Eurooppa

Rajavalvonta: Muureja nousee rajoille enemmän kuin koskaan aiemmin

Unkarin ja Kroatian välinen raja suljettiin lokakuussa 2015. Kuva Unkarin hallitus.

Maailmassa on nyt enemmän fyysisiä esteitä rajoilla kuin koskaan aiemmin, eikä ilmassa ole merkkejä trendin hidastumisesta. Asia käy ilmi kolmen riippumattoman eurooppalaisen tutkimuskeskuksen laatimasta raportista.

Suuntausta voidaan jopa kutsua ”maailman muurittamiseksi”, kertoo Damien Simonneau, Collège de Francen tutkija ja L’Obsession du Murin kirjoittaja.

Muurien määrä on kasvanut vuoden 1989 ​​kuudesta nykyiseen lähes 63:een. Asiasta kertoo raportti, jonka ovat kirjoittaneet hollantilainen Transnational Institute, Barcelonassa sijaitseva Centre delàs d’Estudis per la Pau ja saksalainen Stop Wapenhandel -ryhmä.

Viimeiset kaksi vuosikymmentä ovat olleet erityisen tuotteliaita muurien ja sähköistettyjen aitojen suhteen. Berliinin muurin tarkoituksena oli estää itäblokin asukkaita pääsemästä ulos kommunistisesta diktatuurista, mutta nämä uudet muurit estävät ei-toivottuja henkilöitä pääsemästä sisään.

– Muurien rakentamisesta ja militarisoimisesta on tullut hyvin yleistä, kertoo tutkija Simonneau.

Lähes 60 prosenttia maailman väestöstä asuu maassa, joka on rakentanut muureja rajoilleen, useimmiten terrorismin, salakuljetuksen tai laittoman maahanmuuton torjumiseksi.

Euroopan unioni ei ole millään lailla poikkeus. EU-alueella on viimeisten 20 vuoden aikana rakennettu 1000 kilometriä muureja, jotka on pääasiassa tarkoitettu laittoman maahanmuuton torjuntaan.

– Muurien rakentaminen tuo esille vahvat valtio, jotka valvovat rajojaan ja alueitaan, sanoo Simonneau.

EU-alueella ehkä tunnetuin muuri on Unkarin pääministeri Viktor Orbánin vuonna 2015 rakentama aita Unkarin ja Serbian rajalla. Neljä metriä korkea piikkilangalla katettu aita rajaa Unkaria 175 kilometrin matkalla.

Se on toiminut esimerkkinä  Itävallalle, Slovenialle ja Makedonialle, jotka ovat tehneet samoin rajoillaan. Myös Bulgaria on rakentanut rajalleen lähes 176 kilometriä piikkilanka-aitaa. Turkki ja Kreikka ovat myös rakentaneet rajoilleen muureja estämään laitonta maahantuloa.

Muurien rakentaminen ei osoita hidastumisen merkkejä. Vuonna 2018 kansainvälisen instituutin raportissa arvioitiin, että kansainvälisten rajaturvallisuusmarkkinoiden arvo on 17,5 miljardia euroa, ja markkinoiden ennustettiin kasvavan vähintään 8 prosenttia tulevina vuosina.

Lähde Remix.

Tilaa
Ilmoita
guest
11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation help service editing https://dissertations-writing.org/

trackback
trackback
trackback

play free slots for fun https://www-slotmachines.com/

trackback

kitty glitter slots https://411slotmachine.com/

trackback

free coins hot shot slots https://download-slot-machines.com/

trackback

jackpotjoy slots download https://beat-slot-machines.com/

trackback

san manuel online slots https://slot-machine-sale.com/

trackback
trackback

big fish free slots games https://2-free-slots.com/

trackback

2invoice