Kolumnit

”Raiskaavathan ne ruotsalaisetkin”

Kuva Wikimedia Commons.
Ruotsalaisen Joakim p. Jonassonin tekemä kansalaistutkimus osoittaa, että seksuaaliseen väkivaltaan Ruotsissa syyllistyneistä ylivoimaisesti suurimmalla osalla on maahanmuuttotausta Lähi-idästä ja Afrikasta.

Joakim P. Jonassonin kansalaistutkimuksen nimi on Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet.

Tutkimuksen mukaan 95,6 prosenttia pahoinpitelyraiskauksiin syyllistyneistä ja 90 prosenttia joukkoraiskauksiin syyllistyneistä miehistä on ulkomaalaistaustaisia.

Jonasson selittää tutkimuksensa taustoja seuraavasti:

Tarkoituksena on antaa kokonaiskuva Ruotsissa vuosina 2012-2017 tuomituista seksuaalirikoksista ja osoittaa eri väestöryhmien väliset erot sekä pitkän aikavälin trendit. Tarkoitus on myös vahvistaa, ovatko epäilyt ulkomaalaistaustaisten syyllistymisestä muita useammin seksuaalirikoksiin todenperäisiä, Jonasson kertoo.

Tammikuussa 2017 integraatioministeri Morgan Johansson (S) ilmoitti, että hallitus ei aio antaa Rikostenehkäisyneuvostolle (BRÅ) tehtäväksi laatia tilastoja rikollisten alkuperästä, vaikka Ruotsin väestörakenne on muuttunut huomattavasti viime vuosien aikana.

Valitettava haluttomuus laatia virallisia tilastoja antoi kimmokkeen tutkimukselleni, Jonasson kertoo.

Jonasson nostaa kansalaistutkimuksessaan esille seuraavat havainnot:

 • 95,6 prosenttia pahoinpitelyraiskauksiin syyllistyneistä miehistä on ulkomaalaistaustaisia. Ruotsalaiset miehet, joilla on kaksi syntyperäistä ruotsalaista vanhempaa, ovat tehneet vain 4,4 prosenttia raiskauksista viimeisen viiden vuoden aikana.
 • Useimmat väkivaltaiset raiskaukset on tehty Tukholmassa, Hudiksvallissa ja Eskilstunassa. Malmö on vasta sijalla 8 ja Göteborg 17.
 • Tutkimuksen mukaan 90 prosenttia joukkoraiskauksia tekevistä miehistä on ulkomaalaisia, ja joka neljäs raiskaajaryhmä koostuu afganistanilaisista.
 • Useimmat joukkoraiskaajat on tuomittu Ystadissa, Eksjössä ja Uppsalassa. Göteborg on 11. sijalla, Tukholma 16. ja Malmö 21.
 • Seksuaalirikoksiin tuomittujen afganistanilaisten määrä on noussut voimakkaasti vuodesta 2015 lähtien. Vuonna 2017 lähes joka kymmenes seksuaalirikoksesta tuomittu on afganistanilainen.
 • Tutkimuksesta selviää myös, että ulkomaalaiset ahdistelevat seksuaalisesti ruotsalaisia naisia paljon suuremmassa määrin kuin muita ulkomaalaisia.
 • Nicaragualaisilla, algerialaisilla, afgaaneilla ja palestiinalaisilla on suurin todennäköisyys seksuaaliseen hyväksikäyttöön.
 • Puolet seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomituista rangaistaan vain sakoilla. 91 prosenttia tuomituista välttää vankeusrangaistuksen.
 • Parituksesta tuomituista suurin osa on romanialaisia, 57 prosenttia. Samoin suurin osa parituksen uhreista ovat ​samasta maasta olevia ulkomaalaisia naisia kuin parittaja.
 • Tutkimus osoittaa myös, että homoraiskauksien osuus kaikista raiskauksista on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, etenkin vuoden 2015 jälkeen.
 • Kahden viime vuoden aikana joka kymmenes raiskaaja on tuomittu toisen miehen raiskaamisesta.
 • Myös miehiin kohdistuvat joukkoraiskaukset ovat nyt yleistyneet. 85 prosenttia miehiin kohdistetuista joukkoraiskauksista ja niistä tuomituista on afgaaneja ja 15 prosenttia iranilaisia.
 • Ruotsalaisten miesten osuus, joilla on kaksi syntyperäistä ruotsalaista vanhempaa ja jotka on tuomittu seksuaalirikoksista, on suhteessa muihin ryhmiin vähentynyt vuodesta 2013 ja laskenut jyrkästi kahden viime vuoden aikana.

Ruotsissa on arvosteltu tällaisten tilastojen laatimista. Toisaalta juuri asioiden peittely ja siitä johtuva toimettomuus on johtanut ongelman laajenemiseen.

Ongelmien korjaamiseen vaadittavien oikeanlaisten toimenpiteiden käynnistämistä varten on ensin tunnustettava tosiasiat. Muutoinhan korjaaminen ei ole mahdollista.

Pelkästään toteaminen ”raiskaavathan ne ruotsalaisetkin” tuskin enää riittää edes Ruotsissa, maahanmuuton suurvallassa.

Lähteet Oikea Media, Katerinamagasin, Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet

 

 

 • 199
  Shares

Liity kannattajajäseneksi