Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ranska: Annecyn pormestari kuvaili kaupunkia ”sotaa pakenevien turvapaikaksi” muutama päivä ennen syyrialaisen maahanmuuttajan veitsihyökkäystä pikkulasten kimppuun

Syyrialainen maahanmuuttaja Abdalmash H. puukotti lapsia puistossa Ranskan Annecy'ssa torstaiaamuna 8.6.2023. Kuvakaappaus: Twitter.

”Annecy vastustaa fasismia, se on solidaarisuuden kaupunki”, François Astorg twiittasi viime kuussa vastauksena kansallismielisten marssille kaupungissa.

Tämän kaupungin pormestari François Astorg, joka oli torstaina yhden Euroopan lähihistorian hirvittävimmän rikoksen tapahtumapaikkana, puhui lyyrisesti kaupungin omistautumisesta inklusiivisuudelle ja monimuotoisuudelle. Tämä tapahtui vain muutama päivä ennen kuin syyrialainen maahanmuuttaja hyökkäsi puukottamaan pikkulapsia.

”Annecy vastustaa fasismia, on solidaarisuuden kaupunki ja turvapaikkakaupunki niille, jotka pakenevat sotaa, kurjuutta ja epäonnea ympäri maailmaa”, Astorg twiittasi 23. toukokuuta ja kuvaili, että hänen hallintonsa ”velvollisuus” ja ”kunnia” on ottaa vastaan Eurooppaan saapuvia uusia maahanmuuttajia.

Astorg oli lähettänyt twiittinsä tuomitessaan kaupungissa 16. toukokuuta illalla järjestetyn kansallismielisen marssin, jossa aktivistit kantoivat soihtuja ja Ranskan lippuja kaduilla ja pysähtyivät Notre Damen kirkon eteen.

”Eilen illalla kaupunginvaltuustomme hyväksyi yksimielisesti republikaanisen toiveen, jossa tuomitaan viime tiistai-iltana järjestetty mielenosoitus. Muukalaisvihamielisillä, äärinationalistisilla arvoilla ei ole koskaan sijaa kaupungissamme”, Astorg sanoi vastauksena marssille.

Siirrytään vain pari viikkoa ajassa eteenpäin ja Annecyn pormestari on ”järkyttyneenä” pitämässä kunnianosoituspuheita neljälle pienelle lapselle – joista vanhin oli vain kolmevuotias – ja kahdelle aikuiselle, jotka 31-vuotias syyrialaispakolainen puukotti kaupungin puistossa.

Veitsihyökkääjän turvapaikkahakemus hylättiin Ranskassa – turvapaikka oli jo myönnetty Ruotsissa

Ranskalaiset tiedotusvälineet kertoivat, että hyökkääjä, joka tunnetaan vain nimellä Abdalmasih H., on asunut Ruotsissa vuodesta 2013 lähtien, jossa hänelle oli myönnetty turvapaikka. Hän on naimisissa ruotsalaisen naisen kanssa, jonka kanssa hänellä on kolmevuotias tytär.

Hän oli hakenut turvapaikkaa myös Ranskasta ja useista muista Euroopan maista, mutta hänen hakemuksensa hylättiin muutama päivä ennen veitsihyökkäystä. Hakemus hylättiin sillä perusteella, että hänellä oli jo Ruotsissa saamansa pakolaisaseman vuoksi oikeudet, joita hän haki.

”Hänen hakemuksensa Ranskassa oli siis turha. Hän oli laillinen EU:n lainsäädännön näkökulmasta”, kertoi tutkintaa lähellä oleva lähde ranskalaiselle Libération-sanomalehdelle.

Ranskan viranomaiset tiedottivat perjantaina tutkinnan etenemisestä, ja Annecyn syyttäjänvirasto vahvisti, että epäillyn vangitsemista on jatkettu. Syyttäjältä ei ole odotettavissa muuta tiedotettavaa asiasta lähiaikoina.

Samaan aikaan Ranskan pääministeri Élisabeth Borne ilmoitti perjantaina, että uhrien tila on kohentumassa.

”Seuraan tarkasti uhrien terveydentilaa. Heidän tilansa on vakaa. Onneksi kaikki loukkaantuneet lapset pystyttiin leikkaamaan”, hän kertoi ranskalaisille tiedotusvälineille.

Kolme neljästä lapsesta joutui iskun jälkeen sairaalahoitoon Grenoblessa, ja neljäs lapsi siirrettiin sairaalaan Genevessä.

Lähde: Remix

 

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Sotaa pakenevien turvapaikka… tosiaan, Pormestarin olisi syytä laatia erokirje, paeta maasta, samoin tulisi myös meillä muutamien päättäjien tehdä

Ilkka Forsten

Mistä lähtien YK:n ihmisoikeusjulistus on sisältänyt käsitteet ” kurjuus ja epäonni ” joita voi käyttää turvapaikan perusteina tätä nykyä. Sitä EI OLE missään ylöskirjattuna, joten niiillä kriteereillä ei pitäisi olla mitään asiaa edes hakea turvapaikkaa, tai käyttää niitä sen myöntämisperusteena.

Marko Kyllönen

98% maista joista tulevat ei ole mitään sotaa.
Suomessakin ne selittää että ”tarvin turvapaikkaa koska vaimon veli uhkaa tappaa minut”
Mitä sitten, maailmanapa on ollut sukuriitoja joissa joku aina joskus menettää henkensäkin.
Niin ja unohdin mainita edellisessä hakemuksessa että olen homo lesbo ja transsu

John Quiman

Sota, kurjuus ja epäonni eivät ole asioita, jotka oikeuttavat turvapaikkaan, jos turvapaikan laillisia kriteerejä luetaan. Ihan vaan pormestarille tiedoksi.

Hieman outo tapaus, kun hakee turvapaikkaa vähän kaikkialta, eikä riitä, että sai jo turvapaikan Ruotsissa ja loukkaantuu, kun ei saa sitä Ranskassa. Jokunen ruuvi on ollut vähän löysällä pitemmän aikaa.

Kumma, ettei käsitä, että tuollaisesta puukottelusta ei selviä kiinni jäämättä ja vankilaahan siitä tulee. Kerrotaan, että oli kristitty. Teko oli yksiselitteisesti kristinuskon vastainen. Uskontona vain islam sallii tuollaisen ja jopa suosittelee vääräuskoisten lukumäärän vähentämistä.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Sen kristillinen vakaumus kuuluu samaan sarjaan kuin turvapaikan perusteeksi esitetty homous, joka sitten muuttuu turvapaikan saannin myötä pedofiliaksi. Mutta onneksi tämä kaikki on nykyään YK:n jakamattomien ihmisoikeuksien mukaista, ei saa toiseuttaa, hyi hyi..

Marko Kyllönen

Nykyään turvapaikanperusteita on mm armeija karkuruus ja homoseksuaalisuus.
Ja miten todetaan joku homous? Tai no en halua edes tietää..

Marko Kyllönen

Kaiken muun voi jotenkin hyväksyä, mutta ei pieniin lasteen kohdistuvaa hyökkäystä.

John Quiman

Minä en kyllä hyväksy mitään tuollaisia puukotteluita tai muita terroritekoja. Lapsiin kohdistuva hyökkäys on toki pahinta terroria.

Marko Kyllönen

Lapset niin kun varmaan tiedät on jopa sodassa ”no no” koska ei lapset pysty itseään puolustamaan.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa