eurooppa Rikos

Raaka terrori-isku Nizzassa – tekijä huusi ”Allahu akbar”

Kuva Warinhari / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Islamistinen terrori ei ota laantuakseen Ranskassa.

Tänä aamuna klo 9 paikallista aikaa puukotettiin kuoliaaksi Nizzassa sikäläisen Notre Damen edustalla kolme henkilöä; kahdelta heistä oli pää leikattu irti. Tekijä on hiljattain Ranskaan tullut tunisialainen Brahim A. (21).

Nizzan pormestari Christian Estrosi sanoi, että rauhan aika on ohitse. Islamilainen fasismi on kitkettävä Ranskasta nyt.

Kuolleiden lisäksi terroristi haavoitti useita muita henkilöitä. Kirkossa oli juuri alkamassa katolinen messu, kun mies ryhtyi toimeen. Hän leikkasi mieshenkilöltä ja naishenkilöltä pään irti. Kolmas henkilö, haavoitettu nainen pääsi pakenemaan kirkkoon, missä hän lopulta menehtyi vammoihinsa. Haavoittuneita olisi kuusi muuta henkilöä. Islamilainen terroristi on pidätetty. Hän loukkaantui kiinnioton yhteydessä, mutta vielä sairaalassa hoitoa saatuaan huusi ”Allahu Akbar”.

Kaksi tuntia myöhemmin poliisi ampui Avignonissa kuoliaaksi miehen, joka aseistautuneena oli kadulla uhkaillut ohikulkijoita.

Vasta pari viikkoa on kulunut siitä, kun Pariisin lähistöllä islamistinen terroristi leikkasi pään irti Samuel Paty -nimiseltä opettajalta, joka oli sananvapauden tunnillaan esitellyt myöskin pilalehti Charlie Hebdon aikoinaan julkaisemia Muhammed -pilakuvia. Asiasta nousi koko Ranskaa kuohuttanut kohu. Pilalehden taannoisia kuvia julkaistiin uudestaan.

Nizzan tapahtumien johdosta kutsui sisäministeri Gerald Darmanin välittömästi koolle kriisikokouksen. Pääministeri Jean Castex poistui parlamentin istunnosta kokoukseen. Ranskan parlamentti keskeytti korona-tilanteen käsittelyn pitääkseen hiljaisen hetken. Presidentti Emmanuel Macron matkustaa Nizzaan tänään iltapäivällä.

Median välittämät tiedot Notre Damen tragediasta poikkeavat tässä vaiheessa täsmällisen tapahtumapaikan ja eräiden yksityiskohtien suhteen jossain määrin toisistaan.

Lähteet AP, Daily Mail, FAZ, Europe1.fr.

Korjattu Avignonin islamistin käyttämä ase ampuma-aseeksi 29.10 klo 16:23
Lisätty tietoa Nizzan tekijästä 29.10 klo 16:53
Korjattu Avignonin tapauksen kuvausta 29.10 klo 19:27

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit